Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Sampo jatkoi odotetusti Nordean myyntejä

Analyytikon kommentti 26.05.2021 8:34 SampoNordea

Sampo kertoi tänään aamulla myyneensä 162 miljoonaa Nordea-osaketta instituutionaalisille sijoittajille hintaan 8,5 euroa per osake (~3 % alennus eiliseen päätöskurssiin). Määrä vastaa noin neljäsosaa Sammon omistamasta Nordea-potista ja myynnin jälkeen Sampo omistaa noin 11,9 % Nordeasta (ennen myyntiä 15,9 %). Sampo tulee kirjaamaan myynnistä Q2-tulokseensa 93 MEUR:n myyntivoiton sisältäen aiempina tilikausina laajan tuloksen kautta kirjatut noin -30 MEUR:n suuruiset erät.

Sampo tulee jatkamaan Nordea-myyntejään varsin pian ja myyntirajoitus on tällä kertaa vain 3 kk (aiemmin 6 kk). Sampo tuleekin myymään seuraavan erän syksyllä ja arviomme mukaan Sampo irtautuu Nordeasta kokonaan viimeistään H1’22:n aikana. Mikäli Nordea saisi EKP:ltä luvan ostaa omia osakkeitaan, voi Sampo irtaantua Nordeasta kokonaan jo 2021 puolella, sillä Sammon omistusmäärä on linjassa Nordean omien osakkeiden ostovaltuutuksen kanssa.

Sampo saa nyt toteutetusta Nordea-osakkeiden myynnistä noin 1,4 miljardia. Arviomme mukaan yhtiö tulee käyttämään tämän taseensa vahvistamiseen ja emme vielä odota ilmoitusta lisäosingoista. Yhtiö on sitoutunut palauttamaan valtaosan Nordeasta vapautumista pääomista osakkeenomistajille ja arviomme mukaan seuraavan myynnin yhteydessä syksyllä tullaan näkemään myös merkittävä lisäosinko, sillä syksyllä yhtiön tasetta ei ole enää perusteltua vahvistaa. Olemme käsitelleet Sammon irtaantumista Nordeasta mm. viimeisimmällä videollamme.

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Sampo on Pohjoismaiden johtava vakuutuskonserni, joka toimii tytäryhtiöidensä kautta myös Isossa-Britanniassa ja Baltian maissa. Konserniin kuuluvat emoyhtiö Sampo Oyj:n lisäksi tytäryhtiöt If, Topdanmark, Hastings ja Mandatum Life.