Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Sievin kohdeyhtiö NRG laajenee Ruotsiin

Analyytikon kommentti 21.06.2021 5:43 Sievi Capital
Yhtiö: Sievi Capital
Suositus: Osta
Tavoitehinta: 1.65 EUR
Kurssi: 1.44 EUR
Kurssi hetkellä: 21.6.2021 - 5:28 Analyysi päivitetty: 16.6.2021

Sievi Capital tiedotti perjantaina, että sen kohdeyhtiö Nordic Rescue Group (”NRG”) on ostanut ruotsalaisen Sala Brand AB:n. NRG:n laajentuminen Ruotsiin ei tullut meille yllätyksenä, sillä yhtiön strategiana on Sievin tukemana luoda johtava pohjoismainen pelastusajoneuvojen ja -nostimien järjestelmätoimittaja. Suhtaudumme kauppaan strategisena liikkeenä positiivisesti. Arvioimme myös, että Sievin sijoituskriteerit tuntien ylihintaa ei ole maksettu, vaikka tarkkaa velatonta kauppahintaa ja synergiapotentiaalia ei kerrottu ulospäin.  

Ostokohde Sala Brand on Sauruksen tapaan paloajoneuvojen valmistaja, joka on perustettu vuonna 1978. Sen päämarkkinat ovat Ruotsissa ja omien ajoneuvojen valmistuksen lisäksi yhtiö tarjoaa myös huoltopalveluja sekä edustaa Ruotsissa kahta merkittävää eurooppalaista toimittajaa, Rosenbaueria ja Magirusta. Yhtiön toimitilat ovat Salassa, Västmanlandissa, ja se työllistää noin 30 työntekijää. Yhtiön avainhenkilöt jatkavat yhtiön palveluksessa ja Sala Brandin toimitusjohtaja Kai Hedlund toimii jatkossa NRG:n konsernijohtoryhmän jäsenenä.

Yritysosto kasvattaa NRG:n liikevaihdon kokoa yli 50 %:lla, sillä Salan liikevaihto vuonna 2020 oli noin 16 MEUR (vrt. NRG 30 MEUR). Myös Salan tätä vuotta määrittävä tilauskanta on vahvalla tasolla. Velatonta kauppahintaa ei tässä vaiheessa kerrottu ja vasta Sievin H1-raportissa elokuussa siihen saadaan indikaatiota, kun nähdään miten NRG:n nettovelat ovat kehittyneet. Sievi kuitenkin kertoi, että osana kaupan rahoittamista NRG on toteuttanut osakeannin nykyisille omistajilleen sekä yrityskaupassa myyjänä toimineelle Andersérs Mekaniska Verkstad AB:lle. Sievi Capital teki osakeannissa noin 2,5 MEUR lisäsijoituksen yhtiöön ja sen omistusosuus NRG:stä laski osakeannin jälkeen 67,9 %:iin (aik. 69,9 %).

Strategisena liikkeenä pidämme kauppaa onnistuneena, sillä se vahvistaa NRG:n tuotevalikoimaa entisestään sekä kotimarkkinoiden että viennin tarpeisiin. Uusi kokonaisuus tuo NRG:lle lisää uskottavuutta asiakkaiden parissa ja kyvyn toimittaa entistä suurempia kokonaisuuksia etenkin vientikaupoissa. Se mahdollistaa myös lisää resursseja tuotekehitykseen ja se antaa edellytyksiä rakentaa kattava huoltoverkosto Pohjoismaihin.

Yritysostolla on selvä positiivinen vaikutus NRG:N ennusteisiimme. NRG-vaikutus Sievin arvoon oli ennen kauppaa kuitenkin vain noin 8 %. Vaikka suhtaudumme kauppaan positiivisesti, on sillä vain rajallinen vaikutus koko Sievi Capitalin arvoon. Päivitämme NRG-ennusteemme Sievin H1-raportin yhteydessä. Lue uunituore laaja raporttimme Sievi Capitalista täältä, jossa myös NRG:n strategiaa on käsitelty tarkemmin.

 

Käy kauppaa. (Sievi Capital)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 3,2 2,0 2,0
- kasvu-% 540,0% -37,5% 0,0%
Liikevoitto (EBIT) 11,7 11,7 14,0
- EBIT-% 365,6% 585,0% 700,0%
EPS (oik.) 0,17 0,17 0,19
Osinko 0,04 0,04 0,05
P/E (oik.) 6,3 8,5 7,5
EV/EBITDA 4,6 6,3 5,1
Osinkotuotto-% 3,7% 2,8% 3,5%
Uusimmat ennusteet

Sievi Capital on vuonna 2012 perustettu pörssilistattu pääomasijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin. Sievi Capital on kohdeyritysten johdon ja kanssaomistajien kumppani, joka aktiivisena omistajana tukee kohdeyritysten kasvua, tuloksellisuutta ja arvon rakentamista. Yhtiöllä on omistuksia tällä hetkellä Indoor Groupissa, KH-Koneet Groupissa, Logistikaksessa, NRG:ssä ja HTJ:ssä.