Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Taaleri ilmoitti keränneensä 58 MEUR uuteen asuntorahastoonsa ensimmäisellä varainhankintakierroksella. Uusi Asuntorahasto VIII on ensimmäinen Taalerin ja Aktian yhteistyörahasto, ja se käynnistää toimintansa ensi vuoden alussa. Rahasto keskittyy rakentamaan laadukkaita ja energiatehokkaita vuokrakohteita Suomen suurimpiin kasvukohteisiin.

Rahaston koko on ensimmäisen varainhankintakierroksen jälkeen mielestämme kohtalaisen hyvä, ja sen myynti on lähtenyt käyntiin odotustemme mukaisesti. Näkemyksemme mukaan rahastolla on realistiset edellytykset yltää noin 100 MEUR:n kokoluokkaan, eikä tiedote aiheuta tarvetta ennustemuutoksille.

Pidemmällä tähtäimellä sijoittajan kannalta erityisen tärkeää on ensimmäisen yhteistyörahaston menestyminen sijoitustoiminnassa, jotta Taaleri kykenee onnistuneesti lanseeraamaan uusia kiinteistötuotteita myös tulevaisuudessa. Viimeisimmän kommenttimme yhtiöstä voit lukea täällä.

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen ja bioteollisuuden liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmenttiin kuuluu Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 2,3 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.