Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Taaleri
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 11.50 EUR
Kurssi: 11.20 EUR
Kurssi hetkellä: 1.6.2021 - 7:04

Tarkistamme Taalerin tavoitehinnan 11,5 euroon (aik. 12,5€) maanantaina irronneen 1,0e lisäosingon myötä. Näkemyksemme Taalerin osien arvosta on pysynyt ennallaan, eikä yhtiön fundamenteissa ole tapahtunut muutoksia edellisen päivityksemme jälkeen. Toistamme lisää-suosituksemme ja näemme osien arvon purkautumisen tarjoavan lähivuosille edelleen riittävän tuotto-odotuksen. Viikko sitten julkaisemamme laaja raportti on luettavissa oheisesta linkistä.

Lähivuodet menevät liiketoiminnan ylösajoon ja taseessa olevan arvon purkamiseen

Taalerin 2021-2023 strategiakauden kulmakivet ovat: kasvu vaihtoehtoisissa sijoitustuotteissa, fokus ja rönsyjen karsiminen, kulu- sekä pääomatehokkuus. Strategia on fokusoitunut Pääomarahastojen kehitykseen ja aiemmasta poiketen se ei enää sisällä opportunistisia yritysjärjestelyjä ydinliiketoiminnan ulkopuolella. Garantia on strategiasta varsin erillinen palanen, mistä kertoo myös sen luokittelu strategiseksi-sijoitukseksi. Näkemyksemme mukaan 2021-2023 strategiakausi on Taalerille eräänlainen rakennusvaihe, sillä yhtiö keskittyy kaudella ajamaan ylös Pääomarahastoliiketoimintaansa. Strategian keskiössä onkin ennen kaikkea liiketoiminnan kasvu ja kannattavuus on sivuroolissa. Yhtiön tase on Aktia-kaupan jälkeen rajusti ylikapitalisoitunut ja yhtiö tulee palauttamaan lähivuosina merkittäviä pääomia omistajilleen. Lisäksi yhtiö etsii aktiivisesti yritysostokohteita kiihdyttääkseen pääomarahastojen kasvua.

Kertatuotot näyttelevät pääroolia lähivuosien tuloksessa, kestävä tulosparannus vie aikaa

Yhtiön tulos tulee lähivuodet saamaan merkittävää tukea taseen siivouksesta johtuvista kertatuotoista ja tulos näyttää ns. ”liian hyvältä”. Näiden tuottojen merkitys yhtiön arvoon on hyvin rajallinen ja suosittelemmekin sijoittajia keskittymään seuraaviin asioihin nykyisellä strategiakaudella: AUM:n ja jatkuvien palkkioiden kasvu, kulutason kehitys ja kulusaneeraus, jatkuviin palkkioihin pohjautuva kannattavuus, Garantian vakuutustekninen suorittaminen ja osingonmaksukyky sekä rahastojen performanssi. Jatkuviin tuottoihin pohjautuvan kannattavuuden parantuminen tulee viemään aikaa ja arviomme mukaan liiketoiminnan kunnollinen skaalautuminen tapahtuu vasta nykyisen strategiakauden jälkeen.

Huomioimme osakkeesta irronneen lisäosingon osien summa -laskelmassamme

Keskitymme Taalerin arvonmäärityksessä etenkin osien summaan, sillä se huomioi parhaiten Taalerin osissa olevan arvon ja liiketoimintojen erilaiset profiilit. Osien summa on laskenut 11,7 euroon (aik. 12,7e) johtuen maanantaina irronneesta 1,0e osakekohtaisesta osingosta. Tavoitehintamme on varsin hyvin linjassa osien summan kanssa ja emme pidä enää perusteltuna hinnoitella Taaleria alle sen osien summan, kun niissä olevan arvon purkautumiseen on selkeät askelmerkit. Laajan raportin yhteydessä tekemämme video on katsottavissa oheisesta linkistä.

Käy kauppaa. (Taaleri)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 69,5 51,7 50,3
- kasvu-% 3,4% -25,6% -2,7%
Liikevoitto (EBIT) 17,6 130,2 19,4
- EBIT-% 25,4% 251,8% 38,6%
EPS (oik.) 0,46 0,55 0,50
Osinko 1,32 0,40 1,50
P/E (oik.) 17,6 20,4 22,4
EV/EBITDA 12,2 1,9 11,9
Osinkotuotto-% 16,3% 3,6% 13,4%
Uusimmat ennusteet

inderesTV

Taaleri on pohjoismainen pääomarahastoyhtiö, joka keskittyy uusiutuvaan energiaan ja muihin vaihtoehtoisiin sijoituksiin. Taalerilla on kaksi liiketoimintasegmenttiä: Pääomarahastot ja Strategiset sijoitukset. Pääomarahastot koostuu uusiutuvan energian, kiinteistöjen, bioteollisuuden ja infran liiketoiminnoista. Strategiset sijoitukset -segmentti muodostuu Vakuutusosakeyhtiö Garantiasta.

Taalerilla on pääomarahastoissaan ja kanssasijoituksissaan hallinnoitavia varoja 1,7 miljardia euroa, ja yhtiön palveluksessa on noin 120 henkeä. Taaleri Oyj on listattu Nasdaq Helsingissä.