Telia tiedotti eilen aloittavansa uuden nopeutetun myyntimenettelyn Turkcellin 7,0 %:n omistusosuuden myynnistä. Telia myi toukokuussa myös noin 7 %:n suuruisen suoran omistusosuuden Turkcellista ja tällöin alennus ilmoituspäivän päätöskurssiin oli noin 7 %. Telia omistaa Turkcellista yhteensä noin 31 %, josta suora omistus on 7 %. Yhtiö odottaa saavansa myynnin päätökseen viimeistään torstaina.

Tiedote myynnistä on linjassa yhtiön strategian kanssa, joka on fokusoitua Pohjoismaiden ja Baltian markkinoihin. Odotamme kauppahinnan vastaavan aikaisempaa noin 7 %:n alennusta Turkcellin eiliseen päätöskurssiin. Alennuksella ei ole suurempaa vaikutusta Telian arvostukseen, koska myytävän osuuden arvo vastaa vain noin yhtä Ruotsin kruunua Telian osakekohtaisesta arvosta. Pidämme todennäköisenä, että yhtiö pyrkii strategiansa mukaisesti myymään myös epäsuoran 24 %:n omistuksensa Turkcellista.

Telia tarjoaa verkkoyhteyksiä ja televiestintäpalveluja Pohjoismaissa ja Baltian maissa, Euraasian kehittyvillä markkinoilla – Turkki mukaan lukien.

Telian organisaatio on jaettu useampaan alueeseen, Ruotsi, Suomi, Norja, Tanska, Liettua, Viro ja muihin toimintoihin. Yhtiö on luopumassa Euraasian liiketoiminnoista.

Osake noteerataan Tukholman ja Helsingin pörsseissä (NASDAQ OMX Stockholm ja NASDAQ OMX Helsinki.

Telian sijoittajasivut