Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Titanium: hyvä aika kotiuttaa voittoja

Analyytikon kommentti 15.01.2020 7:50 Titanium
Yhtiö: Titanium
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 9.70 EUR
Kurssi: 10.70 EURKurssi hetkellä: 15.1.2020 - 7:35

Tarkistamme tavoitehintamme 9,7 euroon (aik. 9,2 euroa) lievästi kohonneiden ennusteiden myötä ja toistamme vähennä-suosituksemme. Pidämme nykyistä kurssitasoa erinomaisena tilaisuutena kotiuttaa voittoja Titaniumista ja mielestämme kurssirallin jälkeen osakkeen tuotto-/riskisuhde on painunut heikoksi markkinan ylenkatsoessa yhtiöön liittyvää korkeaa riskitasoa.

Loppuvuosi on sujunut odotuksien mukaisesti

Hoivarahaston (osuus yhtiön liikevaihdosta noin 70 %) nettomerkinnät olivat H2’19 aikana hyvällä 45 MEUR:n tasolla (H1’19: 35 MEUR) ja myös rahaston tuottotaso elpyi vaisun alkuvuoden jälkeen. Rahaston velkavipu on kuitenkin jatkanut laskuaan ja Titaniumilla vaikuttaa olevan alan muiden toimijoiden tavoin vaikeuksia löytää uusia sijoituskohteita Hoivarahastoon. Muilta osin yhtiön kehityksessä ei loppuvuoden aikana ole tapahtunut suurempia yllätyksiä ja odotamme yhtiöltä edelleen vahvaa H2-tulosta. Palaamme H2-tulokseen tarkemmin ennakkokommentissamme helmikuun lopussa.

Ennusteissa ei oleellisia muutoksia, yhtiö jatkaa vahvaa tuloskehitystään

Olemme tehneet lähivuosien ennusteisiimme pieniä muutoksia. Olemme tarkistaneet lievästi Hoivarahaston uusmyyntiennusteita ylöspäin, mutta vastaavasti olemme laskeneet rahaston velkavipuennustettamme heijastelemaan hankalampaa markkinatilannetta. Matala velkavipu painaa rahaston tuottoa ja arviomme mukaan Titanium ei tule enää vuoden 2019 jälkeen kirjaamaan Hoivarahastosta oleellisia tuottosidonnaisia palkkioita. Kokonaisuutena 2020-2021e tulosennusteemme ovat nousseet 2-4 %:lla. Odotamme Titaniumin palaavan selvään tuloskasvuun 2020 alkaen odotuksia vaisumman vuoden 2019 jälkeen. Tuloksen painopiste jatkaa siirtymistään jatkuviin tuottoihin, mikä tukee yhtiölle hyväksyttävää arvostustasoa. Samalla kuitenkin Hoivarahaston rooli säilyy hallitsevana ja ennusteemme eivät pidä sisällä merkittäviä uusia tuotelanseerauksia. Osinkoennusteemme ovat pysyneet ennallaan ja odotamme yhtiön jakavan valtaosan tuloksestaan ulos osinkoina.

Arvostus alkaa näyttämään hyvin haastavalta

Titaniumin osakekurssi on noussut edellisen päivityksemme jälkeen noin 15 %. Nousu on tullut lähes täysin arvostuskertoimien venymisestä ja arvostus alkaa olla hyvin haastava. 2019 ennustamallamme tuloksella yhtiön P/E-kerroin kohoaa noin 14x tasolle ja vahvan 2020e tuloskasvun myötä se laskee noin 12x tasolle. Titaniumin hyväksyttävää arvostustasoa haarukoidessa sijoittajien on tärkeä huomioida yhtiön verrokkeja selvästi korkeampi riskiprofiili. Titaniumin liiketoiminta on erittäin riippuvainen Hoivarahastosta ja myös kertaluontoisten palkkioiden osuus on edelleen varsin suuri. Mielestämme markkina on hinnoitellut nykyiseen kurssiin sisään jo täysimääräisesti ensi vuoden tulosparannuksen, mitä emme pidä perusteltuna. Suhteessa verrokkeihin Titaniumia hinnoitellaan edelleen selkeällä alennuksella. Mielestämme verrokkiryhmän arvostustason tarjoama tuki on heikentynyt viime kuukausien aikana, kun useamman verrokkiyhtiön arvostustaso on kohonnut yli niille hyväksyviemme tasojen. Titaniumin osinkotuotto on edelleen korkealla tasolla (2019e 7 %), mutta näkemyksemme mukaan kertoimien tuoma kurssilaskuvara painaa vaakakupissa selvästi enemmän ja pidämme osakkeen riski-/tuottosuhdetta heikkona.

Käy kauppaa. (Titanium)

Analyytikko / Kirjoittaja

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Titaniumin liikevaihto muodostuu käytännössä kokonaan sen 100 %:sti omistaman rahastoyhtiön hallinnoimien rahastojen ja omaisuudenhoitopalveluiden tuottamista palkkioista. Kiinteistö- ja muut sijoitukset tapahtuvat rahastojen toimesta, eikä Titanium omista suoraan kiinteistöjä. Titanium suuntaa rahastonsa ja palvelunsa asiakkaille, jotka tavoittelevat maltillista tuottoa ja kohtuullisen ennustettavia korko- ja vuokrakassavirtatuottoja sekä osinkoja.

inderesTV

Tunnusluvut 2019e 2020e 2021e
Liikevaihto 17,9 20,4 22,8
- kasvu-% 7,1% 14,3% 11,5%
Liikevoitto (EBIT) 6,4 9,1 10,5
- EBIT-% 35,7% 44,4% 46,0%
EPS (oik.) 0,75 0,88 0,98
Osinko 0,75 0,80 0,85
P/E (oik.) 14,2 12,2 10,9
EV/EBITDA 10,5 8,9 7,8
Osinkotuotto-% 7,0% 7,5% 7,9%
Uusimmat ennusteet