Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Fellow Finance
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 3.80 EUR
Kurssi: 3.46 EUR
Kurssi hetkellä: 6.5.2021 - 5:40

Fellow Finance tiedotti keskiviikkona, että nordIX, Chartered Opus ja Fellow Finance ovat sopineet yhteistyöstä, joka mahdollistaa nordIX:n rahastojen sijoitukset Fellow Financen laina-alustalla välitettyihin lainoihin.

nordIX ja Fellow Finance ovat sopineet yhteistyöstä, jossa hampurilainen kiinteätuottoisiin sijoituksiin erikoistunut nordIX AG, aloittaa sijoittamisen Fellow Financen välittämiin lainoihin. Osapuolet ovat sopineet aluksi 5 miljoonaan euroon tähtäävistä lainasijoituksista yhteistyön kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Chartered Opus mahdollistaa sijoitukset arvopaperistamalla välitetyt lainat vaihdantakelpoiseen joukkovelkakirjalainaan ja hakemalla listausta Düsseldorfin pörssin avoimella markkinalla.

Viime kuukausina piristyneen lainavolyymin lisäksi Fellow Finance on nyt kertonut kahdesta uudesta instituutiosijoittajasta muutaman kuukauden sisään. Helmikuussa yhtiö tiedotti, että Dynamic Credit aloitti sijoittamisen alustalla. Arviomme tämän näkyneen myös viime kuukausien piristyneessä lainavolyymissa, ja nyt tiedotettu uusi sijoittaja lupaa hyvää myös jatkoa ajatellen. Käsityksemme mukaan instituutiosijoittajien kiinnostus Fellow Financea kohtaan on kasvussa, ja oletettavasti uusia sijoittajia alustalle saadaan myös jatkossa. Uudet julkiset referenssit osaltaan myös helpottavat tämän toteutumista.

Fellow Finance päivitti joulukuussa strategiaansa, jonka yhtenä painopisteenä on pyrkiä alentamaan alustan sijoittajien tuottovaadetta aiempaa matalariskisimmillä luotoilla ja profiloitumaan tasaisen noin 3-8 %:n nettotuoton tarjoavaksi korkosijoitusvaihtoehdoksi. Tässä onnistumisessa keskeistä onkin uusien instituutiosijoittajien saaminen alustalle, jonka osalta uutisvirta on tänä vuonna alkanut olla luottamusta herättävää. Tuore päivityksemme Fellow Financesta on luettavissa täältä.

 

Käy kauppaa. (Fellow Finance)

Analyytikko / Kirjoittaja

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 11,1 12,6 14,6
- kasvu-% -22,0% 14,0% 15,7%
Liikevoitto (EBIT) 0,6 0,5 1,6
- EBIT-% 5,5% 3,7% 10,7%
EPS (oik.) -0,12 -0,03 0,12
Osinko 0,00 0,00 0,00
P/E (oik.) -23,6 -133,9 28,0
EV/EBITDA 29,1 36,2 14,5
Osinkotuotto-% 0,0% 0,0% 0,0%
Uusimmat ennusteet

Fellow Finance on vuonna 2013 perustettu Pohjoismaiden suurin joukkorahoitus ja vertaislaina-alusta, joka yhdistää lainaa tarvitsevat kuluttajat ja yritykset tehokkaasti sijoittajien kanssa. Fellow Finance -konsernin muodostavat emoyhtiö Fellow Finance Oyj ja sen täysin omistamat tytäryhtiöt Lainaamo Oy, Fellow Finance Sp. z o.o., Fellow Finance Estonia OÜ ja Fellow Finance Česko s.r.o. Fellow Finance välittää kuluttaja- ja yritysrahoitusta Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä. Fellow Finance on listattuna Helsingin pörssin First North -kauppapaikalla.