Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Vincit tiedotti eilen ostaneensa Linja Designin koko liiketoiminnan. Kauppahinta on 0,9 MEUR ja mahdollinen lisäkauppahinta enintään 0,6 MEUR. Linja Design suunnittelee digitaalisia tuotteita ja palveluita teollisuudelle. Yhtiöllä on yhteensä kymmenen työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Linja Designin liikevaihto oli noin 1,3 MEUR ja liikevoitto 0,2 MEUR viime kesänä päättyneellä tilikaudella.

Yritysosto on Vincitin mittakaavassa pieni (liikevaihtovaikutus noin 3 %), mutta vahvistaa yhtiön osaamista tärkeällä kasvavalla palvelualueella. Kaupan arvostus vastaa 0,7x-1,2x EV/liikevaihto ja 4,3x-7,2x EV/liikevoitto-kertoimia. Arvostus on maltillinen kuten pitääkin, koska kyseessä on pienen tiimin hankinta.

Palvelumuotoilu on nousevia osaamisalueita IT-sektorilla tällä hetkellä, ja siihen liittyvä osaaminen tukee luontaisesti ohjelmistokehityspalveluiden myyntiä. IT-palveluyhtiöt ovat viime vuosina tehneet aktiivisesti yritysostoja palvelumuotoilun ja designin alueelta tästä johtuen.

Käy kauppaa. (Vincit)

Vincit tuottaa IT-palveluita yritysasiakkaille ja julkisen sektorin toimijoille. Yhtiön keihäänkärkenä on ohjelmistokehitys. Yhtiön asiakkaat ovat pääasiassa suuria ja keskisuuria yrityksiä sekä julkisen sektorin toimijoita. Vincitillä on yli 200 asiakasta useilla eri toimialoilla. Vuonna 2018 yhtiön liikevaihto oli 43,5 MEUR. Yhtiöllä on toimipisteet Suomessa Tampereella, Turussa, Oulussa ja Helsingissä sekä Yhdysvalloissa päätoimipiste Irvinessä.