Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Vincit tiedotti eilen ostaneensa Linja Designin koko liiketoiminnan. Kauppahinta on 0,9 MEUR ja mahdollinen lisäkauppahinta enintään 0,6 MEUR. Linja Design suunnittelee digitaalisia tuotteita ja palveluita teollisuudelle. Yhtiöllä on yhteensä kymmenen työntekijää Helsingissä ja Tampereella. Linja Designin liikevaihto oli noin 1,3 MEUR ja liikevoitto 0,2 MEUR viime kesänä päättyneellä tilikaudella.

Yritysosto on Vincitin mittakaavassa pieni (liikevaihtovaikutus noin 3 %), mutta vahvistaa yhtiön osaamista tärkeällä kasvavalla palvelualueella. Kaupan arvostus vastaa 0,7x-1,2x EV/liikevaihto ja 4,3x-7,2x EV/liikevoitto-kertoimia. Arvostus on maltillinen kuten pitääkin, koska kyseessä on pienen tiimin hankinta.

Palvelumuotoilu on nousevia osaamisalueita IT-sektorilla tällä hetkellä, ja siihen liittyvä osaaminen tukee luontaisesti ohjelmistokehityspalveluiden myyntiä. IT-palveluyhtiöt ovat viime vuosina tehneet aktiivisesti yritysostoja palvelumuotoilun ja designin alueelta tästä johtuen.

Käy kauppaa. (Vincit)

Analyytikko / Kirjoittaja

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Vincit on huippuasiantuntijaorganisaatio, joka tarjoaa asiakkailleen aina toimivinta digitaalisuutta ymmärrettävässä paketissa. Vincit Oyj:n osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämällä Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalla, kaupankäyntitunnus VINCIT. www.vincit.fi