Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Wulff Q4: Loistovuosi pakettiin

Analyytikon kommentti 23.02.2021 6:33 Wulff
Yhtiö: Wulff-Yhtiöt
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 3.50 EUR
Kurssi: 3.56 EUR
Kurssi hetkellä: 23.2.2021 - 6:18

Toistamme Wulff-Yhtiöiden tavoitehinnan 3,50 euroa, mutta laskemme suosituksemme vähennä-puolelle (aik. lisää). Yhtiön vuosi 2020 oli loistava. Yhtiön tulos nousi merkittävästi, vaikka pandemia kuritti osaa liiketoimintaa rajustikin. Yhtiö pystyi reagoimaan muuttuneeseen kysyntäkuvaan erinomaisesti lisäämällä hygienia-, suojaus- ja puhdistustuotteiden tarjontaa. Tulevaisuutta ajatellen kysyntä em. tuotteille jatkuu arviomme mukaan koronan hellittäessäkin, kun samalla talouden palautuminen tukee muiden kärsineiden liiketoimintojen (messut) näkymiä eteenpäin mentäessä. Todella vahvan vuoden jälkeen odotamme tuloskehityksen kuitenkin tasaantuvan. Arvostus on kirinyt umpeen aikaisemman aliarvostuksen eikä tällä hetkellä houkuttele selkeämmin lisäostoille.

Todella vahva vuoden lopetus

Wulff-Yhtiöt julkisti maanantaina Q4-tuloksensa, joka oli odotuksiamme selvästi parempi. Yhtiön liikevaihto hieman nousi vertailukaudesta, kun odotimme pientä laskua. Kannattavuuden osalta yhtiö ylitti odotuksemme hyvinkin selvällä marginaalilla. Osasimme odottaa hyvää tulosta ohjeistusten noston ja hyvänä säilyneen markkinatilanteen myötä, mutta tulos oli silti vielä selkeästi parempi. Osinko nousee ja yhtiö ohjeistaa tuloksen säilyvän hyvällä tasolla, mikä pitää näkymät suhteellisen positiivisena. Wulff on pystynyt hyödyntämään poikkeustilanteen luomat mahdollisuudet, mikä kertoo mielestämme yhtiön kilpailukyvystä ja reagoinnista suhteellisen vaikeissa markkinaolosuhteissa.

Ei isoja muutoksia ennusteisiin

Jos vuosi 2020 oli yhtiölle loistava, odotamme vuodelle 2021 kysynnän hieman tasaantuvan etenkin hyvin myyneissä hygienia-, puhdistus- ja suojaustuotealueissa. Toisaalta odotuksissamme on, että varsinkin koronarokotteen myötä kysyntä yhtiön messupalveluille tulee palautumaan vuoden 2021 aikana selvästi. Myös virtuaali- ja hybridimessujen myynti tulee arviomme mukaan tukemaan palautumista etenkin vielä alkuvuonna. Ennustamme liikevaihdon nousevan näin 4 %:lla noin 59,9 MEUR:oon. Liikevoiton ja suhteellisen kannattavuuden odotamme hieman laskevan hyvin myyneiden tuotteiden katteiden alentuessa korkeilta tasoiltaan. Ajankohtaisten tuotteiden kysyntä ja tarjonta alkaa olla paremmin tasapainossa, mikä voi vaikuttaa hintoihin. Ennustamme oikaistun liikevoiton olevan 3,1 MEUR (2020: 3,5 MEUR) ja marginaalin laskevan 5,1 %:iin (2020: 6,2 %). Hyvää kannattavuustasoa ylläpitää yhtiön aikaansaamat kulusäästöt sekä nousevat volyymit. Vuosina 2022-2023 odotamme yhtiön kasvun jatkuvan ja marginaalitason pysyvän korkealla tasolla, mutta hieman laskevan ajankohtaisten koronantuotteiden myynnin laskiessa korkeilta tasoiltaan.

Arvostus kirinyt umpeen alihinnoittelun

Wulffin arvostus (2021e: P/E (oik.): 14x ja EV/EBITDA (oik.): 7x) on alkanut jo huomioimaan yhtiön suoritustasoa. Hyväksymämme arvostushaarukan (P/E: 10-14x, EV/EBITDA: 6-8x) keskiväliin nähden osakkeen nousuvara onkin kurottu umpeen. Vuodelle 2022 arvostus ei myöskään laske tulostason pysyessä suhteellisen ennallaan. Myös verrokkeihin nähden arvostus on noussut alennukselta jo linjaan verrokkien kanssa, mikä on mielestämme neutraali taso yhtiölle nykyisellä suorituksella. Yhtiön hyvän tuloskehityksen myötä osinko näyttää ennusteillamme kasvavaa trendiä terveellä jakosuhteella ollen lähivuosille noin 4 %:n tasolla. Tämä tukee tuotto-odotusta, mutta ei yksistään mielestämme riitä nostamaan riski/tuottosuhdetta tarpeeksi houkuttelevaksi lisäostoille.

 

Käy kauppaa. (Wulff)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 57,5 59,9 61,0
- kasvu-% 2,1% 4,1% 1,9%
Liikevoitto (EBIT) 3,5 3,1 2,9
- EBIT-% 6,2% 5,1% 4,7%
EPS (oik.) 0,32 0,25 0,25
Osinko 0,12 0,13 0,14
P/E (oik.) 10,1 14,4 14,2
EV/EBITDA 5,8 6,7 6,5
Osinkotuotto-% 3,7% 3,7% 3,9%
Uusimmat ennusteet

Parempi maailma - työpaikka kerrallaan. Wulffin tavoitteena on täydellinen työpäivä! Mahdollistamme paremmat työympäristöt ja teemme työpaikan - sinne, missä se ikinä tänä päivänä onkin. Viihtyisämpi, terveempi, turvallisempi, miellyttävämpi, tehokkaampi, toiminnallisempi, monipuolisempi? Miten sinä haluat parantaa työpäivää ja -ympäristöä? Wulffilta löydät ratkaisun. Meiltä löydät mm. työpaikkatuotteita, kahviotarvikkeita, kiinteistö- ja siivoushuollon tuotteita, toimisto- ja it-tarvikkeita, ergonomiaa, ensiapua, ilmanpuhdistusta sekä innovatiivisia tuotteita työmaille.