Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Yhtiö: Wulff-Yhtiöt
Suositus: Vähennä
Tavoitehinta: 1.85 EUR
Kurssi: 1.84 EURKurssi hetkellä: 15.11.2019 - 7:42

Toistamme Wulff-Yhtiöiden tavoitehintamme 1,85 eurossa ja suosituksemme vähennä-puolella laajan raportin päivityksen yhteydessä. Perinteisten toimistotarvikemarkkinoiden taantumisesta huolimatta yhtiö on saanut selkeän tuloskäänteen aikaan parantamalla suhteellista kannattavuuttaan. Tämä tie alkaa kuitenkin olla pääosin loppuun kuljettu ja tuloskasvua on lähdettävä hakemaan liikevaihdon kasvun kautta. Yritysostojen tai uusien tuotealueiden kautta syntyvään kasvuun on kuitenkin vielä vaikea nojata, ja ennustamamme tuloskasvu jää maltilliseksi lähivuosille. Ennusteillamme arvostus on lähivuosille mielestämme jo täyteen hinnoiteltu, joten isompi nousuvara tarvitsee odotuksiamme parempaa tuloskasvua. Tuotto-odotusta kuitenkin tukee yhtiön yli 6 %:n osinkotuotto rajaten merkittävintä laskuvaraa. Juuri julkaistu laaja raportti on luettavissa täältä.

Työpaikkatuotteiden ja -ratkaisujen tarjoaja

Wulff on suomalainen työpaikkatuotteiden ja -palveluiden tarjoaja, joka toimii verkkokaupan, myymälöiden ja henkilökohtaisen palvelun kautta. Yhtiön liiketoiminta jakautuu kahteen segmenttiin: Sopimusasiakkaat (84 % lv:sta) ja Asiantuntijamyynti (16 %). Sopimusasiakas-segmentti tarjoaa asiakkaille ulkoistussopimuksella kaikki työpaikkatuotteet jatkuvana palveluna. Lisäksi segmentti tarjoaa kansainvälisiä messupalveluja ja mm. tulostusratkaisuja. Asiantuntijamyynti-segmentti puolestaan tarjoaa ergonomia-, ensiapu-, työhyvinvointi- sekä työturvallisuustuotteita henkilökohtaisen palvelun kautta. Wulffin tarjoaman kysyntää tukee asiakkaiden saamat kustannushyödyt hankintojen keskittämisestä sekä panostukset työelämän hyvinvointiin ja erilaisiin työskentelytapoihin.

Seuraavaksi kasvuun

Yhtiö hakee aggressiivista noin 5-10 % liikevaihdon kasvua taantuvalla toimistotarvikkeiden markkinalla tarkoituksenaan hyödyntää yritysostoja ja uusia tuotealueita. Lisäksi yhtiö hakee edelleen suhteellisen kannattavuuden parantumista kasvavan liikevoittomarginaalin tavoitteellaan. Olemme ennusteissamme aikalailla linjassa yhtiön tavoitteisiin, mutta emme ennusta yritysostoja niiden heikon ennustettavuuden takia. Odotamme liikevaihdon kasvavan tänä vuonna 1 %:lla 57 MEUR:oon ja 2 %:lla noin 58 MEUR:oon vuonna 2020. Oikaistun liikevoiton odotamme nousevan tänä vuonna 1,8 MEUR:oon (EBIT-% (oik.): 3,2%) vertailukauden 1,5 MEUR:sta, ja edelleen ensi vuonna 1,9 MEUR:oon (EBIT-% (oik.) 3,3 %). Ennustamme liikevaihdon orgaanisen kasvun tulevan uusien tuotealueiden myynnistä (mm. tulostusratkaisut) ja yhtiön kannattavuuden paranevan liiketoiminnan nousevan katerakenteen pohjalta, ja liikevaihdon kasvun myötä osittain skaalautuvien kiinteiden kulujen kautta.

Nousuvara tultava tuloskasvun kautta

Ennusteillamme yhtiön tuloskasvu lähivuosille jää maltilliseksi (18-20e: 10 %) ja on arviomme mukaan jo täysin hinnoiteltu osakkeen arvostukseen (2019-2020e: P/E (oik.): 10x ja EV/EBITDA (oik.): 6x). Hyväksymämme arvostustaso voi odotuksia paremman suorituksen myötä olla varovainen, mutta mielestämme merkittävämmän nousuvaran on tultava yhtiön tuloskasvusta eikä yhtiön arvostuskertoimien noususta. Selvää on, että yhtiön markkinan kasvunäkymät ovat heikot, ja ennen merkittäviä yritysostoja tai uusia liiketoiminta-alueita, kertoimet tulevat olemaan tuloskasvupotentiaalista huolimatta alhaisia muuhun markkinaan nähden. Lisäksi Wulffin pieni koko ja vähäinen likviditeetti lisäävät arvostuksessa tarvittavaa turvamarginaalia. Yhtiön yli 6 %:n osinkotuotto kuitenkin pitää osakkeen tuotto-odotusta pinnalla rajaten merkittävintä laskuvaraa.

Käy kauppaa. (Wulff)

Wulff-Yhtiöt Oyj on kansainvälistyvä pörssiyritys sekä toimistomaailman merkittävin pohjoismainen toimija ja alansa edelläkävijä. Wulff mahdollistaa työn tekemisen ympäristöissä, joissa yritykset ja yrittäjät toimivat. Suomen lisäksi Wulff toimii Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa. Asiakkaita palvelee henkilökohtaisesti noin 200 B2B-myynnin ammattilaista. Asiakkaita palvellaan henkilökohtaisesti myös Wulffin myymälöissä Helsingissä, Turussa ja Lahdessa.

Yhtiöpäivitykset

inderesTV

Tunnusluvut 2018 2019e 2020e
Liikevaihto 55,9 56,6 57,8
- kasvu-% -1,8% 1,2% 2,2%
Liikevoitto (EBIT) 1,5 1,7 1,9
- EBIT-% 2,7% 2,9% 3,3%
EPS (oik.) 0,15 0,18 0,18
Osinko 0,10 0,11 0,12
P/E (oik.) 11,4 10,0 10,2
EV/EBITDA 7,1 6,5 5,5
Osinkotuotto-% 5,9% 6,0% 6,5%
Uusimmat ennusteet