Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Yhdysvallat ei todennäköisesti uusi väliaikaista lisenssiä, joka sallii yhdysvaltalaisten yritysten myydä komponentteja kiinalaiselle Huaweille. Asiasta kertoo uutistoimisto Bloomberg viitaten yhdysvaltalaisten viranomaisten lausuntoihin.

Nyt voimassa oleva jatkoaika päättyy marraskuun 19. päivä, minkä jälkeen Huawein komponenttien saatavuus uhkaa heikentyä merkittävästi. Huawei asetettiin niin sanotulle mustalle listalle toukokuussa, mutta sille on myönnetty kahteen kertaan 90 päivän lisäaika, jotta muutos ei aiheuttaisi häiriöitä tietoliikenneinfrastruktuurin toimintaan. Toisaalta Huawei-vääntöä pidetään myös yhtenä kauppasodan neuvottelukorttina.

Toistaiseksi on vielä epäselvää, miten hyvin Huawei pystyy tilanteeseen sopeutumaan ja miten paljon mahdollinen komponenttikielto heikentäisi yhtiön kykyä toimittaa verkkohankkeita. Huawei on pyrkinyt kasvattamaan omavaraisuuttaan komponenteissa, mutta tämä vie aikaa. Operaattoreiden näkökulmasta tilanteeseen liittyvä epävarmuus on myrkkyä, vaikka toistaiseksi operaattorit eivät näytä tilanteeseen merkittävästi vielä reagoineen, kuten aiemmin kirjoitimme.

Analyytikko / Kirjoittaja

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

Nokia on maailmanlaajuisesti toimiva tietoliikennealan konserni. Yhtiöllä on kaksi liiketoiminta- aluetta. Nokia Networks valmistaa verkkolaitteita, kehittää niihin uusia ohjelmistoratkaisuja sekä myy teleoperaattoreille palveluja ja teknologiayksikkö hallinnoi yhtiön patentoimia keksintöjä sekä lisensoi ja kehittää niitä. Yhtiön juuret ovat Tampereella vuonna 1865 perustetussa puuhiomossa, joka yhtiöitettiin vuonna 1871 nimellä Nokia Aktiebolag. Nokian osake noteerataan myös New Yorkin pörssissä.