Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

YIT:n analyytikkopuhelun anti odotetun kaltainen

Analyytikon kommentti 23.06.2021 6:36 YIT
Yhtiö: YIT
Suositus: Lisää
Tavoitehinta: 5.70 EUR
Kurssi: 5.03 EUR
Kurssi hetkellä: 23.6.2021 - 6:21

YIT järjesti tiistaina aamupäivällä hiljaista aikaa edeltävän puhelun. Puhelussa käytiin läpi kvartaalin aikana tapahtuneita ja tiedotettuja asioita sekä markkinatilannetta. YIT:ssä mielenkiinnon kohteena oleva markkina on yhtiön mukaan edennyt aikaisempien odotuksien mukaisesti ja puhelun anti kokonaisuudessaan oli odotetun yllätyksetön. Emme ole tehneet muutoksia näkemykseemme tai ennusteisiimme YIT:stä puhelun perusteella.

Asuntorakentaminen vetää hyvin ja toimia kannattavuuden parantamiseksi on eri segmenteissä kvartaalin aikana jatkettu. Yhtiön uuden toimitusjohtajan, Markku Moilasen, alla on panostettu alkuvuoden aikana etenkin parempaan projektihallintaan, operatiivisen mallin optimointiin ja Infra-segmentin strategian uudistamiseen.

Segmenttien tilannetta tarkasteltaessa Asuminen Suomi ja CEE -segmentissä markkinatilanne on ollut yhtiön mukaan odotetun hyvä ja jatkanut mediassakin nähtyä hyvää kehitystä. Myös Venäjän osalta asuntorakentaminen on jatkanut vakaasti odotetun kaltaista kehitystä, jota on tukenut edelleen valtion tukitoimet asunnonostajille.

Toimitiloissa julkisen puolen kysyntä on ollut hyvällä tasolla, mikä näkyy sairaaloiden, koulujen, päiväkotien ja muiden julkisten rakennusten osuuden kasvussa. Yksityisen puolen kysyntää vielä heikentävät koronan jälkimainingit ja epävarmuus. Aktiviteetti on kuitenkin paranemaan päin. Sisäisesti Toimitiloissa tehdään töitä projektinhallinnan parantamiseksi ja puhelun perusteella tuloksia alkaa näkymään. Toimitilat-segmentin tulosparannus on yksi isoimmista tekijöistä koko YIT:n tulosparannukselle tänä vuonna, josta odotamme myös lisätietoja Q2-tuloksen yhteydessä.

Kiinteistömarkkinoilla sijoittajat ja vuokralaiset ovat aktivoituneet koronan pahimmista ajoista, mutta vielä segmentissä on omia epävarmuustekijöitä, eikä päätöksenteon nopeus ole vielä koronaa edeltävällä tasolla. Infrarakentamisen puolella on paljon aktiviteettia markkinassa ja hankkeita on suunnitteilla. YIT:n osalta segmentissä keskitytään tosin nyt enemmän projektien hallinnan parantamiseen sekä segmentin strategian uusimiseen. Puhelun anti ei valottanut kannattavuuskehitystä Infra-segmentin osalta, mutta tehtävää segmentissä vielä arviomme mukaan riittää, jotta tavoitetasoille kannattavuudessa päästäisiin.

Kustannuspaineet ja materiaalien saatavuus ovat nousseet alkuvuoden aikana riskitekijöiksi, mutta näillä ei ole ollut vielä YIT:lle merkittäviä vaikutuksia. Tilanteen jatkuessa, voi kustannuspaineetkin nousta isommaksi teemaksi. Isoin tekijä YIT:n kuluvalle vuodelle odotetun tulosparannuksen kannalta on kuitenkin yhtiön heikosti kannattavien segmenttien kääntäminen normaalille tasolle. Tämän suhteen puhelu tosin tarjosi odotetusti vielä vähän tietoa. Tällä hetkellä kuitenkin näyttäisi, että tuloskäänne etenee odotuksiemme mukaisesti.

Käy kauppaa. (YIT)

Analyytikko / Kirjoittaja

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot
Tunnusluvut 2020 2021e 2022e
Liikevaihto 3 069,4 2 833,6 2 964,9
- kasvu-% -9,5% -7,7% 4,6%
Liikevoitto (EBIT) 35,2 143,1 170,9
- EBIT-% 1,1% 5,0% 5,8%
EPS (oik.) 0,20 0,44 0,53
Osinko 0,14 0,20 0,25
P/E (oik.) 24,8 11,5 9,5
EV/EBITDA 18,5 9,5 7,6
Osinkotuotto-% 2,8% 4,0% 5,0%
Uusimmat ennusteet

YIT on vuonna 1987 perustettu suomalainen rakennusyhtiö ja kaupunkikehittäjä. Yhtiö kehittää ja rakentaa asuntoja ja asumisen palveluja sekä toimitiloja ja kokonaisia alueita. Yhtiö toimii 10 maassa: Suomessa, Venäjällä, Ruotsissa, Norjassa, Baltiassa, Tšekissä, Slovakiassa ja Puolassa. Lisäksi yhtiö on vaativan infrarakentamisen erikoisosaaja.