Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Marimekko 2017 tilinpäätöshaastattelu

Marimekon tj Tiina Alahuhta-Kasko Inderesin analyytikko Petri Kajaanin haastattelussa. Kysymykset alla.

Vuosi 2017: Onnea! Rikoitte 100 MEUR:n liikevaihdon Suomi 100-vuonna. Liikevaihto +3 % ja liikevoitto +60 % koko vuoden osalta. Millä eväillä Marimekko ylsi näin hyvään suoritukseen?

Vakuuttava kannattavuuskäänne nähty vuosien 2016-2017 aikana lähestulkoon nollatuloksesta 9 %:n liikevoittomarginaaliin. Mitä yhtiössä on tehty ja miten/millä keinoin kannattavuutta on vielä mahdollista parantaa?

Julkaisitte vuodenvaihteen ympärillä merkittäviä yhteistyökuvioita Uniqlon ja Cliniquen kanssa. Mistä näissä on kyse, miten tärkeitä yhteistyökuvioita nämä ovat Marimekolle? Vaikutus taloudellisesti?

”Laajennuitte” Clinique-yhteistyön kautta nyt mukaan kosmetiikkamarkkinoille. Minkälaista potentiaalia näette Marimekolla olevan lisensointiliiketoiminnassa tällaisilla uusilla markkinoilla ja miten yhtiö aikoo hyödyntää tätä potentiaalia?

Ohjeistus vuodelle 2018 on, että ”liikevaihdon ja vertailukelpoisen liikevoiton arvioidaan olevan edellisvuoden tasolla tai korkeammat”. Teillä vaikuttaa nyt olevan hyvä momentum päällä ja kilpailukyky on selvästi parantunut viime vuosista. Mitkä ovat merkittävimmät riskit ja epävarmuustekijät lähitulevaisuudessa ettette uskalla ohjeistaa rohkeammin?

Marimekkoa voi seurata inderes.fi täältä https://www.inderes.fi/yhtiot/marimekko

Käy kauppaa. (Marimekko)

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa.