Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Marimekko Q1'18 tuloshaastattelu

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko kommentoi miten vuosi on lähtenyt käyntiin. :) Haastattelussa käsitellään mm. huhtikuussa julkistettua yritysjärjestelyä, jossa Marimekon Herttoniemen kiinteistö siirtyi OP:n rahaston omistuksiin.

Analyytikko Petri Kajaani kommentoi kiinteistön yritysjärjestelyä aiemmin, ”Kauppahinta on mielestämme alhainen, mutta tätä kompensoi uuden omistajan sitoutuminen kunnostamaan rakennusta pitkällä aikavälillä Marimekon tarpeiden mukaan.” (https://www.inderes.fi/uutiset/marimekko-myy-herttoniemen-paakonttorinsa...)

- Mitkä tekijät ajoivat liikevaihdon ja -voiton kasvua vertailukaudesta?
- Miten suuri merkitys Uniqlo- ja Clinique-yhteistyöllä on alkuvuoden luvuissa?
- Miksi suhteellinen myyntikate ja rahoituskulut kasvoivat vertailukaudesta?
- Miltä lähikvartaalien näkymät vaikuttaa?
- Marimekko myy Herttoniemen toimiston, miten järjestely tulee vaikuttamaan?
- Vuosi on alkanut hyvin, mitä epävarmuuksia vuoden 2018 aikana voisi ilmetä?

Käy kauppaa. (Marimekko)

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa.