Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Marimekko Q3'17 tuloshaastattelu

Marimekon toimitusjohtaja Tiina Alahuhta-Kasko Inderesin analyytikko Petri Kajaanin haastattelussa. Kysymykset alla.

1. Liikevaihto kasvoi 1% ja liikevoitto 20% vaikka vertailukausi oli erittäin vahva. Päätekijät hyvän Q3-raportin taustalla.
2. Suhteellinen myyntikate on taas saatu vuoden 2012 alkaneen laskutrendin jälkeen nousuun, mitä on tehty?
3. Kasvaneet lisenssituotot Aasian-Tyynenmeren alueella oli raportin kohokohta, mistä on kyse?
4. Suomesta, joka on teidän ylivoimaisesti suurin markkina-alue, on tullut positiivisia vähittäiskaupan kasvulukuja pitkän negatiivisen jakson jälkeen. Miten tämä on näkynyt teidän liiketoiminnassa?
5. Ohjeistuksen noston taustaa, ja miksi jätitte sanamuodon ”edellisvuoden tasolla tai korkeampi” liikevoiton kohdalle, vaikka olette jo nyt tehneet enemmän vertailukelpoista liikevoittoa kuin koko vuonna 2016 ja yleensä Q4 on teillä tuloksellisesti vahva?
6. Olette selvittäneet Herttoniemen kiinteistön myyntiä ja takaisinvuokrausta jo melko pitkään. Onko asia edennyt minnekään?

Marimekkoa seuraa inderes.fi-palvelussa kohta jo 1000 sijoittajaa https://www.inderes.fi/yhtiot/marimekko

Käy kauppaa. (Marimekko)

Marimekko on suomalainen lifestyle-designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiön tuotevalikoimaan kuuluu korkealuokkaisia vaatteita, laukkuja ja asusteita sekä kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin. Kun Marimekko vuonna 1951 perustettiin, sen ennennäkemättömät painokankaat antoivat sille vahvan ja ainutlaatuisen identiteetin. Marimekko-tuotteita myydään noin 40 maassa. Vuonna 2019 tuotteiden brändimyynti oli 251 miljoonaa euroa ja yhtiön liikevaihto 125 miljoonaa euroa. Marimekko-myymälöitä on noin 150 eri puolilla maailmaa.