Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

ROAST Admicom 30.1.2018

inderesTV 30.01.2018 14:00 Admicom

Admicom ROAST

Admicomin toimitusjohtaja Antti Seppä livenä Inderes ROASTissa. Kiitos kaikille osallistuneille! 

Admicom ROAST

 1. Kuka olette ja mitä teette?
 2. Admicom rautalangasta?
 3. Miten päädyitte Admicomiin toimarina?
 4. Yhtiöllä on aikaisemmin ollut melko lyhytaikaisia toimitusjohtajia, jonka jälkeen Häll on itse istunut takaisin tj:n pallille. Eilisen Nordnetin järjestämän tapahtuman perusteella saa vaikutelman, että hallituksen pj. Häll huseeraa ympärillä ja "varastaa koko shown". Onko nykyisellä toimitusjohtajalla todella mandaatti ja työrauha toteuttaa yhtiön strategiaa vai veteleekö Häll edelleen kaikista naruista?
 5. Miksi listaudutte juuri nyt? Lähivuosina voi odottaa edelleen runsasta kasvua orgaanisesti, mihin tällainen kassakone tarvitsee 5 miljoonan nettovaroja?
 6. Free float tulee olemaan 10,7 % osakekannasta, lock upit aiemmilla omistajilla 180 päivää, osakkeelle todnäk painetta ylöspäin, onko toimivaa? Minkälainen riski piensijoittajalle tästä seuraa?
  -Jos Häll alkaa myymään, >40 % osakkeista, melkoinen paine..
  -tästä ovesta jos kaikki yrittäisi ulos samaan aikaan…
 7. Yhtiön pääomistaja, hallituksen pj, Matti Häll, on tuomittu it-kuplan jälkimainingeissa sisäpiiririkoksista ehdolliseen vankeuteen, ja on hän ollut innokas veneilijäkin jos guuglaa. Eilen yhtiöesittelyillassa puhuitte,  että rehellisyys on tärkeä Admicomin arvo. edustaako hallituksen pj ja pääomistaja Admicomilaista rehellisyyttä?
  -mitä sijoittajan pitäisi miettiä tästä?
  -Vaikka ei liittyisi itse yhtiöön, niin pj ja pääomistaja keskiössä.
  -Ajaako tasapuolisesti omistajien etua?
 8. Kuinka sitoutuneita aiemmat omistajat ovat bisneksen eteenpäin viemiseen? 
 9. Miten erotutte kilpailijoistanne, mikä on siis kilpailuvalttinne? Mitä sellaista te teette nyt, mitä kilpailijanne eivät vielä tee?
 10. Kysyjä: nykyinen liiketoiminta pohjautuu vahvasti LVISnettiin, joka on kotimainen alusta. Mitkä suunnitelmat on kv markkinoille ja mitä vastaavia alustoja hyödyntää siellä? (ulkomailla pitäisi käytännössä ostaa uuden alustan…)
 11. Kuinka pysyvää teknologinen etumatka on tällä alalla? Joku saattaa kehitellä jo parempaa jossain kellarissa…
 12. Kuvaile yrityskulttuurianne? Minkälainen vaihtuvuus työntekijöillä, muilla kuin toimitusjohtajilla, on ollut viime vuosina?
 13. Maksatteko palkkoja työntekijöillä (miten kannattavuus niin hyvä vs. muut SaaS-yhtiöt)?
  -Teillä henkilökulut noin 47k per nuppi, esim. Efecte lähemmäs 80k,
 14. Onko taitavista koodareista teillä pulaa?
 15. Miten pystytte tekemään siiirtymisen palveluihinne helpoksi heille, jotka ovat vanhemman vastaavanlaisen palvelun käyttäjiä, mutta haluavat siirtyä asiakkaaksenne?
 16. Kuinka suuri on teidän kohdemarkkina tällä hetkellä?
 17. Minne asti tähtäätte, kuinka korkealla on rima? Mm. hallituksen pj kommentoinut,  ettei ole “rahallisia tavoitteita”.
 18. Nykyisillä kasvuluvuilla hiekkalaatikko käy pieneksi pian, mihin seuraavaksi? Mitkä voisi olla potentiaalisia toimialoja?
 19. Teidän asiakkaat  (talotekniikka, rakentaminen, teollisuus) ovat melko syklisiä ja nyt markkina on kuuma. Miten näiden alojen taantuma vaikuttaa Admicomiin ja voiko se riskeeraa kasvutavoitteet?
 20. SaaS-bisneksessä yrityksen saavuttaessa tietyn kokoluokan rajallisella/kypsällä markkinalla on kasvun jatkuminen mahdollista vain jos yrityksen churn eli asiakaspoistuma (%) pysyy pienenä tai parhaassa tapauksessa pienenee. Asiakaskannan kasvaessa uusasiakashankinta ei pysty kompensoimaan poistumaa jos prosentuaalinen poistuma pysyy suurena. Pahimmassa tapauksessa yrityksen kasvaessa rajallisella markkinalla poistuma itse asiassa kasvaa, koska aiempina vuosina palvelu on myyty niille asiakkaille, joille se parhaiten sopii ja myöhempinä vuosina niille, joille se sopii huonommin = korkeampi churn. Näettekö edellä kuvatun haasteena? Millainen on ollut Admicomin churn (gross ja net) vuosittain viimeisen viiden vuoden aikana?
 21. Minkälaisia yhtiöitä katsotte houkuttelevina ostokohteina?
 22. Mitä pidätte suurimpina riskeinä Admicomille?
 23. Missä Admicom on viiden vuoden päästä?
 24. Pitchaa Admicom sijoituskohteena lyhyesti.

 

Käy kauppaa. (Admicom)

Admicom on vuonna 2004 perustettu rakentamisen, talotekniikan ja teollisuuden järjestelmäkehityksen edelläkävijä ja kokonaisvaltainen ohjelmisto- ja tilitoimistokumppani. Yhtiön pilvipalveluna toimiva SaaS-pohjainen Adminet-toiminnanohjausjärjestelmä auttaa pieniä ja keskisuuria yrityksiä parantamaan kilpailukykyään automatisoimalla työmaan ja toimiston rutiineja saumattomasti kirjanpitoon asti. Admicomin tytäryhtiö Tocoman Oy:n kehittämillä kustannuslaskennan ja tuotannonhallinnan ohjelmistoilla on rakennusalalla pitkä historia ja vankka markkina-asema.