Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

ROAST Kemira

inderesTV 18.12.2017 9:20 Kemira

Inderes ROAST: vieraana Kemiran Jari Rosendal

Inderes ROASTissa Pulkkisen vieraana toimitusjohtaja Jari Rosendal.

Kemiraa seuraa inderes.fi.ssä kohta jo 2000 sijoittajaa saaden analyytikon kommenteista ja pörssitiedotteista ilmoitukset https://www.inderes.fi/yhtiot/kemira

Kysymyspatteristo:
1. Kuka olet ja mistä tulet?
2. Mitä Kemira tekee, kansankielisesti selitettynä?
3. Pitchaa yleisölle, miksi Kemira olisi hyvä sijoituskohde?
4. Nimeä yksi kilpailija joka tekee bisneksen paremmin kuin te? Ja miksi tekee?
5. Miten olette saaneet pysymään osakkeen kurssin 10 vuotta vakaana? Huomioiden Tikkurilankin spinn offin.
6. Teidän pääomistajia ovat valtio (17 %) ja Paasikivien Oras Investments (18 %), toinen tunnettu kyseenalaisesta pääoman allokoinnista ja toinen on taas kenties hieman varovaiseksi kuvailtava investointien suhteen. Miten hallitus priorisoi osingon ja investointien välillä?
7. Miksi osinkopolitiikkana on vakaa ja kilpailukykyinen, ei esimerkiksi kasvava osinko?
8. Miten kuvailisitte sijoittasuhteiden hoitoanne? Olette saaneet kritiikkiä, että keskitytte vain suuriin sijoittajiin.
9. Ovatko piensijoittajat teille toisarvoisia? 10. Mitä ongelmaa Kemira ratkaisee maailmassa?
11. Teidän asiakkaanne on pääasiassa sellu- ja paperiteollisuus sekä öljy- ja kaasuteollisuus. Kummatkaan eivät ole ympäristön kestävyyden kannalta ystävällisiä aloja. Mitä Kemira tarjoaa niille ihmisille, jotka elävät maapallolla parin sukupolven päästä?
12. Roastissa kiinnostaisi kuulla lääkejäämien poistamisesta jätevesistä ja millaisia mahdollisuuksia siitä nähdään olevan Kemiralle.
13. Operatiivinen käyttökate-% 14-16 % tavoite – millä keinoilla tähän päästään? 14. Miten huomioitte jatkuvan kustannusrakenteen nousun, esim. palkkojen nousun, tavoitteissa?
15. Alan dynamiikka näyttää toimivan niin, että kustannusten nousu saadaan viiveellä ja vain osittain siirrettyä lopputuotteiden hintoihin – miten voisitte muuttaa tätä varmistaaksenne sen, että hyvässä markkinassa (olettaen että vahvan kysynnän aikana raaka-aineiden hinnat nousevat) teidän kannattavuus ei itseasiassa heikkene?
16. Miten kuvailisitte asemaanne arvoketjussa ja hinnoitteluvoimaanne suhteessa asiakkaisiiin?
*17. Toimitte erittäin laajalle tuoteportfoliolla, onko tämä optimi strategia vai pitäisikö portfoliota keskittää? Sama maantieteellisesti – hyvin hajautunutta operointia. Onko oikea strategia? Miksi?
18, Miksi pitäisi sijoittaa yhtiöön, jonka oman pääoman tuotto jää 10 %:iin?
19. Miksi teidän gearing tavoite on alle 60 %, eikö tällaista bisnestä kannattaisi vivuttaa suuremman ROE:n saavuttamiseksi?
20. Miksi sijoittaa noin 5 % osinkoon, ja heikon OPO:n yhtiöön kun markkinalla on tarjolla paljon mehukkaampiakin kohteita? Osakkeissa on kuitenkin suuri riski.
21. Mihin teidän ala on kehittymässä viiden vuoden säteellä?
22. Missä Kemira on viiden vuoden päästä?

Käy kauppaa. (Kemira)

Kemira on maailman johtava kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö. Kilpailuetumme perustuu asiakkaiden prosessi- ja resurssitehokkuutta sekä laatua parhaiten tukeviin tuotteisiin ja asiantuntemukseen. Keskitymme massa- ja paperiteollisuuteen, vedenkäsittelyyn sekä öljy- ja kaasuteollisuuteen. Vuonna 2020 Kemiran liikevaihto oli noin 2,4 miljardia euroa ja henkilöstön määrä noin 5 000. Kemiran osakkeet on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä. www.kemira.fi