Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Qt vuosikertomus 2017

Yhtiöjulkaisu 16.02.2018 16:55 Qt

Qt on ohjelmistotyökalujen kehittämiseen keskittynyt yhtiö, joka vastaa Qt-teknologiaan pohjautuvien ohjelmistokehitystyökalujen tuotekehityksestä, kaupallistamisesta ja lisensoinnista sekä kaupallisin että avoimen lähdekoodin lisenssein.

Globaalisti tunnetut tuotemerkit rakentavat menestystään Qt:n teknologiaan pohjautuen. Asiakkaitamme ovat eri alojen johtavat teollisuusyritykset, jotka käyttävät Qt:ta ajoneuvolaitteistojensa, teollisten automaatiosovellustensa sekä liiketoimintakriittisten järjestelmiensä ohjelmistoalustana. Qt:ta käytetään esimerkiksi lentokoneiden viihdejärjestelmissä, digitaalisten televisioiden alustana, autojen viihdejärjestelmissä ja ohjaamoissa, laivateollisuuden automaatiojärjestelmissä sekä lääketeollisuuden laitteiden käyttöliittymissä.

Qt tukee useita eri käyttöjärjestelmiä pöytäkoneista sulautettuihin järjestelmiin ja mobiililaitteisiin. Qt auttaa ohjelmistokehittäjiä säästämään sovellus- ja laitekehitykseen käytettyä aikaa, koska testaaminen on nopeaa ja soveltaminen useille eri alustoille ei vaadi uudelleenkoodausta.

Maailmanlaajuisesti yli miljoonan ohjelmistokehittäjän käyttämän Qt:n avulla on mahdollista kehittää tehokkaita, interaktiivisia ja monialustaisia sovelluksia ja laitteita. Qt Group vastaa avoimen lähdekoodin Qt Project -kehitysyhteisön toimintaedellytysten ja järjestelmien ylläpidosta. Kehitämme Qt-ohjelmistoa avoimen hallintomallin kautta yhdessä avoimen lähdekoodin yhteisön ja Qt-kumppaniyritysten kanssa.

Qt-konserni toimii Suomessa, Norjassa, Saksassa, Ranskassa, Isossa-Britanniassa, Yhdysvalloissa, Venäjällä, Japanissa, Kiinassa ja Etelä-Koreassa. Yhtiön tutkimus- ja tuotekehitystoiminnossa työskentelee yli 100 ohjelmistokehittäjää ja tuotekehitysyksiköt sijaitsevat Berliinissä, Oslossa ja Oulussa. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Espoossa.

Qt Group (Nasdaq Helsinki: QTCOM) on globaali, yli 70 teollisuuden alalla vaikuttava ohjelmistoyritys, jonka oma johtava teknologia vaikuttaa miljoonien laitteiden ja sovellusten taustalla. Kansainväliset yhtiöt ja ohjelmoijat ympäri maailman luottavat Qt:n teknologiaan, jonka avulla yhtiö auttaa asiakkaitaan luomaan poikkeuksellisia asiakaskokemuksia ja edistämään asiakkaidensa digitaalisia muutosaloitteita. Yhtiön liikevaihto vuonna 2019 oli 58,4 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 330 henkeä.