Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
10.11.
2020

Suomen Sijoitustutkimuksen julkaiseman rahastoraportin perusteella kotimaiset sijoitusrahastot keräsivät lokakuussa noin 274 MEUR:n nettomerkinnät. Lokakuussa nähdyn markkinalaskun myötä kotimaiset rahastopääomat laskivat kuitenkin lievästi edelliskuukaudesta 121,5 mrd. euroon (9/20: 122,3 mrd.). Vaikka sijoitusrahastojen uusmyynti on piristynyt syksyn mittaan selvästi, ollaan nettomerkinnöissä koko vuoden osalta koronakriisistä johtuen edelleen tuntuvasti miinuksella.

Analyytikon kommentti
4.11.
2020

Tarkistamme Aktian tavoitehintamme 10,0 euroon (aik. 9,7 euroa) ja nostamme suosituksemme osta-tasolle (aik. lisää). Q3-raportti oli pitkälti odotuksiemme mukainen ja yhtiön tuloskasvunäkymät lähivuosille ovat hyvät.

Analyytikon kommentti
2.11.
2020

Aktia julkaisee Q3-tuloksensa tiistaina. Odotamme yhtiöltä kolmannelta neljännekseltä vakaata suoritusta ja raportissa suurin huomio kiinnittyy kulukehitykseen, joka jäi Q2:lla hieman odotuksiamme pehmeämmäksi. Olemme tehneet ennusteisiimme pieniä tarkistuksia, mutta positiivinen näkemyksemme osakkeesta pysyy ennallaan ennen Q3-tulosta.

Analyytikon kommentti
9.10.
2020

Maalis-huhtikuussa rahastoista lähti merkittävästi pääomia pois koronakriisin myötä ja viime kuukausien positiivisista nettomerkinnöistä huolimatta nettomerkinnät ovat koko vuoden osalta edelleen selvästi miinuksella (-836 MEUR).

Analyytikon kommentti
21.9.
2020

Bloomberg uutisoi perjantaina nimettömiin lähteisiinsä vedoten, että EKP on harkitsemassa pankeille voitonjaon sallimista vuoden 2021 alusta alkaen.

Analyytikon kommentti
17.9.
2020

Aktia tiedotti eilen laajentavansa vaihtoehtoisten sijoitustuotteidensa tarjontaa ostamalla itselleen Askel Partners Oy:n liiketoiminnan.

Analyytikon kommentti
11.9.
2020

Finanssisektorin Q2-tuloskausi sujui odotuksia paremmin käytännössä kaikilta seuraamiltamme yhtiöiltä. Taustalla oli etenkin markkinan vahva elpyminen sekä koronasta johtuneet kulusäästöt.

Analyytikon kommentti
9.9.
2020

Kotimaiset sijoitusrahastot keräsivät elokuussa noin 343 MEUR:n nettomerkinnät. Sijoitusrahastoista lähti maalis-huhtikuussa merkittävästi pääomia pois koronakriisin myötä ja vaikka nettomerkinnät ovat olleet toukokuusta alkaen selvästi positiiviset, ovat nettomerkinnät ovat koko vuoden osalta edelleen rumasti miinuksella.

Analyytikon kommentti
3.9.
2020

Vaihtoehtoisiin omaisuuslajeihin on virrannut viimeisten vuosien aikana globaalisti mittavat määrät uutta pääomaa. Kasvua on ruokkinut erityisesti keskuspankkien harjoittama voimakkaan elvyttävä rahapolitiikka, joka on vienyt perinteisiltä korkosijoittajilta tuottomahdollisuudet käytännössä pois.

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aktia

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti.

Aktian perustukset valettiin jo 1825, kun vanhin Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista perustettiin. Toiminta aloitettiin seuraavana vuonna. Aktia Säästöpankki syntyi noin 20 vuotta sitten Helsingin Säästöpankin ja useiden rannikkoalueen säästöpankkien fuusiossa. Aktiasta tuli osakeyhtiö vuonna 1993. Vuonna 2008 konsernissa toteutettiin uudelleenjärjestely, jonka myötä toiminta sovitettiin vastaamaan paremmin laajentunutta tuote- ja palveluvalikoimaa. Syksyllä 2008 pankin nimeksi tuli Aktia Pankki Oyj ja konsernin emoyhtiön nimeksi Aktia Oyj. Kesällä 2013 konsernin juridista rakennetta pelkistettiin, kun Aktia Oyj sulautui Aktia Pankki Oyj:hin, josta tuli konsernin pörssinoteerattu emoyhtiö.

Vuoteen 2023 ulottuvan strategiapäivityksen mukaisesti Aktia hakee entistä vahvemmin kasvua varainhoidosta ja uusista asiakkaista Suomen kasvukeskuksissa sekä jatkaa toimintansa tehostamista entisestään. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevoitto vuoteen 2023 mennessä.

Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt.