Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Aktia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
19.2.
2021

Toistamme Aktian 10,0 euron tavoitehinnan ja laskemme suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää). Q4-tulos oli linjassa odotuksiin ja olemme tehneet ennusteisiin vain pieniä tarkistuksia.

Analyytikon kommentti
18.2.
2021

Finanssikonserni Aktia julkaisi tänään odotustemme mukaisen Q4-raportin ja ainoastaan osinkoehdotus (0,43€ vs 0,49€) jäi lievästi ennusteistamme. Näkymät olivat odotetut ja Aktia odottaa vertailukelpoisen liikevoiton kasvavan kuluvana vuonna selvästi vertailukaudesta.

Analyytikon kommentti
15.2.
2021

Aktia on saanut finanssisektorin muiden yhtiöiden tapaan loppuvuonna tukea pääomamarkkinoiden vahvasta kehityksestä ja odotamme yhtiön yltäneen viimeisellä neljänneksellä vahvan vertailukauden tasoiseen tulokseen.

Analyytikon kommentti
9.2.
2021

Suomen Sijoitustutkimuksen julkaiseman rahastoraportin perusteella kotimaiset sijoitusrahastot keräsivät tammikuussa 1070 MEUR:n nettomerkinnät.

Analyytikon kommentti
13.1.
2021

Suomen Sijoitustutkimuksen julkaiseman rahastoraportin perusteella kotimaiset sijoitusrahastot keräsivät joulukussa 919 MEUR:n nettomerkinnät. Sijoitusrahastoista lähti alkuvuonna merkittävästi pääomia pois koronakriisin myötä, mutta viime kuukausien vahvan osakemarkkinakehityksen johdosta rahastopääomat kohosivat joulukuussa kaikkien aikojen ennätystasolle 132,2 mrd euroon (11/2020: 129,1 mrd).

Analyytikon kommentti
13.1.
2021

Aktia tiedotti tiistaiaamuna yhtiön hallituksen päättäneen jakaa tilikaudelta 2019 osinkoa 0,53 euroa/osake.

Analyytikon kommentti
4.1.
2021

Ålandsbanken ilmoitti perjantaina aikovansa jakaa osinkoa vastoin EKP:n ja Finanssivalvonnan suosituksia. Yhtiö perustelee päätöstään mm.

Analyytikon kommentti
23.12.
2020

Toistamme Aktian 10,0 euron tavoitehinnan ja laskemme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta). Olemme tarkistaneet ennusteitamme lievästi ylöspäin ja odotamme yhtiöltä edelleen vahvaa tuloskasvua tulevilta vuosilta.

Analyytikon kommentti
22.12.
2020

Finanssivalvonta julkaisi perjantaina suosituksensa pankkien voitonjaosta.

Analyytikon kommentti
17.12.
2020

Nordea kertoi eilen illalla noudattavansa EKP:n pitkittynyttä voitonjakorajoitusta (eilinen kommenttimme luettavissa täältä).

Aktia

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Aktia

Aktia on suomalainen varainhoitaja, pankki ja henkivakuuttaja, joka on luonut vaurautta ja hyvinvointia sukupolvelta toiselle jo 200 vuoden ajan. Palvelemme asiakkaitamme digitaalisten kanavien kautta kaikkialla ja kasvokkain toimipisteissämme pääkaupunkiseudulla sekä Turun, Tampereen, Vaasan ja Oulun seuduilla. Palkitun varainhoitomme rahastoja myydään myös kansainvälisesti.

Aktian perustukset valettiin jo 1825, kun vanhin Suomessa nykyisin toimivista talletuspankeista perustettiin. Toiminta aloitettiin seuraavana vuonna. Aktia Säästöpankki syntyi noin 20 vuotta sitten Helsingin Säästöpankin ja useiden rannikkoalueen säästöpankkien fuusiossa. Aktiasta tuli osakeyhtiö vuonna 1993. Vuonna 2008 konsernissa toteutettiin uudelleenjärjestely, jonka myötä toiminta sovitettiin vastaamaan paremmin laajentunutta tuote- ja palveluvalikoimaa. Syksyllä 2008 pankin nimeksi tuli Aktia Pankki Oyj ja konsernin emoyhtiön nimeksi Aktia Oyj. Kesällä 2013 konsernin juridista rakennetta pelkistettiin, kun Aktia Oyj sulautui Aktia Pankki Oyj:hin, josta tuli konsernin pörssinoteerattu emoyhtiö.

Vuoteen 2023 ulottuvan strategiapäivityksen mukaisesti Aktia hakee entistä vahvemmin kasvua varainhoidosta ja uusista asiakkaista Suomen kasvukeskuksissa sekä jatkaa toimintansa tehostamista entisestään. Tavoitteena on saavuttaa 100 miljoonan euron liikevoitto vuoteen 2023 mennessä.

Aktian omistavat suomalaiset Aktia- ja säästöpankkisäätiöt, yhteisöt, yritykset ja yksityishenkilöt.