Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aspo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
15.6.
2022

Aspo kertoi eilen ennen pörssin sulkeutumista nostavansa vuoden 2022 taloudellista ohjeistustaan. Uusi ohjeistus on, että vertailukelpoinen liikevoitto paranee vertailukauden 42,4 MEUR:sta, kun aiempi ohjeistus oli, että vertailukelpoinen liikevoitto on vuonna 2022 välillä 27–34 MEUR.  Epävarmuus Aspon lähivuosien tuloskuntoa kohtaan on edelleen korkea, eikä kuluvan vuoden erittäin mataliin kertoimiin voi siten mielestämme kunnolla nojata.

Analyysi
4.5.
2022

Q1 oli Aspolta väkivahva suoritus, mutta epävarmuus säilyy edelleen korkealla. Keskeiset huolet liittyvät hidastuvan talouskasvun vaikutuksista varustamoon sekä itämarkkinoiden tilanteeseen.

Analyysi
6.4.
2022

Aspo antoi eilen uuden liikevoiton ohjeistuksen, aiemmin perutun tilalle. Haarukan keskikohta oli hieman ennusteitamme alempana ja laskimme omat ennusteemme nyt ohjeistuksen keskikohdalle. Vaikka ennusteemme laskivat, pienenivät samalla myös pahimmat pelot tulostason romahdukseen liittyen. Siksi eilinen uutinen oli mielestämme pitkälti neutraali. Myös laskeneilla tulosennusteillamme (P/E 10x) osake on edelleen edullinen, mutta ennen kuin tuloskasvuun päästään jälleen kiinni on meidän vaikea nähdä osakkeessa merkittävää nousuvaraa korkeasta epävarmuudesta johtuen.

Analyysi
14.3.
2022

Olemme laskeneet ennusteitamme nyt jo toistamiseen sen jälkeen kun Venäjä hyökkäsi Ukrainaan. Rupla on jatkanut viimeisen kahden viikon aikana romahtamistaan ja Aspo kertoi perjantaina myös, että osa Telkon ja Leipurin varastoista Ukrainassa on tuhoutunut. Ennustaminen on edelleen poikkeuksellisen vaikeaa näkyvyyden ollessa hyvin heikko. Laskeneilla tulosennusteillamme osake on edelleen edullinen, mutta kriisin myötä selvästi nousseen tuottovaatimuksen valossa meidän on vaikea nähdä osakkeessa nousuvaraa ilman parempaa näkyvyyttä. 

Analyysi
27.2.
2022

Venäjän hyökkäys Ukrainaan heikentää yhtiön toimintaedellytyksiä itämarkkinoilla merkittävästi ja olemme laskeneet ennusteitamme. Ennustaminen on tällä hetkellä poikkeuksellisen vaikeaa näkyvyyden ollessa hyvin heikko. Vaikka Aspolla onkin erinomaiset näytöt aiemmissa kriiseissä navigoinnista, on nykyinen kriisi mittaluokaltaan aivan toinen. Laskeneilla tulosennusteillamme osake on edelleen edullinen, mutta kriisin myötä selvästi nousseen tuottovaatimuksen valossa meidän on vaikea nähdä osakkeessa nousuvaraa, varsinkin kun tuloskasvu kääntyy negatiiviseksi.

Analyysi
17.2.
2022

Q4:n oikaistu tulos oli jälleen erinomainen ja ylitti odotuksemme. Tärkeimpien segmenttien kysyntätilanteet säilyivät suotuisina ja ohjeistus oli myös hieman odotuksiamme parempi. Olemmekin tehneet ennusteisiimme pieniä positiivisia muutoksia. Näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen etenkin halpojen arvostuskertoimien ja terveen osingon myötä. Tämä siitäkin huolimatta, että Venäjän uhittelu Ukrainassa nostaa riskejä toimintaympäristön osalta.

Analyysi
2.12.
2021

Aspo järjesti pääomamarkkinapäivän ja nosti selvästi taloudellisia tavoitteitaan. Uusi johto päivitti myös strategiaa ja sen myötä yhtiön profiilia ollaan viemässä monialayhtiöstä selvemmin sarjayhdistelijän suuntaan. Emme tehneet ennusteisiimme muutoksia, mutta luottamuksemme Aspon omaa tekemistä kohtaan vahvistui. Samalla epävarmuus markkinaympäristön kehitystä kohtaan on kasvanut omikron-variantin myötä. 

Analyysi
28.10.
2021

Q3:n oikaistu tulos oli erinomainen ja ylitti odotuksemme. Tulospäivän kommenttien perusteella myös tärkeimpien segmenttien näkymät säilyivät suotuisina ja tätä taustaa vasten ohjeistus on edelleen varovainen. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteitamme noin 10 %:lla. Näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen maltillisten arvostuskertoimien, hyvän tuloskasvunäkymän ja terveen osingon myötä.

Analyysi
21.9.
2021

ESL kertoi tilaavansa kuusi uudisrakennettavaa sähköhybridi-alusta palvelemaan sen pienemmän laivaluokan asiakkaita. Investoinnin kokonaisarvo on merkittävä noin 70 MEUR ja alusten odotetaan valmistuvan Q3’23. Investointeihin kohdennetaan aiempia odotuksiamme enemmän pääomia, mutta suhtaudumme panostuksiin myönteisesti.

Analyysi
12.8.
2021

Q2-tulos oli ennakkotietojen mukaisesti erinomainen. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteitamme lievästi, sillä tulospäivän kommentit segmenttien näkymistä indikoivat vahvan markkinatilanteen jatkuvan. Emme myöskään yllättyisi, jos ohjeistusta vielä kertaalleen nostettaisiin tänä vuonna. Näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen maltillisten arvostuskertoimien, hyvän tuloskasvunäkymän ja terveen osingon myötä.

Aspo

ipo