Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Aspo

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
2.12.
2021

Aspo järjesti pääomamarkkinapäivän ja nosti selvästi taloudellisia tavoitteitaan. Uusi johto päivitti myös strategiaa ja sen myötä yhtiön profiilia ollaan viemässä monialayhtiöstä selvemmin sarjayhdistelijän suuntaan. Emme tehneet ennusteisiimme muutoksia, mutta luottamuksemme Aspon omaa tekemistä kohtaan vahvistui. Samalla epävarmuus markkinaympäristön kehitystä kohtaan on kasvanut omikron-variantin myötä. 

Inderes analyysi
28.10.
2021

Q3:n oikaistu tulos oli erinomainen ja ylitti odotuksemme. Tulospäivän kommenttien perusteella myös tärkeimpien segmenttien näkymät säilyivät suotuisina ja tätä taustaa vasten ohjeistus on edelleen varovainen. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteitamme noin 10 %:lla. Näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen maltillisten arvostuskertoimien, hyvän tuloskasvunäkymän ja terveen osingon myötä.

Inderes analyysi
21.9.
2021

ESL kertoi tilaavansa kuusi uudisrakennettavaa sähköhybridi-alusta palvelemaan sen pienemmän laivaluokan asiakkaita. Investoinnin kokonaisarvo on merkittävä noin 70 MEUR ja alusten odotetaan valmistuvan Q3’23. Investointeihin kohdennetaan aiempia odotuksiamme enemmän pääomia, mutta suhtaudumme panostuksiin myönteisesti.

Inderes analyysi
12.8.
2021

Q2-tulos oli ennakkotietojen mukaisesti erinomainen. Olemme nostaneet lähivuosien ennusteitamme lievästi, sillä tulospäivän kommentit segmenttien näkymistä indikoivat vahvan markkinatilanteen jatkuvan. Emme myöskään yllättyisi, jos ohjeistusta vielä kertaalleen nostettaisiin tänä vuonna. Näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen maltillisten arvostuskertoimien, hyvän tuloskasvunäkymän ja terveen osingon myötä.

Inderes analyysi
4.8.
2021

Vaikka Aspon tulosvaroitus ei tullutkaan meille yllätyksenä, on yhtiö tällä hetkellä vielä odotuksiammekin kovemmassa iskussa ja tulosvaroitus poisti myös tulosparannukseen liittyvän epävarmuuden. Tämän seurauksena Aspon sijoitustarina muuttui kertaheitolla selvästi houkuttelevammaksi ja näemme osakkeen tarjoavan houkuttelevan tuotto-odotuksen kertoimien nousuvaran, kasvavan tuloksen ja vahvan osingon myötä.

Inderes analyysi
6.5.
2021

Q1-tulos ylitti selvästi odotuksemme. Olemme pitäneet ennusteemme tulosylitystä lukuun ottamatta ennallaan. Odotamme Aspon tulostason nousevan 2021 selvästi ja realisoimatonta potentiaalia vielä tätä parempaankin jää jäljelle. Hyvä tuloskasvunäkymä pitää meidät kyydissä samalla kun Aspon arvostus säilyy maltillisena (2021e P/E 13x).

Inderes analyysi
8.4.
2021

Ennustamme Aspon tulostason nousevan 2021 selvästi etenkin ESL:n vetämänä ja realisoimatonta potentiaalia vielä selvästi parempaan jää näkemyksemme mukaan jäljelle. Kohonnut arvostus hinnoittelee sisäänsä jo osan käänteestä, mutta Aspon edetessä ennusteidemme mukaisesti näemme arvostuksessa edelleen nousuvaraa.

Inderes analyysi
12.2.
2021

Q4-tulos nousi ennätysvahvaksi Telkon sekä ESL:n vahvojen suoritusten vetämänä. Luottamuksemme Telkon tuloskäänteen kestävyyteen vahvistui erinomaisten kvartaalien sarjan venyttyä jo kolmeen. Odotamme myös ESL:n parantavan selvästi viime vuoteen nähden elpyneen asiakaskysynnän siivittämänä. Ennustamme Aspon tulostason nousevan 2021 selvästi ja realisoimatonta potentiaalia vielä selvästi parempaankin jää jäljelle. Vahva tuloskasvunäkymä pitää meidät kyydissä, vaikka Aspon kohonnut arvostus (2021e P/E 14x) hinnoittelee sisäänsä jo osan käänteestä.

Inderes analyysi
10.12.
2020

Aspo nosti ohjeistustaan, jonka perusteella ESL:n kysyntä on elpynyt odotuksia nopeammin ja myös Telko on kyennyt jatkamaan vahvaa suorittamistaan. Nostimme tulosennusteitamme jälleen tuloskunnon elpyessä odotuksiamme nopeammin. Iso kuva Aspossa pysyy ennallaan, tulospotentiaali on merkittävä ja sen realisoituessa osakkeen tuotto-odotus on erittäin hyvä. Q4:stä on tulossa vahva ja sen myötä luottamuksemme Aspon kestävää tasonnostoa kohtaan on jälleen noussut.

Inderes analyysi
2.12.
2020

Aspo järjesti eilen pääomamarkkinapäivän, jossa tytäryhtiöiden kysyntänäkymiin sekä strategioiden toteuttamiseen saatiin parempi näkyvyys. Iso kuva Aspossa pysyy ennallaan, tulospotentiaali on merkittävä ja sen realisoituessa osakkeen tuotto-odotus on erittäin hyvä. Tilaisuuden myötä luottamuksemme ESL:n ja Telkon etenemistä kohtaan on jälleen hieman noussut.

Aspo

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas