Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Basware

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
15.7.
2021

Baswaren Q2 oli odotuksien mukainen ja yhtiön kannattavuus jatkoi vahvistuvalla trendillä. Yhtiön pitkän aikavälin tarina on mielestämme edelleen houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita kasvunsa vahvistamiseksi, mutta niistä pinnan alta näkyviin tulleet merkit vaativat tuekseen vielä lisää näyttöjä. Tätä odotellessa arvostuskuva (2021e EV/Liikevaihto 4,0x) puoltaa vielä pientä varovaisuutta.

Inderes analyysi
21.4.
2021

Baswaren Q1 oli odotuksien mukainen, mutta kasvua ennakoiva tilauskertymä jäi heikoksi. Yhtiön pitkän aikavälin tarina on mielestämme edelleen houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa vaatii markkinalta myötätuulta.

Inderes analyysi
10.3.
2021

Baswaren pitkän aikavälin tarina on houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa kestää vielä. Laskeneen arvostuskuvan (2021e EV/S 3,6x) myötä pitkän aikavälin sijoittajalle tarjoutuu nähdäksemme hyvä paikka hypätä yhtiön kasvutarinaan mukaan.

Inderes analyysi
5.2.
2021

Baswaren liikevoitto ylitti odotuksemme Q4:llä ja vuonna 2020 yhtiö teki merkittävän kannattavuusparannuksen. Cloud-liikevaihdon hidastunut kasvu ja vielä matalana pysyttelevä Cloud-tilauskertymä kuitenkin pitävät lähivuosien kasvun kulmakertoimen maltillisena. Basware näyttää tekevän määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa kestää vielä. Baswaren arvostus (2021e EV/Liikevaihto 4,0) on lähivuosien epävarmuus ja kasvun kulmakerroin huomioiden koholla.

Inderes analyysi
18.12.
2020

Baswaren raskas transformaatio SaaS/cloud-yhtiöksi on loppusuoralla ja yhtiö on viime vuosien aikana rakentanut onnistuneesti perustaa pitkän aikavälin kannattavalle kasvulle. Basware on myös varmistanut asemansa yhtenä globaaleista johtajista vahvasti kasvavalla pilvipohjaisten verkottuneiden hankinnasta maksuun -ratkaisujen markkinalla. Markkinan kasvupotentiaali yhdistettynä ennustettavaan ja skaalautuvaan liiketoimintamalliin tarjoaa huomattavan pitkän aikavälin potentiaalin.

Inderes analyysi
22.10.
2020

Q3:n kannattavuus ylitti odotuksemme ja yhtiön annettua tarkennetun ohjeistuksen loppuvuodelle olemme luottavaisia loppuvuoden etenemisen osalta. Cloud-liikevaihdon odotettua hitaampi kasvu ja odotuksiamme matalampi Cloud-tilauskertymä tuovat kuitenkin epävarmuuden pilviä lähivuosien kasvun kulmakertoimeen. Vaikka Basware näyttää etenevän määrätietoisesti hyvään suuntaan, on etenemisen vauhti epävarma, mikä tekee yhtiön arvostuksesta nykytasolla haastavan.

Inderes analyysi
17.7.
2020

Q2:n operatiivinen kehitys ylitti haastavissa olosuhteissa odotukset, mikä lisäsi luottamusta Baswaren liiketoimintamallin skaalautuvuutta, vakautta ja kilpailukykyä kohtaan. Lisäksi näyttää siltä, että yhtiö ja pilvipohjaisten ratkaisujen markkina saattavat jopa hyötyä koronakriisistä pitkällä aikavälillä.

Inderes analyysi
11.6.
2020

Yhtiön arvostus on noussut jyrkästi koronakriisin pohjalta, kun sijoittajien riskinottohalukkuuden kasvun myötä pilviohjelmistotalojen arvostustasot ovat kimmonneet lähes ennätystasoille ja katseet ovat suuntautuneet pitkän aikavälin kasvupotentiaaliin. Vaisuun lähivuosien kasvunäkymään ja heikkoon tulostasoon suhteutettuna pidämme Baswaren arvostustasoa vaativana, vaikkakin yhtiön strategiseen arvoon, toimialan houkuttelevaan pitkän aikavälin näkymään sekä verrokkiarvostukseen nojaten osakkeelle voisi perustella myös korkeamman arvostustason.  

Inderes analyysi
22.4.
2020

Hyvä Q1-raportti ja selkiintynyt kuva koronan vaikutuksista lievensivät huoliamme yhtiön tuloskäänteen jatkuvuuden suhteen, joskin lähivuosien kasvunäkymä vaimeni. Baswaren arvostus nojaa yhä pitkälti liikevaihtopohjaisiin arvostuskertoimiin, joiden antama tuki on yhtiön koronan myötä vaimentuvien operatiivisten trendien, sektorin volatiilin arvostuskehityksen ja epävarman yleisen markkinatilanteen vallitessa heikko. Siten arvostusta on vaikea tukea yhtiön pitkän aikavälin potentiaaliin, vaikka yhtiö on sisäisesti kehittynyt jatkuvasti parempaan suuntaan. 

Inderes analyysi
17.3.
2020

Koronakriisi vaarantaa arviomme mukaan yhtiön orastavan tuloskäänteen ja cloud-tilauskertymän kasvun jatkumisen. Vaikka Baswaren liiketoiminnasta valtaosa on toistuvaa laskutusta, saattaa yhtiö uusmyynnin ja käyttöönottojen häiriintyessä arviomme mukaan joutua alentamaan kuluvan vuoden kasvu- ja kannattavuusohjeistustaan. Baswaren arvostus nojaa tällä hetkellä pitkälti liikevaihtopohjaisiin arvostuskertoimiin, joiden antama tuki on heikentyvien operatiivisten trendien, sektorin laskevan arvostuksen ja epävarman markkinatilanteen vallitessa heikko.    

Basware

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas