Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Basware

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
21.4.
2022

Ostotarjouksen myötä luvut olivat Baswaren Q1-katsauksessa sivuosassa, mutta yhtiön liiketoiminta kehittyi alkuvuonna kokonaisuutena odotuksiamme paremmin. Q1-liikevaihdon kasvu oli odotetusti loivaa, mutta yhtiön tulos ylitti odotuksemme ja kääntyi pitkän tappiokauden jälkeen ensimmäistä kertaa positiiviseksi. Baswaren kasvutarinan vahvistumiselle on hyvät edellytykset, mutta lyhyellä tähtäimellä tästä ei mielestämme ole ajuriksi ostotarjousta vastaavaan arvostukseen.

Analyysi
18.4.
2022

Baswaresta tehty julkinen ostotarjous vie huomion torstain Q1-raportin julkaisussa. Näemme ostotarjouksen läpimenolle hyvät edellytykset, joskin historialliseen arvostukseen nähden puuttuva preemio voi aiheuttaa kitkaa. Ilman ostotarjousta näemme yhtiölle lyhyellä tähtäimellä perusteltavan arvostustason kuitenkin selvästi tarjousvastiketta matalampana. Pidämme myös kilpailevien ostotarjouksien todennäköisyyttä rajallisena. Siten pidämme ostotarjousta yhtiön omistajien kannalta kokonaisuutena järkevänä. 

Analyysi
4.2.
2022

Baswaren sai päättyneen vuoden lopuksi katkaistua heikentyneiden tilauskertymien kierteensä, mutta yhtiön kasvutarinan vahvistuminen vaatii edelleen pitkäjänteistä työtä erityisesti myynnin tehostamisessa.

Analyysi
15.12.
2021

Baswaren pitkän aikavälin potentiaali on kunnossa, mutta sen toteutuminen vaatii yhtiöltä edelleen pitkäjänteistä työtä erityisesti myynnin tehostamisessa. Näemme kasvaneen riskin markkinan vastatuulen jatkumisesta aiempia odotuksiamme pidempään ja laskimme tämän myötä kasvuennusteitamme tuleville vuosille.

Analyysi
20.10.
2021

Baswaren Q3 oli pintapuolisesti pettymys, mutta lyhyen tähtäimen heikkojen lukujen taustalta löytyi pitkäjänteisesti tehtyjä ratkaisuja kasvun edellytysten vahvistamiseen.

Analyysi
28.9.
2021

Baswaren uusmyynnin lyhyen tähtäimen haasteet voivat jatkua odotuksiamme pidempään. Yhtiön liikevaihdon jatkuva luonne, suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli eivät kuitenkaan ole muuttuneet mihinkään.

Analyysi
15.7.
2021

Baswaren Q2 oli odotuksien mukainen ja yhtiön kannattavuus jatkoi vahvistuvalla trendillä. Yhtiön pitkän aikavälin tarina on mielestämme edelleen houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita kasvunsa vahvistamiseksi, mutta niistä pinnan alta näkyviin tulleet merkit vaativat tuekseen vielä lisää näyttöjä. Tätä odotellessa arvostuskuva (2021e EV/Liikevaihto 4,0x) puoltaa vielä pientä varovaisuutta.

Analyysi
21.4.
2021

Baswaren Q1 oli odotuksien mukainen, mutta kasvua ennakoiva tilauskertymä jäi heikoksi. Yhtiön pitkän aikavälin tarina on mielestämme edelleen houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa vaatii markkinalta myötätuulta.

Analyysi
10.3.
2021

Baswaren pitkän aikavälin tarina on houkutteleva, sillä siinä yhdistyy suuren kasvupotentiaalin markkina, vahvat kilpailuedut sekä ennustettava ja skaalautuva liiketoimintamalli. Basware on nähdäksemme tehnyt määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa kestää vielä. Laskeneen arvostuskuvan (2021e EV/S 3,6x) myötä pitkän aikavälin sijoittajalle tarjoutuu nähdäksemme hyvä paikka hypätä yhtiön kasvutarinaan mukaan.

Analyysi
5.2.
2021

Baswaren liikevoitto ylitti odotuksemme Q4:llä ja vuonna 2020 yhtiö teki merkittävän kannattavuusparannuksen. Cloud-liikevaihdon hidastunut kasvu ja vielä matalana pysyttelevä Cloud-tilauskertymä kuitenkin pitävät lähivuosien kasvun kulmakertoimen maltillisena. Basware näyttää tekevän määrätietoisesti oikeita asioita, mutta niiden positiivisen vaikutusten näkyminen luvuissa kestää vielä. Baswaren arvostus (2021e EV/Liikevaihto 4,0) on lähivuosien epävarmuus ja kasvun kulmakerroin huomioiden koholla.

Basware

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas