Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Bilot

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
27.8.
2021

H1-raportti oli kaksijakoinen, kun liikevaihto kasvoi odotuksia vahvemmin, mutta tulos jäi hieman odotuksista. Yhtiö alkoi ohjeistamaan kuluvaa vuotta, mikä paransi näkyvyyttä. Koronan pahin vastatuuli vaikuttaa olevan takana ja markkinatrendit ovat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyvälle Bilotille suotuisat, mikä tukee paluuta kestävälle tuloskasvu-uralle. Osakekurssi hinnoittelee kuitenkin odotuksiamme vahvempaa tuloskasvua ja yritysjärjestelymarkkinan olleessa kuuma on vahvan taseen saaminen tuottavaan työhön haastavaa.

Inderes analyysi
26.2.
2021

Bilotin H2-raportti oli kokonaisuudessaan linjassa odotuksiimme. Yhtiön kasvutarinaan tuli odotettua syvempi kuoppa koronan johdosta. CastorIT-yritysoston myötä yhtiö kuitenkin otti selkeän kasvuloikan ja kauppa vahvistaa Bilotin markkina-asemaa sen fokusalueilla. Siten yhtiön pitkän aikavälin strategia etenee ja markkinatrendit ovat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyvälle Bilotille edelleen suotuisat, vaikka lyhyellä aikavälillä matkalla on turbulenssia. Kurssinousun myötä osakkeen arvostus on kiristynyt entisestään ja puoltaa varovaisuutta. 

Inderes analyysi
21.8.
2020

Bilotin kasvutarinaan tuli odotettua syvempi kuoppa koronan johdosta. Tuoreen CastorIT-yritysoston myötä yhtiö kuitenkin ottaa selkeän kasvuloikan ja kauppa vahvistaa Bilotin markkina-asemaa sen fokusalueilla. Siten yhtiön pitkän aikavälin strategia etenee ja markkinatrendit ovat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyvälle Bilotille hyvin suotuisat, mutta lyhyellä aikavälillä matkalla on turbulenssia. Ennusteillamme yhtiön osakkeen on kireähkö (2021e EV/EBITA 11x) huomioiden korkea epävarmuus. Korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi parempaa näkyvyyttä ja tuloskuntoa

Inderes analyysi
22.4.
2020

Korona nostaa tummia pilviä myös Bilotin ylle ja yhtiö kertoi aloittavansa ennakoivat yt:t. Epävarmuudessa selkänojaa antaa kuitenkin yhtiön liiketoimintakriittinen IT-toimittajan rooli, verkkokauppaosaaminen ja vahva tase. Kurssinousun myötä osakkeen arvostus on nyt muuttunut neutraaliksi (2020e EV/EBIT 11x) ja korkeampi arvostus vaatisi parempaa näkyvyyttä tuloskasvuun.

Inderes analyysi
18.3.
2020

Aloitamme Bilotin seurannan lisää-suosituksella ja 6,9 euron tavoitehinnalla. Bilot on vakaalle perustalle rakennettu IT-konsulttitalo, jota on kehitetty historiassa pitkäjänteisesti ja hallituin riskein. Lyhyellä aikavälillä koronaviruksen luoma epävarmuus varjostaa, mutta yhtiö on vahvan taseen, asiakaspidon ja palveluiden kriittisyyden takia suhteellisesti hyvässä asemassa. Listautuminen loi yhtiölle edellytykset muuttaa strategian painopistettä vahvemmin kasvuun, mitä yhtiön palvelualueiden vahva pitkän aikavälin kysyntänäkymä tukee.

Inderes analyysi
3.3.
2020

Bilot on vakaalle perustalle rakennettu IT-konsulttitalo, jota on kehitetty historiassa pitkäjänteisesti ja hallituin riskein. Yhtiön mahdollinen listautuminen luo edellytykset muuttaa strategian painopistettä vahvemmin kasvuun, mitä yhtiön palvelualueiden vahva pitkän aikavälin kysyntänäkymä tukee. Arvomäärityksessä soveltamillamme EV/EBIT-, EV/EBITDA- ja P/E-kertoimilla sekä DCF-analyysillä arvioimme yhtiön osakekannan arvoksi ennen antia 16,5-22,7 MEUR, kun listautumishinta vastaa 16,9 MEUR arvostusta. 

Bilot

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas