Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Bilot

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joni Grönqvist

Joni Grönqvist

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
26.2.
2021

Bilotin H2-raportti oli kokonaisuudessaan linjassa odotuksiimme. Yhtiön kasvutarinaan tuli odotettua syvempi kuoppa koronan johdosta. CastorIT-yritysoston myötä yhtiö kuitenkin otti selkeän kasvuloikan ja kauppa vahvistaa Bilotin markkina-asemaa sen fokusalueilla. Siten yhtiön pitkän aikavälin strategia etenee ja markkinatrendit ovat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyvälle Bilotille edelleen suotuisat, vaikka lyhyellä aikavälillä matkalla on turbulenssia. Kurssinousun myötä osakkeen arvostus on kiristynyt entisestään ja puoltaa varovaisuutta. 

Inderes analyysi
21.8.
2020

Bilotin kasvutarinaan tuli odotettua syvempi kuoppa koronan johdosta. Tuoreen CastorIT-yritysoston myötä yhtiö kuitenkin ottaa selkeän kasvuloikan ja kauppa vahvistaa Bilotin markkina-asemaa sen fokusalueilla. Siten yhtiön pitkän aikavälin strategia etenee ja markkinatrendit ovat digitaaliseen liiketoimintaan keskittyvälle Bilotille hyvin suotuisat, mutta lyhyellä aikavälillä matkalla on turbulenssia. Ennusteillamme yhtiön osakkeen on kireähkö (2021e EV/EBITA 11x) huomioiden korkea epävarmuus. Korkeamman arvostuksen hyväksyminen vaatisi parempaa näkyvyyttä ja tuloskuntoa

Inderes analyysi
22.4.
2020

Korona nostaa tummia pilviä myös Bilotin ylle ja yhtiö kertoi aloittavansa ennakoivat yt:t. Epävarmuudessa selkänojaa antaa kuitenkin yhtiön liiketoimintakriittinen IT-toimittajan rooli, verkkokauppaosaaminen ja vahva tase. Kurssinousun myötä osakkeen arvostus on nyt muuttunut neutraaliksi (2020e EV/EBIT 11x) ja korkeampi arvostus vaatisi parempaa näkyvyyttä tuloskasvuun.

Inderes analyysi
18.3.
2020

Aloitamme Bilotin seurannan lisää-suosituksella ja 6,9 euron tavoitehinnalla. Bilot on vakaalle perustalle rakennettu IT-konsulttitalo, jota on kehitetty historiassa pitkäjänteisesti ja hallituin riskein. Lyhyellä aikavälillä koronaviruksen luoma epävarmuus varjostaa, mutta yhtiö on vahvan taseen, asiakaspidon ja palveluiden kriittisyyden takia suhteellisesti hyvässä asemassa. Listautuminen loi yhtiölle edellytykset muuttaa strategian painopistettä vahvemmin kasvuun, mitä yhtiön palvelualueiden vahva pitkän aikavälin kysyntänäkymä tukee.

Inderes analyysi
3.3.
2020

Bilot on vakaalle perustalle rakennettu IT-konsulttitalo, jota on kehitetty historiassa pitkäjänteisesti ja hallituin riskein. Yhtiön mahdollinen listautuminen luo edellytykset muuttaa strategian painopistettä vahvemmin kasvuun, mitä yhtiön palvelualueiden vahva pitkän aikavälin kysyntänäkymä tukee. Arvomäärityksessä soveltamillamme EV/EBIT-, EV/EBITDA- ja P/E-kertoimilla sekä DCF-analyysillä arvioimme yhtiön osakekannan arvoksi ennen antia 16,5-22,7 MEUR, kun listautumishinta vastaa 16,9 MEUR arvostusta. 

Bilot

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Bilot

Bilot on suomalainen ohjelmisto- ja IT-palveluyhtiö, joka luo yrityksille strategista kilpailuetua rakentamalla ylivertaista digitaalista asiakaskokemusta. Bilot tarjoaa asiakkailleen kattavan valikoiman digitaalisia palveluita ja ratkaisuita asiakaspolun eri vaiheisiin sekä tekoälyä ja analytiikkaa valjastavia älykkäitä myynnin ja markkinoinnin työkaluja. Yhtiöllä on tunnustettua huippuosaamista ja Suomessa merkittävä markkina-asema johtavissa ohjelmistoalustoissa ja keskeisissä teknologiaekosysteemeissä (mm. SAP ja Microsoft) sekä niiden integroinnissa saumattomaksi osaksi asiakkaiden liiketoimintaa. Bilot syntyi vuonna 2005 halusta luoda alan paras työpaikka parhaille osaajille. Bilotilla on noin 150 työntekijää Suomessa, Ruotsissa ja Puolassa. Vuonna 2019 Bilot-konsernin liikevaihto oli noin 18,5 miljoonaa euroa ja liikevoitto ilman liikearvon poistoja (EBITA) noin 1,7 miljoonaa euroa.