Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Consti Yhtiöt
2650 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 7.90 ALIN 7.86 VAIHTO (KPL) 11 224
MYYNTI 7.98 YLIN 8.10 VAIHTO (VAL) 0,089 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Jesse Kinnunen
+358 50 373 8027

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
9.2.
2020

Constin Q4-raportti antoi viitteitä siitä, että vuonna 2017 alkaneet projektiongelmat ovat vihdoin takanapäin. Osakkeen riskiprofiili on mielestämme olennaisesti pienentynyt kannattavuuskäänteen, parantuneen kassavirran ja vahvemman taseen myötä eikä nykyinen merkittävä aliarvostus verrokkeihin nähden ole perusteltu.

Tyyppi: company_report
27.10.
2019

Constin täytyy näkemyksemme mukaan vielä todistaa, että Q3’19-kaudella nähty kannattavuusparannus on kestävä ja että suurimmat projektiongelmat ovat takanapäin. Tuloskehitykseen liittyvän epävarmuuden ja St.George -hankkeeseen liittyvän riidan vuoksi emme ole valmiita hyväksymään merkittävästi nykyistä korkeampia arvostuskertoimia osakkeelle.

Tyyppi: company_report
16.8.
2019

Odotamme Constin kannattavuuden nousevan kuluvana vuonna ja lähivuosina yhtiön jo toteuttamien toimenpiteiden myötä. Korostamme, että tähän ennustamaamme käänteeseen liittyy kuitenkin epävarmuutta ja on olemassa riski, että uusia projektiongelmia ilmenee myös vuonna 2019. Käänteeseen liittyvän epävarmuuden ja St.George -hankkeeseen liittyvän merkittävän riidan takia nykyistä korkeampi arvostustaso osakkeelle ei mielestämme ole perusteltu.

Tyyppi: company_report
29.7.
2019

Constin Q2-tulos oli odotuksiamme heikompi ja olemme sen myötä laskeneet ennusteitamme alaspäin. Odotamme Constin kannattavuuden nousevan kuluvana vuonna ja lähivuosina yhtiön jo toteuttamien toimenpiteiden myötä. Korostamme, että tähän ennustamaamme käänteeseen liittyy kuitenkin epävarmuutta ja on olemassa riski, että uusia projektiongelmia ilmenee myös vuonna 2019. Käänteeseen liittyvän epävarmuuden ja St.George -hankkeeseen liittyvän merkittävän riidan takia emme ole valmiita hyväksymään nykyistä korkeampia arvostuskertoimia osakkeelle.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Olemme vuoden ensimmäisen kvartaalin jälkeen hieman aikaisempaa luottavaisempia Constin ennustamaamme kannattavuuskäännettä kohtaan. Yhtiön täytyy kuitenkin todistaa kestävän kannattavuuskäänteen saavuttaminen ennen kuin olemme valmiita hyväksymään merkittävästi nykyistä korkeampia arvostuskertoimia osakkeelle.

Tyyppi: company_report
28.3.
2019

Näkyvyys Constin kuluvan vuoden ja vuoden 2020 tuloskehitykseen on tällä hetkellä sumuinen yhtiön projektiongelmien vuoksi. Projektiriskien lisäksi Constin riskiprofiilia nostaa St.George -hankkeeseen liittyvä merkittävä riita. Emme pidä matalasta arvostustasosta huolimatta Constin osaketta houkuttelevana ennen kuin yhtiö pystyy todistamaan saavuttaneensa kestävän kannattavuuskäänteen. 

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Constin eilinen Q4-tulos oli odotetun heikko, mutta yhtiö kertoi käynnistävänsä merkittävän ohjelman parantaakseen kannattavuuttaan ja kilpailukykyään. Ohjelma kasvatti hieman luottamustamme yhtiön ennusteitamme kohtaan ja odotamme Constin kannattavuuden nousevan kuluvana vuonna ja lähivuosina. Korostamme, että ennustamaamme käänteeseen liittyy epävarmuutta ja on mahdollista, että uusia projektiongelmia ilmenee myös vuonna 2019. Osakkeen arvostuskertoimet ovat matalia, mutta tämä on mielestämme tällä hetkellä perusteltua.

Tyyppi: company_report
14.1.
2019

Constin tämänpäiväinen tulosvaroitus johtui yhtiön mukaan yksittäisestä projektista. Yhtiön projektiongelmat ovat kuitenkin jatkuneet jo pitkään. Näemme riskin, että projektien suorituskykyä parantavat toimenpiteet jalkautuvat hitaasti ja että heikosti kannattavia projekteja ilmenee myös vuonna 2019. Emme pidä matalasta arvostustasosta huolimatta Constin osaketta houkuttelevana ennen kuin yhtiö pystyy todistamaan saavuttaneensa kestävän kannattavuuskäänteen.

Tyyppi: company_report
27.12.
2018

Constin liikevaihtopohjainen arvostustaso on laskenut viimeaikaisen kurssilaskun myötä jo erittäin matalaksi. Yhtiön projektiongelmat ovat kuitenkin jatkuneet jo pitkään ja lyhyen aikavälin tuloskehitykseen liittyy mielestämme huomattavaa epävarmuutta. Emme ole valmiita kääntymään positiiviselle puolelle suosituksessamme ennen kuin yhtiö on todistanut saavuttaneensa kestävän kannattavuuskäänteen.

Tyyppi: company_report
27.10.
2018

Constin perjantaina julkaisema Q3-raportti tarjosi lisätietoja yhtiön projektiongelmista ja tällä hetkellä vaikuttaa siltä, että ongelmat koskevat vain rajattua määrää yksittäisiä projekteja. Yhtiö on myös ryhtynyt konkreettisiin toimenpiteisiin tilanteen korjaamiseksi. Consti vaikuttaa 2018 ohjeistuksen ja johdon kommenttien perusteella luottavaiselta siitä, että liikevoitto nousee Q4’18 aikana ja korkean tilauskannan myötä yhtiöllä on edellytykset kasvaa vuonna 2019.

Consti Yhtiöt

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Consti Yhtiöt lyhyesti

Consti on yksi Suomen johtavista korjausrakentamiseen ja teknisiin palveluihin keskittyneistä yhtiöistä. Se tarjoaa kattavasti talotekniikan, linjasaneerauksen, korjausurakoinnin, julkisivusaneerauksen sekä muiden vaativien rakennuskohteiden korjausrakentamisen palveluita ja teknisiä palveluita sekä asuintaloille että toimitiloille ja julkisiin rakennuksiin.

Constin asiakaskunta koostuu asunto-osakeyhtiöistä ja näiden isännöitsijöistä, julkisista tilaajista, kiinteistösijoitusyhtiöistä, yrityksistä ja teollisuuden toimijoista. Consti on liiketoiminnassaan vahvasti keskittynyt Suomen kasvukeskuksiin erityisesti eteläisessä ja läntisessä Suomessa.

Constilla on kolme liiketoiminta-aluetta: Talotekniikka, Julkisivut ja Korjausurakointi. Kaikkiin näihin sisältyy myös palveluliiketoimintaa (Service-toiminta), joka sisältää palvelu-urakointia sekä sopimusasiakkaille toteutettavat huolto- ja ylläpitopalvelut.

Suomalainen Consti on perustettu vuonna 2008, ja sen palveluksessa on noin 900 alan ammattilaista.