Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Efecte

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Frans-Mikael Rostedt

Frans-Mikael Rostedt

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
28.11.
2022

Efecten Q3 sujui pitkälti odotuksiemme mukaisesti, eikä yhtiön luvuissa käytännössä näkynyt merkkejä taloustilanteen heikentymisestä. Yhtiön kasvun edellytykset näyttävät meistä hyvältä myös epävarmassa markkinatilanteessa, vaikka ennustettavuus onkin lyhyellä tähtäimellä heikompi. Ennusteissamme on edelleen varovaisemmat odotukset yhtiön lyhyen tähtäimen kehitykselle. Ennusteillamme osakkeen arvostus (2023e EV/S 2,3x) on mielestämme Efecten kasvunäytöt ja -näkymä huomioiden edelleen houkutteleva.

Analyysi
18.10.
2022

Talouden näkymä on heikentynyt kesän jälkeen merkittävästi, mikä arviomme mukaan lisää epävarmuutta Efecten asiakaskunnassa ja kasvattaa riskejä yhtiön asiakashankinnan hidastumisesta. Päivitimme kasvuennusteemme aiempaa negatiivisempaan skenaarioon, jossa yhtiön orgaaninen kasvu tukeutuu vahvemmin nykyasiakkaiden laajennuksiin ja uusasiakashankinta hidastuisi selvästi vuonna 2023. Päivitetyin ennustein osakkeen laskenut arvostus (2023e EV/S 2,0x) on mielestämme yhtiön kasvunäytöt ja -näkymä huomioiden silti alhainen ja jättää hyvin varaa kasvun lyhyen tähtäimen haasteille.

Analyysi
19.7.
2022

Efecten Q2 sujui odotetun vahvasti hallitun ja vakaan kasvun merkeissä. Näemme vahvalle kehitykselle edellytykset myös heikommassa talousympäristössä, joskin pidämme ennusteissamme tämän osalta edelleen pientä turvamarginaalia. Nykyennusteillamme yhtiön arvostus (2023 EV/S 2,8x, orgaaninen kasvu ~16 %) on nähdäksemme edelleen houkutteleva. 

Analyysi
1.7.
2022

Efecte kertoi pyrkivänsä toteuttamaan ostotarjouksen InteliWISEn osakkeista ja päivitti SaaS-kasvun ohjeistustaan. Kaupan arvostus on mielestämme lyhyellä tähtäimellä kireä, mutta pidemmällä tähtäimellä näemme sillä hyvät edellytykset luoda arvoa. Ohjeistuspäivityksen valossa laskimme hieman orgaanisen SaaS-kasvun odotuksiamme. Yrityskaupan kireän lyhyen tähtäimen arvostuksen, lievien orgaanisten ennustelaskujen sekä lievästi nousseen osakekurssin myötä osakkeen arvostuksen houkuttelevuus (2022e-2023e EV/S 3,4x ja 2,9x) on nähdäksemme hieman laskenut.

Analyysi
1.5.
2022

Efecte jatkoi alkuvuonna odotetun hyvää ja tasaista kasvua. Yhtiön kasvupanostukset ovat kantaneet tähän asti hienosti hedelmää, minkä lisäksi kasvun jatkumiselle on mielestämme erinomaiset ajurit. Pidämme nykyistä arvostusta (2022 EV/S 3,0x) yhtiön kasvunäkymään nähden hyvin houkuttelevana ja arvioimme sektorin neutralisoituneiden arvostuskertoimien vähentävän arvostusympäristön riskejä olennaisesti.

Analyysi
29.3.
2022

Efecte on löytänyt itselleen kilpailukykyisen lokeron yrityspalvelujen pilviohjelmistomarkkinassa, joka on murroksessa kohti pilvipohjaisia ratkaisuja. Yhtiö on rakentanut viime vuosina kasvulleen moottoria, joka tuottaa vakaata kasvua hyvällä tehokkuudella. Efecten lähivuosien kasvuun panostavalla strategialla on mielestämme hyvät edellytykset onnistua ja luoda omistaja-arvoa. Skaalautuvaan kasvuun perustuva liiketoimintamalli, kohdemarkkinoiden murros ja viime vuosien vahvat näytöt tekevät Efecten sijoitusprofiilista houkuttelevan.

Analyysi
12.2.
2022

Efecten Q4-raportti oli odotuksiamme vahvempi palveluliikevaihdon yllätettyä odotuksemme. Yhtiön kasvupanostukset ovat kantaneet tähän asti hienosti hedelmää, minkä lisäksi kasvun jatkumiselle on mielestämme erinomaiset ajurit. Pidämme nykyistä arvostusta (2022 EV/S 3,9x) yhtiön kasvunäkymään nähden houkuttelevana, vaikkei tuotto-odotukselle nykyisessä epävarmassa arvostusympäristössä nähdäksemme saada tukea arvostuskertoimien noususta. 

Analyysi
27.10.
2021

Efecte jatkoi odotetusti vakaata kasvuaan Q3:n aikana. Kasvun edellytyksien vahvistaminen etenee rekrytoinnein ja kumppaniohjelmaa vahvistaen, mikä antaa luottoa kasvutarinan jatkumiseen.

Analyysi
18.7.
2021

Efecten Q2 oli ennakkotietojen myötä odotetusti vahva, kun liikevaihto kasvoi ja kannattavuus vahvistui jo pitkään jatkuneen trendin mukaisesti. Yhtiön kasvun moottori otti jälleen askelia eteenpäin ja samalla yrityskauppaoption todennäköisyys lähivuosille on kasvanut olennaisesti. Vahvasta pitkän aikavälin näkymästä huolimatta yhtiön arvostus on lyhyellä tähtäimellä hyvin kireä (2021e EV/S 5,4x), ja siirrymme jälleen sivuun viettämään hengähdystaukoa.

Analyysi
14.5.
2021

Osakekurssin laskun (-15 %) myötä yhtiön arvostus on mielestämme palautunut jälleen riittävän houkuttelevaksi (2021e EV/Liikevaihto 4,8x), ja sijoittajalle tarjoutuu jälleen paikka hypätä Efecten pitkän aikavälin kasvutarinaan mukaan. Efecte on viime aikoina tarjoillut jatkuvasti näyttöjä vakaasta kasvusta. Pidemmän aikavälin markkinatrendit ovat suotuisat ja yhtiö on rakentanut kärsivällisesti kasvulleen moottoria, jonka osat alkavat loksahtelemaan paikoilleen. 

Efecte

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas