Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Efecte

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Luiro

Antti Luiro

Analyytikko

Lisätiedot
Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

Toimitusjohtaja, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

08.09.2021 - 11:00

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
18.7.
2021

Efecten Q2 oli ennakkotietojen myötä odotetusti vahva, kun liikevaihto kasvoi ja kannattavuus vahvistui jo pitkään jatkuneen trendin mukaisesti. Yhtiön kasvun moottori otti jälleen askelia eteenpäin ja samalla yrityskauppaoption todennäköisyys lähivuosille on kasvanut olennaisesti. Vahvasta pitkän aikavälin näkymästä huolimatta yhtiön arvostus on lyhyellä tähtäimellä hyvin kireä (2021e EV/S 5,4x), ja siirrymme jälleen sivuun viettämään hengähdystaukoa.

Inderes analyysi
14.5.
2021

Osakekurssin laskun (-15 %) myötä yhtiön arvostus on mielestämme palautunut jälleen riittävän houkuttelevaksi (2021e EV/Liikevaihto 4,8x), ja sijoittajalle tarjoutuu jälleen paikka hypätä Efecten pitkän aikavälin kasvutarinaan mukaan. Efecte on viime aikoina tarjoillut jatkuvasti näyttöjä vakaasta kasvusta. Pidemmän aikavälin markkinatrendit ovat suotuisat ja yhtiö on rakentanut kärsivällisesti kasvulleen moottoria, jonka osat alkavat loksahtelemaan paikoilleen. 

Inderes analyysi
30.4.
2021

Efecten Q1 oli hieman odotuksiamme pirteämpi ja tarjoili jälleen pöytään näyttöjä vakaasta kasvusta. Pidemmän aikavälin markkinatrendit ovat suotuisat ja yhtiö on rakentanut kärsivällisesti kasvulleen moottoria, jonka osat alkavat loksahtelemaan paikoilleen. Emme löydä yhtiön pitkän aikavälin kasvutarinasta tällä hetkellä säröjä. Osakkeen arvostus (2021e EV/Liikevaihto 5,7x) on kuitenkin mielestämme venynyt liikaa yhtiön kasvun ja kannattavuuden yhdistelmään nähden. Jäämmekin sivuun viettämään hengähdystaukoa vahvan kurssinousun jälkeen.

Inderes analyysi
26.2.
2021

Efecte eteni Q4:n aikana jälleen strategiansa tavoitteiden mukaisesti ylläpitäen vahvaa SaaS-kasvua ja paranevaa kannattavuutta. Jatkuva tavoitteiden mukainen eteneminen parantaa luottamustamme yhtiön suuntaan ja mahdollistaa vahvemman nojaamisen pidemmän aikavälin kasvuodotuksiin. Vaikka arvostus alkaa jo lyhyellä tähtäimellä kiristämään (2021e EV/S 4,9x), kannattaa sijoittajan mielestämme vielä jatkaa hyvän kehityksen kyydissä.

Inderes analyysi
3.12.
2020

Efecte on onnistuneen SaaS-transformaationsa ansiosta asemoitunut hyvin eurooppalaiseksi vaihtoehdoksi globaaleille jäteille yrityspalvelujen ohjelmistomarkkinassa, joka on murroksessa kohti pilvipohjaisia ratkaisuja. Efecten kasvutarinassa on ollut kolhuja vuoden 2017 listautumisen jälkeen, mutta uuden johdon alaisuudessa viimeisenä kahtena vuotena yhtiö on luonut perustaa kannattavalle kasvulle ja löytänyt tasaisen vaihteen pitkän aikavälin kasvuun.

Inderes analyysi
28.10.
2020

Efecte julkisti ennakko-odotusten mukaisen Q3’20-raportin ja jatkoi tutulla SaaS-kasvun ja kannattavuusparannusten viitoittamalla linjalla. Yhtiö on nyt selkeästi saanut perustansa rakennettua kuntoon ja numerot alkavat entistä vahvemmin tukea odotustamme käänteestä voimistuvaan kasvuun. Osakkeen tuotto-odotus on edelleen järkevä huomioiden yhtiön kasvunäkymät.

Inderes analyysi
7.9.
2020

Pilviohjelmistojen markkinoilta on kuulunut yhtiön H1-raportin julkaisemisen jälkeen kasvavissa määrin positiivisia viestejä pilvimurroksen etenemisen kiihtymisestä, ja näemme tämän parantavan Efecten markkina-asemaa. Samaan aikaan Efecte näyttää saaneen organisaationsa selvästi parempaan iskukuntoon kahden haastavan vuoden jälkeen. Näemme yhtiöllä siten paremmat mahdollisuudet onnistua uusmyynnissä ja kansainvälisessä kasvussa.

Inderes analyysi
19.8.
2020

SaaS-ohjelmistoyhtiö Efecte julkisti ennakko-odotusten mukaisen H1’20-raportin. Yhtiö antoi ennakkotietoja H1:n SaaS-liikevaihdon kehityksestä jo aiemmin ja tarkensi ohjeistusta ylöspäin. Kansainvälinen kasvu jatkui alkuvuonna vahvalla tasolla, mikä on tärkeää yhtiön pitkän aikavälin arvonluonnin näkökulmasta. Yhtiö myös väläytti tehokkuusparannusta kasvatettuaan liikevaihtoaan vertailukautta pienemmällä organisaatiolla ja vertailukautta nopeammin, minkä johdosta paransimme ennusteitamme SaaS-liiketoiminnan skaalautuvuuden osalta. 

Inderes analyysi
12.8.
2020

Efecte nosti eilen odotuksia paremmin Q2:lla sujuneen SaaS-myynnin myötä vuoden 2020 kasvuohjeistusta ja antoi ennakkotietoja SaaS-kasvusta H1:llä. Ennakkotietojen perusteella Efecten SaaS-tuottojen kasvu on ollut kevään ja kesän aikana selvästi odotuksiamme vahvempaa ja koronasta huolimatta jopa kiihtynyt alkuvuoteen verrattuna. Kun huomioidaan myös yhtiön keväällä tekemät tehostustoimet ja koronan myötä vahvistuva kysyntä palveluiden digitalisoimiseksi, näyttää siltä että Efecte on kääntämässä koronakriisin voitokseen.

Inderes analyysi
30.4.
2020

Efecten alkuvuosi sujui pitkälti odotustemme mukaisesti ja yhtiö tarjosi Q1-raportilla lisää näkyvyyttä loppuvuoden kehityksen ja koronakriisiin sopeutumisen suhteen. Arvioimme Efecten selviävän koronakriisistä melko pienin vaurioin kassavarojen, kustannussäästöjen sekä SaaS-tuottojen tarjoaman jatkuvuuden ja kasvun ansiosta. Korona hidastaa kuitenkin väistämättä yhtiön kasvua ja paluu vahvemmalle kasvupolulle tapahtuu aikaisintaan Q4:llä.

Efecte

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas