Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Evli Pankki

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

COO, analyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

26.01.2022 - 11:45

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
26.1.
2022

Evlin Q4 raportti oli erittäin vahva ja ylitti odotuksemme selvästi. Markkinan heikentymisen myötä olemme kuitenkin laskeneet tulosennusteitamme ja odotammekin yhtiön tuloksen kääntyvän 2022 laskuun hurjan 2021 tuloksen jälkeen.

Inderes analyysi
6.1.
2022

Yhtiön loppuvuoden kehitys on sujunut odotuksiemme mukaisesti ja emme ole tehneet ennustemuutoksia. Samalla osakekurssi on noussut edellisen päivityksemme jälkeen 13 %, jonka seurauksena arvostustaso alkaa näyttämään ennusteiden valossa haastavalta. Kiristynyt arvostus onkin painanut tuotto/riski-suhteen riittämättömäksi.

Inderes analyysi
20.10.
2021

Evlin Q3-raportti oli isossa kuvassa yllätyksetön ja tuloskehitys jatkui odotetun vahvana. Olemme tehneet ennusteisiimme vain maringaalisia tarkistuksia ja tulospohjaisesti osake alkaa olemaan mielestämme pitkälti täyteen hinnoiteltu (2021e: P/E 17x). Näemme taseessa piilevän voitonjakopotentiaalin pitävän tuotto-odotuksen kuitenkin riittävänä (2021e: osinkotuotto 10 %), mikä puoltaa edelleen osakkeen kyydissä pysymistä.

Inderes analyysi
15.7.
2021

Evlin Q2 sujui odotetun vahvasti, minkä lisäksi yhtiö tiedotti odotetusta pankkitoiminnan irtaantumisesta. Kovan kurssinousun jälkeen Evlin osake on mielestämme tulospohjaisesti täyteen hinnoiteltu, mutta näkemyksemme mukaan seuraavan 12 kuukauden huomattava voitonjakopotentiaali puoltaa edelleen osakkeen kyydissä pysymistä.

Inderes analyysi
15.4.
2021

Q1-raportti vahvisti Evlin olevan erinomaisessa iskukunnossa ja yhtiön lähivuosien tuloskasvunäkymät säilyvät vahvoina, riskien rajoittuessa nykyiseen markkinatilanteeseen. Kovasta kurssinoususta huolimatta näemme osakkeen tuotto/riski-suhteen edelleen riittävänä pysymään oikeaan suuntaan etenvän sijoittajatarinan kyydissä.

Inderes analyysi
24.1.
2021

Evli raportoi perjantaina väkivahvan Q4-tuloksen ja kertoi samalla harkitsevansa hartaasti toivomaamme pankkitoiminnan alasajoa. Selvästi kohonneet ennusteet ja yhtiön madaltunut riskitaso nostavat osakkeen riski-/tuottosuhteen riittävälle tasolle kovasta kurssinoususta huolimatta.

Inderes analyysi
29.12.
2020

Evlin eilinen ohjeistuksen nosto ei tullut viime kuukausien vahva markkinakehitys huomioiden suurena yllätyksenä ja se vahvistaa yhtiön viimeisen neljänneksen sujuneen erinomaisesti. Yhtiö lähtee hyvistä asemista ensi vuoteen, mutta ennustamamme vahva tuloskasvu on viimeisimmän kurssinousun jälkeen hinnoiteltu mielestämme osakkeeseen jo täysimääräisesti ja näemme nykyisen kurssitason hyvänä paikkana voittojen kotiuttamiselle.

Inderes analyysi
24.10.
2020

Evlin Q3-raportti oli odotetun vahva ja yhtiö on palannut koronakriisistä vahvalle tuloskasvu-uralle. Vahva suoriutuminen koronakriisistä tukee näkemystämme yhtiön korkeasta laadusta ja luottamuksemme lähivuosien tulosparannusta kohtaan on korkea. Osakkeen riskit rajoittuvat pitkälti yleisiin markkinariskeihin ja terve tuloskasvu sekä vahva osinko pitävät riski-/tuottosuhteen edelleen houkuttelevana.

Inderes analyysi
17.9.
2020

Evlin syksy on sujunut hyvin ja olemme tämän seurauksena tarkistaneet ennusteitamme lievästi ylöspäin. Koronakriisin aiheuttama tuloskuoppa jäi yhtiölle lopulta selvästi pelättyä pienemmäksi ja yhtiö on palannut takaisin vahvalle tuloskasvu-uralle. Näemmekin vahvan tuloskasvun sekä terveen osinkotuoton tarjoavan osakkeelle riittävän houkuttelevan tuotto-odotuksen korkeiden markkinariskien vastapainoksi.

Inderes analyysi
15.7.
2020

Yhtiön Q2-tulos oli selvästi odotuksia parempi ja olemme tarkistaneet ennusteitamme ylöspäin. Koronakriisin vaikutus näyttää jäävän Evlille selvästi pelättyä pienemmäksi ja markkinatilanteen kestäessä yhtiöllä on hyvät edellytykset palata vahvalle tuloskasvu-uralle ensi vuodesta alkaen. Näemmekin vahvan tuloskasvun sekä terveen osinkotuoton tarjoavan osakkeelle riittävän houkuttelevan tuotto-odotuksen korkeiden markkinariskien vastapainoksi.

Evli Pankki

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas