Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Evli Pankki
2884 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 11.40 ALIN 11.30 VAIHTO (KPL) 38 890
MYYNTI 11.45 YLIN 11.70 VAIHTO (VAL) 0,445 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

24
Tam
Tilinpäätöstiedotteet

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
16.1.
2020

Evlin Q4 on sujunut odotuksien mukaisesti, jonka seurauksena yhtiö tarkensi ohjeistustaan ylös joulukuussa. Yhtiön tuloksen ollessa jo pitkälti tiedossa keskittyy raportin huomio ennen kaikkea 2020 näkymiin. Voimakas kurssinousu on kiristänyt Evlin arvostusta merkittävästi ja nykyinen kurssitaso vaatii taakseen merkittävää tuloskasvua.

Tyyppi: company_report
23.12.
2019

Perjantaina nähty ohjeistuksen nosto oli varsin yllätyksetön, eikä aiheuttanut muutoksia kuluvan vuoden ennusteisiimme. Yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa operatiivista tuloskasvuaan myös ensi vuonna ja kohonneesta arvostuksesta huolimatta suhteellisen turvallinen yli 6 %:n osinkotuotto ja terveenä jatkuva tuloskasvu pitävät tuotto-odotuksen yhä riittävällä tasolla.

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Yhtiö palasi Q3:lla odotuksia nopeammin tuloskasvuun ja kokonaisuutena raportti vahvisti luottamustamme yhtiön tuloskasvunäkymiä kohtaan. Kohonneesta arvostustasosta huolimatta terve tuloskasvu yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa pitää osakkeen tuotto-odotuksen riittävällä tasolla kohollaan olevista markkinariskeistä huolimatta. 

Tyyppi: company_report
14.7.
2019

Odotamme yhtiön tuloksen kääntyvän Q4’19 aikana jälleen kasvuun vahvan uusmyynnin ja parantuvan kulutehokkuuden ansiosta. Tämä tuloskasvu yhdessä turvallisen lähes 8 %:n osinkotuoton kanssa nostaa osakkeen tuotto-odotuksen riittävälle tasolle kohollaan olevista markkinariskeistä huolimatta. 

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Evlin Q1-raportti oli odotuksiamme heikompi, mutta teimme ennusteisiimme vain pieniä muutoksia. Lyhyen aikavälin tuloskasvuedellytykset ovat heikot ilman markkinatilanteen selkeää parantumista ja lyhyen aikavälin tuotto-odotus nojaakin pitkälti osinkoon (2019e 7,8 %). Pidemmällä aikavälillä yhtiön käypä arvo on mielestämme nykykurssia korkeampi, mutta lyhyellä aikavälillä tämä potentiaali jää markkinan epävarmuuden ja vaisun tuloskasvunäkymän alle. 

Tyyppi: company_report
23.1.
2019

Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä muutoksia hieman odotuksia paremman Q4-tuloksen jälkeen. Lyhyen aikavälin tuloskasvuedellytykset ovat heikot ilman markkinatilanteen piristymistä ja lyhyen aikavälin tuotto-odotus nojaakin pitkälti osinkoon (2018 7,3 %). Tämä ei ole mielestämme riittävä korvaus kohollaan olevien markkinariskien kantamisesta ja suosittelemme sijoittajia seuraamaan kehitystä toistaiseksi sivusta.

Tyyppi: company_report
20.12.
2018

Markkinatilanteen heikentyminen on heijastunut odotuksiamme voimakkaammin Evlin numeroihin ja olemme tämän seurauksena laskeneet jälleen ennusteitamme. Tämän myötä aiemmin näkemämme lievä nousuvara arvostuksessa on poistunut, eikä korkea osinkotuotto ole enää riittävä korvaus kohonneista lyhyen aikavälin riskeistä. Pidemmällä aikavälillä yhtiön käypä arvo on mielestämme selvästi nykykurssia korkeampi, mutta lyhyellä aikavälillä korkeat markkinariskit ja tuloskasvun hyytyminen hautaavat tämän potentiaalin alleen.

Tyyppi: company_report
28.11.
2018

Yhtiön kurssi on reagoinut voimakkaasti markkinan heikentymiseen ja laskenut yli 20 % lyhyessä ajassa. Vaikka lyhyen aikavälin markkinariskit ovat edelleen kohollaan ja ennustamme tuloskasvun hyytyvän, on konservatiivisilla tulosennusteillamme laskettu 10-11x tasolla oleva P/E jo varsin matala. Emme näe kertoimissa oleellista nousuvaraa ilman markkinariskien hälventymistä, mutta korkea lähes 8 %:n suhteellisen turvallinen osinkotuotto tarjoaa mielestämme jo riittävän tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
31.10.
2018

Evlin Q3-raportti jäi odotuksistamme ja olemme tarkistaneet ennusteitamme hieman alaspäin. Odotamme yhtiöltä edelleen hyvää tuloskehitystä lähivuosille markkinan kasvaneesta epävarmuudesta huolimatta. Osake ei päivitetyillä tulosennusteillamme ole kallis (2018e P/E 11x), mutta tuloskasvun hyytyessä ja riskitason noustessa on tätä korkeampaa arvostustasoa kuitenkin vaikea perustella.

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Olemme tarkistaneet ennusteitamme alaspäin heikentyneen markkinatilanteen johdosta ja päivitettyjen ennusteidemme valossa osakkeen nousuvara on selvästi aiempaa matalampi. Evlin arvostustaso on toteutuneella tuloksella edullinen (P/E 11x), mutta tulostrendin ollessa ennemmin alas kuin ylöspäin, ei tässä ole mielestämme nousuvaraa. Korkea osinkotuotto tarjoaa osakkeelle kohtuullista tukea ja rajaa laskuvaraa, mutta ei ole riittävä syy osakkeen lisäostoille.

Evli Pankki

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Evli Pankki

Evli on sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki. Liiketoiminnan ytimen muodostavat varainhoito-, pääomamarkkinat ja corporate finance -palvelut. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tukholmassa.