Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Evli Pankki
3421 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 7.76 ALIN 7.60 VAIHTO (KPL) 7 561
MYYNTI 7.80 YLIN 7.94 VAIHTO (VAL) 0,059 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén
+358 44 025 8908

Tulevat tapahtumat

16
Huh
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
13.3.
2020

Pidämme nykyistä kurssitasoa erinomaisena paikkana hypätä kyytiin Evlin vahvaan pitkän aikavälin tarinaan osakkeen ollessa selvästi aliarvostettu. Koska kurssilaskun jatkumisella olisi suora negatiivinen vaikutus Evlin tulokseen, kannattaa sijoittajien hajauttaa ostojaan ajallisesti.

Tyyppi: company_report
6.3.
2020

Koronaviruksen aiheuttama markkinahermoilu tulee heijastumaan väistämättä negatiivisesti myös Evlin lyhyen aikavälin tuloskehitykseen. Pitkällä aikavälillä Evlillä on hyvät edellytykset jatkaa arvonluontiaan strategian määrätietoisen toteutuksen myötä. Viimeisen puolen vuoden voimakkaan kurssinousun (+ 50 %) jälkeen näemme nykyisen arvostustason riskienhallintamielessä kuitenkin hyvänä hetkenä voittojen kotiuttamiseksi. Viime viikolla Evlistä julkaistu ja edelleen ajankohtainen laaja raportti on luettavissa täältä.

Tyyppi: company_report
24.2.
2020

Evli on viime vuosina edennyt strategiassaan erittäin hyvin ja tämän seurauksena yhtiön tulos on noussut uudelle tasolle. Yhtiön tuloskasvunäkymä on vahvan strategian toteutuksen myötä lähivuosille erittäin hyvä ja odotamme yhtiöltä selkeää tuloskasvua. Keskeisenä riskinä tuloskasvulle on yleinen markkinatilanne, jolle Evli on selvästi sen verrokkeja herkempi. Osake ei kurssirallin jälkeen ole enää halpa, mutta vahva tuloskasvu sekä korkea osinko tarjoavat edelleen riittävän tuotto-odotuksen.

Tyyppi: company_report
26.1.
2020

Evlin Q4-raportti oli selvästi odotuksiamme parempi, ja yhtiön operatiivinen suorittaminen on tällä hetkellä erittäin vahvaa. Luottamuksemme lähivuosien tulosparannusta kohtaan on parantunut merkittävästi, ja Evli on matkalla kohti täyttä tulospotentiaaliaan. 

Tyyppi: company_report
16.1.
2020

Evlin Q4 on sujunut odotuksien mukaisesti, jonka seurauksena yhtiö tarkensi ohjeistustaan ylös joulukuussa. Yhtiön tuloksen ollessa jo pitkälti tiedossa keskittyy raportin huomio ennen kaikkea 2020 näkymiin. Voimakas kurssinousu on kiristänyt Evlin arvostusta merkittävästi ja nykyinen kurssitaso vaatii taakseen merkittävää tuloskasvua.

Tyyppi: company_report
23.12.
2019

Perjantaina nähty ohjeistuksen nosto oli varsin yllätyksetön, eikä aiheuttanut muutoksia kuluvan vuoden ennusteisiimme. Yhtiöllä on hyvät edellytykset jatkaa operatiivista tuloskasvuaan myös ensi vuonna ja kohonneesta arvostuksesta huolimatta suhteellisen turvallinen yli 6 %:n osinkotuotto ja terveenä jatkuva tuloskasvu pitävät tuotto-odotuksen yhä riittävällä tasolla.

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Yhtiö palasi Q3:lla odotuksia nopeammin tuloskasvuun ja kokonaisuutena raportti vahvisti luottamustamme yhtiön tuloskasvunäkymiä kohtaan. Kohonneesta arvostustasosta huolimatta terve tuloskasvu yhdessä vahvan osinkotuoton kanssa pitää osakkeen tuotto-odotuksen riittävällä tasolla kohollaan olevista markkinariskeistä huolimatta. 

Tyyppi: company_report
14.7.
2019

Odotamme yhtiön tuloksen kääntyvän Q4’19 aikana jälleen kasvuun vahvan uusmyynnin ja parantuvan kulutehokkuuden ansiosta. Tämä tuloskasvu yhdessä turvallisen lähes 8 %:n osinkotuoton kanssa nostaa osakkeen tuotto-odotuksen riittävälle tasolle kohollaan olevista markkinariskeistä huolimatta. 

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Evlin Q1-raportti oli odotuksiamme heikompi, mutta teimme ennusteisiimme vain pieniä muutoksia. Lyhyen aikavälin tuloskasvuedellytykset ovat heikot ilman markkinatilanteen selkeää parantumista ja lyhyen aikavälin tuotto-odotus nojaakin pitkälti osinkoon (2019e 7,8 %). Pidemmällä aikavälillä yhtiön käypä arvo on mielestämme nykykurssia korkeampi, mutta lyhyellä aikavälillä tämä potentiaali jää markkinan epävarmuuden ja vaisun tuloskasvunäkymän alle. 

Tyyppi: company_report
23.1.
2019

Olemme tehneet ennusteisiimme vain pieniä muutoksia hieman odotuksia paremman Q4-tuloksen jälkeen. Lyhyen aikavälin tuloskasvuedellytykset ovat heikot ilman markkinatilanteen piristymistä ja lyhyen aikavälin tuotto-odotus nojaakin pitkälti osinkoon (2018 7,3 %). Tämä ei ole mielestämme riittävä korvaus kohollaan olevien markkinariskien kantamisesta ja suosittelemme sijoittajia seuraamaan kehitystä toistaiseksi sivusta.

Evli Pankki

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Evli Pankki

Evli on sijoittamiseen erikoistunut yksityispankki. Liiketoiminnan ytimen muodostavat varainhoito-, pääomamarkkinat ja corporate finance -palvelut. Toimipisteet sijaitsevat Helsingissä, Turussa ja Tukholmassa.