Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Exel Composites

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Joonas Korkiakoski

Joonas Korkiakoski

Analyytikko

Lisätiedot
Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

17.09.2021 - 10:00

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
17.9.
2021

Exelin kysyntäkuva on säilynyt hyvänä, mutta nousseet materiaalikustannukset ovat rokottaneet lyhyen aikavälin tuloksentekokykyä odotuksiamme enemmän. Kuluvan vuoden tuloskasvu jääkin torsoksi, mutta pidemmälle katsovaa potentiaalia yksittäinen takaisku ei pilaa. 

Inderes analyysi
2.9.
2021

Exelin tuotantoverkoston rakenne on globaali, teollinen asemoituminen laaja ja suhteelliset mittakaavaedut ovat aitoja. Nämä tekijät suojaavat kilpailukyvyn säilyttämistä ja vahvistavat osaltaan myös lähivuosien tuloskasvunäkymää. Viimeisen kuukauden aikana osakkeen arvostus on hieman laskenut ja tuotto/riski-suhde käynyt piirun verran aikaisempaa paremmaksi.

Inderes analyysi
21.7.
2021

Exel julkaisi eilen Q2-raporttinsa. Kasvu oli selvästi odotuksiamme rivakampaa, mutta operatiivisen tuloksen osalta jäätiin ennusteitamme matalammalle. Raportin suurimmat ilonaiheet liittyivät kiistatta hurjasti kehittyneisiin uusiin tilauksiin, jälleen ennätyskorkeaksi kohonneeseen tilauskantaan ja siten aikaisempaa paremmalta näyttävään lyhyen tähtäimen kysyntätilanteeseen. Myös pidemmälle katsottaessa mahdollisuuksia on paljon, eikä Exelin omat rakenteelliset ominaisuudet mielestämme aseta rajoitteita näiden mahdollisuuksien hyödyntämiselle.

Inderes analyysi
2.5.
2021

Exel julkaisi Q1-raporttinsa perjantaina. Yhtiön operatiivinen suoritus oli hieman odotuksiamme parempi. Raportin suurimmat ilonaiheet liittyivät mielestämme mainiosti kehittyneisiin uusiin tilauksiin, ennätyskorkeaksi kirineeseen tilauskantaan ja siten hyvältä vaikuttavaan lyhyen tähtäimen kysyntätilanteeseen. Myös pidemmän aikavälin näkymä on oiva, eikä Exelin omassa suhteellisessa kilpailukyvyssäkään ole moitittavaa. Odottamastamme tuloskasvusta sekä pienestä osingosta muodostuva vuotuinen tuotto-odotus on mielestämme yhä riskeihin nähden riittävän hyvä. 

Inderes analyysi
19.2.
2021

Exel julkisti Q4-raporttinsa eilen. Operatiivisesti yhtiön suoritus oli selvästi odotuksiamme parempi, eikä markkinakommenteistakaan ollut löydettävissä moitteensijaa. Exel on virittänyt toimintansa mainioon kuntoon, joskin tiettyjä sisäisiä kupruja on vielä tasoittamatta. Vaikka lyhyellä aikavälillä yleinen epävarmuus yhä huolia aiheuttaakin, antaa Exelin laajasti erilaisiin teollisuudenaloihin levittyvä portfolio sitä vastaan konkreettisen tuen.

Inderes analyysi
8.12.
2020

Exel on edennyt koronavuoden aikana määrätietoisella ja rauhallisella tavalla, eivätkä ulkoiset häiriötekijät ole myöskään yhtiön pidemmän aikavälin kasvukuvaa tai omaa suhteellista kilpailuasemaa heikentäneet. Tuloskasvusta, kertoimien pienestä nousuvarasta sekä osingosta muodostuva seuraavan 12 kuukauden tuotto-odotus on mielestämme riskeihin nähden riittävä. Tämä sekä pidemmän aikavälin potentiaali puoltavatkin osakkeen kyydissä pysymistä.

Inderes analyysi
2.11.
2020

Exel julkisti Q3-raporttinsa perjantaina. Hyvänä säilyneen operatiivisen perusvireen myötä raportin yleisilme kallistui positiivisen puolelle, vaikka Yhdysvaltain yksikön jarruttanut tuloskäänne ylimääräisiä sydämentykytyksiä aiheuttikin. Merkittävää pidemmän tähtäimen kasvupotentiaalia tarjoava tuulivoimamarkkina on yleistalouden häiriötekijöistä huolimatta elinvoimainen ja yhtiön kilpailukyky tällä alueella on arviomme mukaan hyvä. Tuloskasvusta, kertoimien pienestä nousuvarasta ja osingosta muodostuva tuotto-odotus on mielestämme riskiprofiili huomioiden riittävä. 

Inderes analyysi
22.7.
2020

Exel julkisti eilen Q2-raporttinsa, joka oli tulosriveillä hyvin vahva. Reippaalla hajuraolla ennusteemme lyöneen suorituksen taustalla oli etenkin Yhdysvaltain yksikön odotuksiamme vauhdikkaammin edennyt tuloskäänne. Vaikka saadut tilaukset kääntyivätkin korona-aallokossa lievään laskuun ja näkyvyys loppuvuoden kehityskaareen on yhä sumea, vaikuttaa lähikuukausien toimintakehikko tukevalla tasolla säilynyttä tilauskantaa heijastellen vielä kohtuulliselta.

Inderes analyysi
6.5.
2020

Exel julkisti eilen Q1-raporttinsa, joka oli hieman odotuksiamme parempi. Raportin valopilkkuja hyvän operatiivisen suorituksen ohella oli erityisesti ennätyskorkealle kohonnut tilauskanta sekä Yhdysvaltain yksikön voitolliseksi ponnistanut tulostaso. Vaikka lyhyen tähtäimen toimintaympäristö vaikuttaa näiden tekijöiden tukemana vähintään kohtuulliselta, on näkyvyys loppuvuoden kehityskaareen hyvin samea.

Inderes analyysi
16.3.
2020

Koronaviruksen maailmanlaajuinen eteneminen on nostanut sekä maailmantalouden kasvuvauhdin että Exelin investointivetoisen kysyntäkuvan ylle merkittäviä uhkakuvia. Viruksen etenemiseen ja sen aiheuttamien rasitteiden todelliseen skaalaan liittyvät kysymysmerkit ovat lisäksi kohottaneet osakemarkkinoiden yleistä tuottovaatimusta. Mielestämme Exel hinnoitellaan tällä hetkellä hyvin negatiivisten lopputulemien kautta ja osakekurssi on painunut selvästi alle yhtiön käyvän arvon.

Exel Composites

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas