Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Exel Composites

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Aapeli Pursimo

Aapeli Pursimo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
28.9.
2022

Exel on kuluvan vuoden aikana onnistunut varsin hyvin operatiivisissa toimissaan, mutta merkittävästi heikentyneen makrokuvan ja liiketoiminnan lyhyen näkyvyyden myötä yhtiön lyhyen aikavälin kehitykseen liittyy kuitenkin huomattavaa epävarmuutta.

Analyysi
20.7.
2022

Exel julkisti odotuksiamme vahvemman Q2-raportin. Yhtiö ylitti odotuksemme sekä liikevaihdon että etenkin operatiivisen tuloksen osalta.

Analyysi
2.5.
2022

Exel julkaisi perjantaina Q1-raporttinsa. Yhtiö käynnisti uuden vuoden hyvällä kasvulla ja selvästi ennakoitua paremmalla tuloksentekokyvyllä. Yhdysvaltain yksikön kääntämiseksi tehdyt toimenpiteet vaikuttavat oikeilta ja oikealla tavalla toteutetuilta. Pidämme osakkeen tuotto/riski-suhdetta jälleen omistamisen perustelevana. 

Analyysi
16.2.
2022

Exel julkaisi eilen Q4-raporttinsa. Kasvu oli vahvaa, mutta tiedossa olleet haitat vaikeuttivat tuloksentekoa. Uuteen vuoteen Exel lähtee kelvollisesta asemasta, eikä osake suoritustason oietessa ole mahdottoman hintainen. Suorituskykyloikkaan kohdistuva epävarmuus on kuitenkin vielä suuri, eikä vuotuinen riskikorjattu tuotto-odotus mielestämme tämän takia nouse riittävän korkeaksi. 

Analyysi
5.11.
2021

Exel julkaisi eilen kaksijakoisen Q3-raporttinsa. Yhtiön volyymikasvu pysyi vahvana, mutta Yhdysvaltain yksikön merkittävät haasteet pilasivat lyhyen aikavälin tuloksentekokyvyn. Pidämme ongelmia väliaikaisina, vaikka niiden ratkomisten todellisiin aikatauluihin toki epävarmuutta liittyykin. Näemme vuotuisen tuotto-odotuksen edelleen riittävänä. 

Analyysi
17.9.
2021

Exelin kysyntäkuva on säilynyt hyvänä, mutta nousseet materiaalikustannukset ovat rokottaneet lyhyen aikavälin tuloksentekokykyä odotuksiamme enemmän. Kuluvan vuoden tuloskasvu jääkin torsoksi, mutta pidemmälle katsovaa potentiaalia yksittäinen takaisku ei pilaa. 

Analyysi
2.9.
2021

Exelin tuotantoverkoston rakenne on globaali, teollinen asemoituminen laaja ja suhteelliset mittakaavaedut ovat aitoja. Nämä tekijät suojaavat kilpailukyvyn säilyttämistä ja vahvistavat osaltaan myös lähivuosien tuloskasvunäkymää. Viimeisen kuukauden aikana osakkeen arvostus on hieman laskenut ja tuotto/riski-suhde käynyt piirun verran aikaisempaa paremmaksi.

Analyysi
21.7.
2021

Exel julkaisi eilen Q2-raporttinsa. Kasvu oli selvästi odotuksiamme rivakampaa, mutta operatiivisen tuloksen osalta jäätiin ennusteitamme matalammalle. Raportin suurimmat ilonaiheet liittyivät kiistatta hurjasti kehittyneisiin uusiin tilauksiin, jälleen ennätyskorkeaksi kohonneeseen tilauskantaan ja siten aikaisempaa paremmalta näyttävään lyhyen tähtäimen kysyntätilanteeseen. Myös pidemmälle katsottaessa mahdollisuuksia on paljon, eikä Exelin omat rakenteelliset ominaisuudet mielestämme aseta rajoitteita näiden mahdollisuuksien hyödyntämiselle.

Analyysi
2.5.
2021

Exel julkaisi Q1-raporttinsa perjantaina. Yhtiön operatiivinen suoritus oli hieman odotuksiamme parempi. Raportin suurimmat ilonaiheet liittyivät mielestämme mainiosti kehittyneisiin uusiin tilauksiin, ennätyskorkeaksi kirineeseen tilauskantaan ja siten hyvältä vaikuttavaan lyhyen tähtäimen kysyntätilanteeseen. Myös pidemmän aikavälin näkymä on oiva, eikä Exelin omassa suhteellisessa kilpailukyvyssäkään ole moitittavaa. Odottamastamme tuloskasvusta sekä pienestä osingosta muodostuva vuotuinen tuotto-odotus on mielestämme yhä riskeihin nähden riittävän hyvä. 

Analyysi
19.2.
2021

Exel julkisti Q4-raporttinsa eilen. Operatiivisesti yhtiön suoritus oli selvästi odotuksiamme parempi, eikä markkinakommenteistakaan ollut löydettävissä moitteensijaa. Exel on virittänyt toimintansa mainioon kuntoon, joskin tiettyjä sisäisiä kupruja on vielä tasoittamatta. Vaikka lyhyellä aikavälillä yleinen epävarmuus yhä huolia aiheuttaakin, antaa Exelin laajasti erilaisiin teollisuudenaloihin levittyvä portfolio sitä vastaan konkreettisen tuen.

Exel Composites

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas