Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Fellow Finance

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
24.2.
2021

Yhtiön kuluva vuosi menee odotetusti vielä pitkälti kasvuperustan rakentamisessa, mutta ensi vuoteen katsottaessa näköpiirissä on jo useita potentiaalisia kasvuaihioita. Osakkeessa on selvää nousupotentiaalia strategian edetessä lähivuosina, mutta onnistumiseen liittyy edelleen merkittäviä riskejä. Riskit näkyvät myös osakekurssissa ja mielestämme alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen valossa osakkeen tuotto/riski-suhde on riittävä.

Inderes analyysi
9.12.
2020

Fellow Financen päivitetty strategia ja taloudelliset tavoitteet heijastelevat mielestämme sopivassa suhteessa kunnianhimoa ja realismia. Osakkeessa on selvää nousupotentiaalia strategian edetessä, mutta onnistumiseen liittyy merkittäviä riskejä. Riskit näkyvät myös osakekurssissa ja mielestämme alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen valossa tuotto/riski-suhde on riittävä. 

Inderes analyysi
3.11.
2020

Syys-lokakuun lainavolyymin kehitys on antanut rohkaisevia merkkejä yhtiön käänteen etenemisestä, vaikka koronaan ja sääntelyyn liittyvät riskit varjostavat edelleen ensi vuoden näkymää. Positiivisen kehityksen jatkuessa arvioimme sen heijastuvan myös yhtiön osakekurssiin alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen asteittaisen korjaantumisen kautta.

Inderes analyysi
31.8.
2020

Yhtiön alkuvuosi sujui odotetun heikosti, kun korona ja kiristynyt sääntely iskivät lainavolyymiin. Kommentit loppuvuoden näkymistä olivat kuitenkin odotuksiamme positiivisempia ja pahin näyttäisi olevan nyt takanapäin. Fellow Financen alustaliiketoiminnan matalassa arvostuksessa on edelleen selvää nousuvaraa käänteen realisoituessa, ja H1-raportin perusteella varovaiseen optimismiin on edelleen perusteet riskeistä huolimatta.

Inderes analyysi
15.7.
2020

Korona ja väliaikaisesti kiristyvä sääntely jarruttavat tänä vuonna liiketoimintaa, mutta arvioimme yhtiön tulevan myrskyn silmästä lopulta ulos suhteellisesti vahvemmista asemista. Voimakkaan kurssilaskun myötä alustaliiketoiminnan erittäin matalaksi painuneen arvostuksen valossa osakkeen laskuvara alkaa mielestämme olla rajallinen, mutta kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Siten käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee nykyarvostuksella jo varovasti ostaa osaketta.

Inderes analyysi
10.6.
2020

Korona ja väliaikaisesti kiristyvä sääntely jarruttavat tänä vuonna liiketoimintaa, mutta arvioimme yhtiön tulevan myrskyn silmästä lopulta suhteellisesti vahvemmista asemista ulos. Voimakkaan kurssilaskun myötä alustaliiketoiminnan erittäin matalaksi painuneen arvostuksen valossa osakkeen laskuvara alkaa mielestämme olla rajallinen, mutta kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Siten käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee nykyarvostuksella jo aloittaa varovaiset ostot. 

Inderes analyysi
5.4.
2020

Koronaviruksen myötä heikentyvä talousympäristö iskee jo itsessään alustan lainavolyymeihin ja päivitimme ennusteitamme sen osalta jo 31.3. Lähiviikkoina yllättäen kiristyvä sääntely heikentää nyt lyhyen aikavälin näkymää entisestään. Osakkeen arvostus näyttää osien summan valossa edelleen matalalta ja kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Kohonneiden riskien vuoksi osakkeen lyhyen tähtäimen nousuajurit ovat kateissa ja tuotto/riski-suhde on heikko.

Inderes analyysi
31.3.
2020

Fellow Finance perui viime viikolla ohjeistuksensa koronaviruspandemian heikentäessä yhtiön näkymiä, minkä takia olemme leikanneet ennusteitamme selvästi. Arvioimme heikentyvän talousympäristön heijastuvan negatiivisesti alustan lainavolyymeihin, ja lisäksi Lainaamon luottotappioriskit kasvavat. Osakkeen arvostus näyttää osien summan valossa edelleen matalalta ja kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä.

Inderes analyysi
26.2.
2020

Ostimme keskiviikkona mallisalkkuumme noin 4 %:n painolla vertaislainayhtiö Fellow Financea (keskikurssilla 3,12 euroa). Pidämme nykykurssilla osakkeen tuotto/riski -suhdetta houkuttelevana, sillä osakkeessa on lähivuosina merkittävää nousupotentiaalia yhtiön kasvustrategian onnistuessa edes kohtalaisesti.

Inderes analyysi
17.2.
2020

Yhtiön vuosi 2019 oli alkuperäisiin odotuksiin nähden iso pettymys ja vuosi 2020 menee vielä pitkälti yhtiön kasvustrategian perustan rakentamiseen. Valoa tunnelin päässä siintää näillä näkymin aikaisintaan loppuvuodesta ja osakkeen omistaminen vaatii kärsivällisyyttä. Osien summa -laskelmamme valossa osake on edelleen halpa ja saa meidät odottamaan käännettä parempaan osakkeen kyydissä, sillä kasvunäkymän kirkastuessa osakkeessa on merkittävää nousupotentiaalia. 

Fellow Finance

Fellow Finance

Fellow Finance Oyj on lainamuotoinen joukkorahoitus- ja vertaislainapalvelu. Yhtiön missio on muuttaa perinteinen pankkirahoitus suoraan lainaukseen ihmisten ja yritysten välillä. Fellow Finance on välittänyt kuluttaja- ja yritysrahoitusta yli 660 miljoonalla eurolla Suomessa, Ruotsissa, Tanskassa, Saksassa, Puolassa ja Tsekeissä palvellen yli 900 000 asiakasta. Yhtiöllä on Suomen Finanssivalvonnan myöntämä maksulaitoksen toimilupa ja yhtiö on listattu Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle.