Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään

Fellow Finance

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
19.7.
2021

Myimme kaikki Fellow Financen osakkeet (2,5 % salkusta) keskihintaan 3,74 euroa/osake. Fellow Financen tuleva sulautuminen Evlin pankkiliiketoiminnan kanssa ”Fellow Pankiksi” muuttaa merkittävästi yhtiön liiketoimintamallia. Siten alkuperäinen sijoitusajatuksemme skaalautuvaan alustaliiketoimintaan ei ole enää voimassa, jota myös matkan varrella puhjennut koronapandemia sekä kiristynyt sääntely-ympäristö ehti heikentää.

Inderes analyysi
15.7.
2021

Fellow Financen pörssitaival First Northissa on tulossa ensi vuoden alkupuolella päätökseen, kun yhtiö kertoi eilen sulautuvansa Evlin pankkitoimintaa jatkavan yhtiön kanssa uudeksi ”Fellow Pankki” -yhtiöksi. Muodonmuutos vertaislaina-alustasta pankiksi tarkoittaa merkittävää muutosta yhtiön liiketoimintamallissa, mikä vaikuttaa myös osakkeen arvonmuodostukseen. Alustavasti tulevan Fellow Pankin arvostus näyttää pankkilasien läpi katsottuna täyteen hinnoitellulta, ja siten jäämme seuraamaan järjestelyn etenemistä sivusta. 

Inderes analyysi
4.5.
2021

Maalis-huhtikuun lainavolyymin kehitys on ollut rohkaisevaa ja olemme tarkistaneet kuluvan vuoden ennustettamme ylöspäin. Samalla viime kuukausien hyvän kehityksen valossa lähivuosille ennustamamme kasvukäänne näyttää aiempaa todennäköisemmältä, vaikka kasvun kulmakertoimeen liittyy yhä epävarmuutta. Kokonaisuudessaan Fellow Financen alustaliiketoiminnan arvostus on edelleen matala ja puoltaa pysymään osakkeen kyydissä vahvistuvan näkymän edessä.

Inderes analyysi
24.2.
2021

Yhtiön kuluva vuosi menee odotetusti vielä pitkälti kasvuperustan rakentamisessa, mutta ensi vuoteen katsottaessa näköpiirissä on jo useita potentiaalisia kasvuaihioita. Osakkeessa on selvää nousupotentiaalia strategian edetessä lähivuosina, mutta onnistumiseen liittyy edelleen merkittäviä riskejä. Riskit näkyvät myös osakekurssissa ja mielestämme alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen valossa osakkeen tuotto/riski-suhde on riittävä.

Inderes analyysi
9.12.
2020

Fellow Financen päivitetty strategia ja taloudelliset tavoitteet heijastelevat mielestämme sopivassa suhteessa kunnianhimoa ja realismia. Osakkeessa on selvää nousupotentiaalia strategian edetessä, mutta onnistumiseen liittyy merkittäviä riskejä. Riskit näkyvät myös osakekurssissa ja mielestämme alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen valossa tuotto/riski-suhde on riittävä. 

Inderes analyysi
3.11.
2020

Syys-lokakuun lainavolyymin kehitys on antanut rohkaisevia merkkejä yhtiön käänteen etenemisestä, vaikka koronaan ja sääntelyyn liittyvät riskit varjostavat edelleen ensi vuoden näkymää. Positiivisen kehityksen jatkuessa arvioimme sen heijastuvan myös yhtiön osakekurssiin alustaliiketoiminnan matalan arvostuksen asteittaisen korjaantumisen kautta.

Inderes analyysi
31.8.
2020

Yhtiön alkuvuosi sujui odotetun heikosti, kun korona ja kiristynyt sääntely iskivät lainavolyymiin. Kommentit loppuvuoden näkymistä olivat kuitenkin odotuksiamme positiivisempia ja pahin näyttäisi olevan nyt takanapäin. Fellow Financen alustaliiketoiminnan matalassa arvostuksessa on edelleen selvää nousuvaraa käänteen realisoituessa, ja H1-raportin perusteella varovaiseen optimismiin on edelleen perusteet riskeistä huolimatta.

Inderes analyysi
15.7.
2020

Korona ja väliaikaisesti kiristyvä sääntely jarruttavat tänä vuonna liiketoimintaa, mutta arvioimme yhtiön tulevan myrskyn silmästä lopulta ulos suhteellisesti vahvemmista asemista. Voimakkaan kurssilaskun myötä alustaliiketoiminnan erittäin matalaksi painuneen arvostuksen valossa osakkeen laskuvara alkaa mielestämme olla rajallinen, mutta kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Siten käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee nykyarvostuksella jo varovasti ostaa osaketta.

Inderes analyysi
10.6.
2020

Korona ja väliaikaisesti kiristyvä sääntely jarruttavat tänä vuonna liiketoimintaa, mutta arvioimme yhtiön tulevan myrskyn silmästä lopulta suhteellisesti vahvemmista asemista ulos. Voimakkaan kurssilaskun myötä alustaliiketoiminnan erittäin matalaksi painuneen arvostuksen valossa osakkeen laskuvara alkaa mielestämme olla rajallinen, mutta kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Siten käännettä ennakoiva sijoittaja rohkenee nykyarvostuksella jo aloittaa varovaiset ostot. 

Inderes analyysi
5.4.
2020

Koronaviruksen myötä heikentyvä talousympäristö iskee jo itsessään alustan lainavolyymeihin ja päivitimme ennusteitamme sen osalta jo 31.3. Lähiviikkoina yllättäen kiristyvä sääntely heikentää nyt lyhyen aikavälin näkymää entisestään. Osakkeen arvostus näyttää osien summan valossa edelleen matalalta ja kasvunäkymän kirkastuessa nousupotentiaali on merkittävä. Kohonneiden riskien vuoksi osakkeen lyhyen tähtäimen nousuajurit ovat kateissa ja tuotto/riski-suhde on heikko.

Fellow Finance

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas