Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Fondia

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
27.8.
2021

Fondian Q2-tulos jäi odotuksistamme korkean henkilöstön vaihtuvuuden aiheuttaessa yhtiölle harmia ja lisäkuluja. Rekrytoinnissa sekä Ruotsin käänteessä yhtiö on kuitenkin onnistunut hyvin. Fokus on selvästi kasvun kiihdyttämissä, mikä heijastuu lyhyellä aikavälillä negatiivisesti kulurakenteeseen ja tulosennusteisiimme. Ainoa selkeä tie kestävään kannattavuusparannukseen kulkee kuitenkin kasvun kautta, jolloin nykyliikevaihdolle liian korkea kulurakenne skaalautuisi. Arvostus on kohtuullinen (2022e EV/EBIT 10x), jos kasvustrategia onnistuu ja kannattavuus elpyy odotetusti.

Inderes analyysi
15.6.
2021

Odotamme edelleen Fondian liikevaihdon kääntyvän Q2:lla kasvuun. Tulos seuraa liikevaihdon kasvua lopulta perässä. Lähivuosien tuloskasvun kulmakerroin on epäselvä, mutta hidaskin kehitys riittäisi tukemaan osaketta nykytasolla.

Inderes analyysi
26.4.
2021

Fondian Q1-tulos oli pitkälti odotuksien mukainen ja näkymissä oli odottamaamme optimismia markkinakehityksen suhteen. Liikevaihto onkin kääntymässä oikeaan suuntaan erittäin todennäköisesti jo Q2:lla, ja tulos seuraa lopulta perässä. Lähivuosien tuloskasvun kulmakerroin on edelleen epäselvä, mutta hidaskin kehitys riittäisi tukemaan osaketta nykytasolla. Arvostustaso on kohtuullinen (2021e EV/EBIT alle 14x) ja positiivisessa skenaariossa kannattava kasvu loisi merkittävästi lisää nousuvaraa, minkä takia osakkeen riski/tuotto-suhde on mielestämme varsin houkutteleva. 

Inderes analyysi
25.3.
2021

Toistamme varovaisen positiivisen näkemyksemme Fondiasta aiempaa suuremmalla luottamuksella laajassa raportissamme. Viime vuosien vaikeuksista huolimatta näemme Fondian liiketoimintamallin hyvin kilpailukykyisenä ja odotamme yhtiöltä paluuta kannattavaan kasvuun lähivuosina pandemian negatiivisten vaikutuksien väistyessä. Ennustamaamme vahvaan tuloskasvuun (oik. EPS yli 30 % 2020-2023 CAGR) liittyy merkittävää epävarmuutta yhtiön ollessa tällä hetkellä käänneyhtiö, mutta mielestämme arvostustasossa riskejä on huomioitu enemmän kuin tarpeeksi.

Inderes analyysi
19.2.
2021

Toistamme näkemyksemme Fondiasta odotuksiamme heikommasta H2-tuloksesta huolimatta. Kulurakenteen ja poistojen nousu painoivat kannattavuutta ja heijastuivat negatiivisesti myös lähivuosien ennusteisiimme. Silti taustalla tapahtuu myös paljon positiivista, ja uskomme, että yhtiöllä on hyvä pohja kannattavalle kasvulle kysynnän elpyessä. Arvostus (2021e EV/EBIT alle 13x) huomioi mielestämme vain pienen osan yhtiön potentiaalista, mikä on toisaalta ymmärrettävää käännetarinan ottaessa välillä takapakkia. 

Inderes analyysi
29.10.
2020

Fondian Q3-liikevaihto laski hieman vertailukaudesta ja jäi odotuksistamme, mutta kannattavuus on arviomme mukaan silti paranemassa. Ennen kasvuvaihetta käännetarinan liiketoiminnan perusta ja kannattavuus täytyy hoitaa kuntoon, ja arviomme mukaan yhtiö etenee tässä oikeaan suuntaan. Riskit ovat kuitenkin edelleen korkealla sekä yhtiön omaan käänteeseen että markkinakehitykseen liittyen.

Inderes analyysi
28.8.
2020

Fondian H1-tulos oli isossa kuvassa odotuksiemme mukainen, mutta kannattavuus oli selvästi ennakoitua parempi. Arvioimme kannattavuusparannuksen olevan pääosin kestävä, ja olemme nostaneet kannattavuus- ja tulosennusteitamme merkittävästi. Osakkeen arvostus on korkea nykytuloksella (2020e P/E 24x), mutta tuloskasvutarinan elpyessä se on hyvin kohtuullinen. Tähän liittyy edelleen paljon epävarmuutta, mutta näemme osakkeen riski/tuotto-suhteen kääntyvän kuitenkin positiiviselle puolelle. 

Inderes analyysi
29.4.
2020

Fondian Q1-liiketoimintakatsaus oli odotustemme mukainen ja yhtiö vaikuttaa etenevän parempaan suuntaan vuoden 2019 tulospettymyksen jälkeen. Arvioimme koronapandemian suoran vaikutuksen yhtiöön jäävän vähäiseksi, mutta arviomme sen vaikeuttavan uusmyyntiä, minkä takia laskimme hieman 2021-2022 kasvuennusteitamme. Osakkeen arvostustaso on mielestämme neutraali huomioiden tuloskasvu-ennusteisiimme liittyvät riskit. Haluamme näyttöjä sekä paremman näkyvyyden tulevaan kannattavuustasoon ennen kuin olemme valmiita hyväksymään merkittävästi nykyistä korkeampia arvostuskertoimia.

Inderes analyysi
26.2.
2020

Fondian H2-raportti oli odotuksiamme heikompi ja yhtiön riskiprofiili on mielestämme kasvanut erityisesti Suomen liikevaihdon viime vuoden heikon kehityksen ja H2’19 LDaaS-liikevaihdon laskun myötä. Olemme laskeneet kuluvan vuoden ja lähivuosien ennusteitamme, mutta ennustamme edelleen yhtiön yltävän tulosparannukseen vuosina 2020-2022. Ennusteisiimme liittyvät epävarmuustekijät huomioiden osakkeen arvostustaso ei mielestämme ole houkutteleva emmekä näe arvostuksessa nousuvaraa ennen kuin tuloskehitykseen saadaan parempi näkyvyys.

Inderes analyysi
21.1.
2020

Eilisten ennakkotietojen perusteella alkuvuoden 2019 vaisu kehitys sai jatkoa myös vuoden jälkipuoliskolla. H2’19-tulos tulee jäämään vertailukautta matalammasta projektiliikevaihdosta johtuen selvästi odotuksiamme heikommaksi. Osakkeen arvostus on korkea ja näkyvyys odotuksia heikomman kehityksen taustalla oleviin tekijöihin on toistaiseksi rajallinen, mikä pitää osakkeen riskitason koholla.

Fondia

ipo 

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas