Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Glaston
3194 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.65 ALIN 0.65 VAIHTO (KPL) 27 267
MYYNTI 0.66 YLIN 0.66 VAIHTO (VAL) 0,018 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

6
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Yhtiökuvaus Strategia & arvot

Glaston on edelläkävijä lasinjalostuksen teknologioissa ja palveluissa. Vastaamme globaalisti rakennus-, aurinkoenergialasi-, ajoneuvo- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden vaativimpiin lasinjalostustarpeisiin. Lisäksi hyödynnämme uusia teknologioita, jotka tuovat lasiin älyä ja kestäviä ratkaisuja. Olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme niin parasta tietotaitoa kuin viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla. Glastonin osake (GLA1V) noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.

Glastonin tavoitteena on olla toimialansa edelläkävijä, jonka tunnusmerkkejä ovat teknologiajohtajuus sekä korkea laatu. Glastonin ydinosaaminen on tasokarkaisuteknologiassa. Tässä segmentissä yhtiön globaali markkinaosuus on hieman alle 40 % *). Jatkuvan tuotekehityksen ja säännöllisesti uudistuvan tuotetarjoaman avulla Glaston vahvistaa entisestään asemaansa ja kilpailukykyään markkinoilla sekä uuslaitemyynnissä että huoltopalveluissa. Kasvutavoitetta tukee arkkitehtuurilasin kasvava kysyntä.

Ydinliiketoimintaan tukeutuvia kasvumahdollisuuksia Glaston hakee tasokarkaisuteknologian lisäksi myös muista turvalasituoteryhmistä, kuten taivutuksesta, taivutuskarkaisusta ja laminoinnista.

Innovatiiviset lasiteknologiat sekä digitalisaatio tuovat Glastonille merkittäviä uusia liiketoimintamahdollisuuksia. Uudet lasiteknologiat mahdollistavat laajentumista uusille alueille: Glaston on investoinnut Kalifornialaiseen älylasien kehittämiseen erikoistuneeseen yritykseen.

Laaja ja lisääntyvä asennettu konekanta luo pohjan huollon kasvulle.

*) Yhtiön arvio

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: inderes_qa
7.4.
2020

Sijoitus lähes 60 % miinuksella. Pitääkö olla huolissaan? Mikä on tämänhetkinen näkemyksenne yhtiöstä?

Tyyppi: inderes_qa
23.7.
2019

Moro Eki! Voitko avata tarkalleen oman pääoman vinkkelistä, miten Glastonin oma pääoma tulee laskea ko oston jälkeen (p/b 1,3 Inderes) Yhtiö ilmoittaa antiesitteessä omaksi (pro forma) pääomaksi 55,9milj€. Samaa sivuava kysymys toisella tapaa; mistä (karrikoitu tahattomasti) Glaston maksaa yritysostosta kun Bystronicin oma pääoma on ifrs-muunnoksen jälkeen laskettu 7,9milj€:oon? Oikeita sanamuotoja en varmaan osannut laittaa, pahoittelut, mutta toivottavasti näistä ymmärtää pointin.

Tyyppi: inderes_qa
27.3.
2019

Yhtiökokouskutsussa ehdotetaan ylikurssirahaston alentamista. Mitä käytännön merkitystä tällä 25 M € summalla on osakkeenomistajan näkökulmasta? 16. Ylikurssirahaston alentaminen  Hallitus ehdottaa, että Glaston Oyj Abp:n varsinainen yhtiökokous päättäisi, että emoyhtiön taseen 31.12.2018 mukaista sidottuun omaan pääomaan kuuluvaa ylikurssirahastoa alennetaan siirtämällä kaikki siellä olevat varat 25 269 825 euroa yhtiön sijoitetun vapaan oman pääoman rahastoon.

Tyyppi: inderes_qa
18.3.
2019

Odottelen innolla näkemystänne Glastonin yritysoston jälkeiseen näkymään ja arvostukseen! Milloin tähän olikaan tulossa päivitystä. Vesalan kommentit olivat melko positiiviset edellisissä kommenteissa.

Tyyppi: inderes_qa
5.3.
2019

Mille vuodelle on teidän laskelmissa odotettavissa tulovirtaa Heliotrope linjaston tuotteista? With the project advancing on schedule, Glaston and Heliotrope prepare for the commercial launch of the first pilot line in the first half of 2019. https://heliotropetech.com/glaston-introduce-next-step/

Tyyppi: inderes_qa
19.2.
2019

Moikka! Ennakossa (Q4) sivuat(te) loppukohdilla arvostusta. Kommentoitte myös ihailtavasti tulevaa (pro forma) ja yrityskaupan arvonluontia. Kysymykseni kuitenkin liittyy yhtiön verrokkeihin ja näin yhtiön kategoriointiin. Karkeasti ottaen, voidaanko Glaston arvostaa suoranaisesti verrokkeihin nähden tulevaisuudessa kehittyvien teknologioiden (älylasi) takia? Onko verrokeilla samaa arvostuksissa sisällä siis vai ei? Annatte ison painoarvon älylasille, mutta silti ymmärsin että tämä on jonkin verran ristiriidassa em kanssa jos verrokkien oletus-tuotepaletti on eri lähitulevaisuudessa.

Tyyppi: inderes_qa
6.11.
2017

Minkä suuruisesta markkinapotentiaalista on kyse Glaston Air™ konseptissa ja aurinkopaneelien valmistukseen tarvittavissa koneissa?

Katsauskauden merkittävin yksittäinen kauppa oli Glaston Air™ -karkaisukoneen myynti Kiinaan. "Kauppa oli meille tärkeä päänavaus tuotteen potentiaalisesti merkittävimmällä markkinalla. Kauppa vahvistaa näkemystämme yhä ohuemman lasin käytöstä aurinkopaneeleissa.”

Glaston

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Glaston

Glaston on lasinjalostusteollisuuden innovatiivinen teknologiajohtaja, joka tarjoaa laitteita, palveluita ja ratkaisuja rakennus-, ajoneuvo-, aurinkoenergia- sekä kaluste- ja laiteteollisuuden tarpeisiin. Lisäksi yhtiö tukee uusien, lasiin älyä integroivien teknologioiden kehittämistä.ss

Huhtikuusta 2019 lähtien Bystronic glass on osa Glastonia. Yhdessä olemme sitoutuneita tarjoamaan asiakkaillemme sekä parasta tietotaitoa että viimeisimpiä teknologioita lasinjalostuksen alalla, tarkoituksenamme rakentaa parempaa huomista turvallisemmilla, älykkäämmillä ja energiatehokkaammilla ratkaisuilla. Toimimme globaalisti tuotannon, palveluiden ja myynnin saralla yhdessätoista maassa. Glastonin osake (GLA1V) on noteerattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä.  www.glaston.net