Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Hoivatilat

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
17.12.
2019

Olemme tänään hyväksyneet Hoivatilojen 16,0 euron ostotarjouksen. Hyväksymme ostotarjouksen myymisen sijaan, sillä haluamme säilyttää option kilpailevaan tarjoukseen, vaikka emme pidä sitä enää todennäköisenä. Noin kolme vuotta sitten tehdyn sijoituksemme tuotoksi osingot huomioiden muodostuu noin 174 % ja vuotuiseksi tuotoksi (IRR) noin 37 %. Huomioiden sijoitukseen liittynyt maltillinen riskiprofiili, voidaan Hoivatilat-sijoitustamme pitää poikkeuksellisen hyvin onnistuneena.

Analyysi
9.12.
2019

Aedifica korotti viime torstaina Hoivatilojen ostotarjoustaan 16,0 euroon per osake ja nyt lähes puolet osakkeenomistajista on peruuttamattomasti hyväksynyt tämän korotetun tarjouksen mukaan lukien aikaisemmin ostotarjousta vastustanut Clearance Capital. Tarjouksen läpimeno on tämän myötä arviomme mukaan käytännössä varmaa ja Aedifica tulee saavuttamaan määräysvallan Hoivatiloissa. Hoivatilojen osakkeenomistajien on mielestämme järkevintä hyväksyä korotettu tarjous 16,0 euroa tarjousaikana, jolloin optio mahdolliseen kilpailevaan ostotarjoukseen säilyy.

Analyysi
24.11.
2019

Clearance Capitalin viime perjantaina julkaiseman ilmoituksen myötä Hoivatilojen osakkeenomistajilla on mielestämme edessä vain hyviä vaihtoehtoja ja kärsivällisyys kannattaa, vaikka tällä hetkellä on epävarmaa miten tilanne tulee päättymään. Suosittelemme sijoittajia peruuttamaan aikaisemmin hyväksymänsä Aedifican ostotarjouksen ja pitämään kiinni Hoivatilojen omistuksestaan (aik. suosittelimme ostotarjouksen hyväksymistä).

Analyysi
5.11.
2019

Hoivatilat tiedotti eilen belgialaisen Aedifican tehneen vapaaehtoisen julkisen ostotarjouksen kaikista Hoivatilojen osakkeista käteisvastikkeella 14,75 euroa per osake vastaten noin 375 MEUR:n ostohintaa kaikista osakkeista. Ostotarjouksen myötä emme anna Hoivatiloille sijoitussuositusta, mutta seuraamme tarjousprosessin etenemistä. Tarjouksentekijä julkistaa arviolta 11.11.2019 tarjousasiakirjan ja tarjousajan odotetaan alkavan arviolta 11.11.2019 ja päättyvän arviolta 2.12.2019.

Analyysi
23.8.
2019

Hoivatilojen eilinen Q2-raportti oli mielestämme erittäin vahva ja näkyvyys yhtiön tulevaan kasvuun on parantunut. Olemme nostaneet ennusteitamme ja paremman näkyvyyden myötä aikaisempaa korkeampi arvostustaso osakkeelle on perusteltu. Mielestämme Hoivatilojen osakkeen kyydissä kannattaa edelleen pysyä, sillä odotamme yhtiön alkuvuoden vauhdikkaan kasvuvauhdin jatkuvan lyhyellä aikavälillä ja uusien sovittavien kasvuhankkeiden ja arvioimamme loppuvuonna tapahtuvan ohjeistuksen noston toimivan positiivisina ajureina osakkeelle. 

Analyysi
13.6.
2019

Hoivatiloilla on arviomme mukaan hyvät edellytykset jatkaa viime vuosina nähtyä voimakasta ja kannattavaa kasvua markkinan vahvoista kysyntäajureista johtuen. Näkemyksemme mukaan markkinat antavat liian pienen arvon yhtiön rakennuttamisliiketoiminnalle ja näemme arvostustasossa edelleen nousuvaraa.

Analyysi
9.5.
2019

Hoivatilojen Q1-raportti oli odotustemme mukaisesti vahva ja kasvatti luottamustamme yhtiön lähivuosien kasvuennusteitamme kohtaan. Osakkeen arvostuskertoimet ovat jo korkeita, mutta tämä on mielestämme perusteltua huomioiden yhtiön tuloskasvuvauhti ja liiketoiminnan matala riskiprofiili. Mielestämme Hoivatilojen osakkeen kelkassa kannattaa edelleen pysyä, sillä odotamme yhtiön alkuvuoden nähdyn vauhdikkaan kasvuvauhdin jatkuvan lyhyellä aikavälillä ja uusien sovittavien kasvuhankkeiden toimivan positiivisina ajureina osakkeelle

Analyysi
22.2.
2019

Suomen Hoivatilojen eilinen Q4-raportti oli vahva ja se kasvatti luottamustamme yhtiön lähivuosien kasvuennusteitamme kohtaan. Odotamme yhtiön jatkavan vahvaa kannattavaa kasvua vuosina 2019-2021 ja mielestämme osakkeen arvostustaso on matala huomioiden korkea pääoman tuotto, liiketoiminnan defensiivisyys ja matala riskiprofiili. Emme odota viimeaikaisen hoivakohun vaikuttavan yhtiön liiketoimintaan.

Analyysi
21.12.
2018

Hoivatilojen osake hinnoitellaan tällä hetkellä alle 2019 nettovarallisuuden tason ja markkinat käytännössä hinnoittelevat yhtiön kasvun pysähtyvän, mikä ei mielestämme ole perusteltua, sillä odotamme kasvun jatkuvan vahvana myös lähivuodet.

Analyysi
2.11.
2018

Suomen Hoivatilojen ennusteemme säilyivät Q3-raportin jälkeen lähes muuttumattomina, mutta raportti kasvatti luottamustamme yhtiön lähivuosien kasvuennusteitamme kohtaan. Odotamme Hoivatilojen jatkavan vahvaa kasvuaan myös vuonna 2019 ja pidämme osakkeen arvostusta maltillisena huomioiden kasvunäkymät ja mielestämme matala riskiprofiili. Aikaisemmin julkistamamme edelleen ajankohtainen laaja analyysiraporttimme yhtiöstä on ladattavissa täältä.

Hoivatilat