Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Kesko

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Artikkeli
15.2.
2021

Ruoka on alkanut kiinnostamaan maailman suurimpia ja parhaiten resursoituja yrityksiä. Amazonin ja Alibaban kaltaisten yritysten resurssit tai Pinduoduon kasvu tulevat olemaan iso haaste jokaiselle ruokakaupassa toimivalle yritykselle.

Artikkeli
10.2.
2021

Halpuuttamisella S-ryhmä tylsytti Lidlin kasvun, mutta jätti itsensä haavoittuvaiseksi toisella suunnalla. Tänä päivänä Kesko ratsastaa voitosta voittoon. Nyt S-ryhmän fokus näyttää olevan tukevasti tähän vastaamisessa.

Artikkeli
1.11.
2020

Maailmalla korona-aikana tuntuu olevan kolme selkeää menestyjäryhmää: verkkokauppa, ruokakauppa ja halpakauppa.

Artikkeli
29.9.
2020

Suomalainen ruokakauppa ei ehkä ulkopuoliselle seuraajalle vaikuta kaikista kiinnostavimmalta ja dynaamisimmalta toimialalta. Jo pelkän valtavan kokonsa takia, 18 miljardia euroa liikevaihtoa, muutokset markkinassa tuppaavat olemaan hitaita. Kun katsoo yhtäältä hieman tarkemmin ja toisaalta hieman pidemmän perspektiivin kanssa, voi markkinassa havaita mielenkiintoisia muutoksia. Viime vuosien kehityksen sekä mahdollisen Koronan aikaansaaman laman myötä markkina on kiinnostavassa risteyskohdassa.

Kesko

Kesko lyhyesti

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13 mrd. euroa vuonna 2019. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä.

Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.