Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Kesko

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

05.08.2022 - 14:45
29.04.2022 - 11:30
20.04.2022 - 16:15

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Artikkeli
15.11.
2021

Kesko tiedotti kesällä investoivansa lähivuosina kymmeniä miljoonia euroja verkkokaupan keräilyn robotiikkaan ja automatisointiin. Tiedotteessa vilahti termi Micro Fulfilment Center (MFC). Mitä se tarkoittaa ja miten se vaikuttaa ruoan verkkokaupan kehitykseen?

Artikkeli
31.5.
2021

Ruokakauppa oli korona-ajan kiistattomia hyötyjiä ympäri maailman. Historiallisen kasvuvuoden taustalla verkkokaupasta on muodostunut koko ruokakaupalle varsin tärkeä kasvun lähde. Miten tämä vaikuttaa koko markkinan rakenteeseen pidemmällä aikavälillä?

Artikkeli
19.5.
2021

Miksi Tescon, Carrefourin tai S-Ryhmän kaltaiset jättiläiset näkevät tarpeelliseksi lyödä hynttyitä yhteen ostamisessa? Yksinkertainen vastaus on, että Aldi ja Lidl ovat kasvaneet vielä selvästi suuremmiksi.

Artikkeli
12.5.
2021

Hypetys Amazon.sen ympärillä on vaihtunut pettymykseksi Ruotsissa. Vaikka Amazonin kasvu ei ole vastannut monien odotuksia, on yhtiö tulossa edelleen.

Artikkeli
3.5.
2021

Valio ja Heinon Tukku voivat tuoda kotimaiseen ruokakauppaan uuden varteenotettavan tukun, jonka kautta kuka tahansa yrittäjä voi ostaa ruokaa kilpailukykyisin hinnoin. Sen jälkeen kun Kesko osti Suomen Lähikaupan, poistui maasta kolmas suuri ja ainoa itsenäinen tukku, Tuko.

Artikkeli
15.2.
2021

Ruoka on alkanut kiinnostamaan maailman suurimpia ja parhaiten resursoituja yrityksiä. Amazonin ja Alibaban kaltaisten yritysten resurssit tai Pinduoduon kasvu tulevat olemaan iso haaste jokaiselle ruokakaupassa toimivalle yritykselle.

Artikkeli
10.2.
2021

Halpuuttamisella S-ryhmä tylsytti Lidlin kasvun, mutta jätti itsensä haavoittuvaiseksi toisella suunnalla. Tänä päivänä Kesko ratsastaa voitosta voittoon. Nyt S-ryhmän fokus näyttää olevan tukevasti tähän vastaamisessa.

Artikkeli
1.11.
2020

Maailmalla korona-aikana tuntuu olevan kolme selkeää menestyjäryhmää: verkkokauppa, ruokakauppa ja halpakauppa.

Artikkeli
29.9.
2020

Suomalainen ruokakauppa ei ehkä ulkopuoliselle seuraajalle vaikuta kaikista kiinnostavimmalta ja dynaamisimmalta toimialalta. Jo pelkän valtavan kokonsa takia, 18 miljardia euroa liikevaihtoa, muutokset markkinassa tuppaavat olemaan hitaita. Kun katsoo yhtäältä hieman tarkemmin ja toisaalta hieman pidemmän perspektiivin kanssa, voi markkinassa havaita mielenkiintoisia muutoksia. Viime vuosien kehityksen sekä mahdollisen Koronan aikaansaaman laman myötä markkina on kiinnostavassa risteyskohdassa.

Kesko

ipo 

Inderes kategoriat

Survived Roast