Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Kesko
3605 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 62.90 ALIN 62.38 VAIHTO (KPL) 149 460
MYYNTI 62.94 YLIN 63.02 VAIHTO (VAL) 9,382 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
9.12.
2019

Tutustuimme yritysvierailun merkeissä Päivittäistavarakaupan (P&T) kauppapaikkakohtaiseen strategiaan ja ruuan verkkokaupan toimintaan sekä Autokaupan uudistuvaan mallistoon ja tapasimme myös johtoa analyytikkoillallisella. Niiden seurauksena näkyvyytemme erityisesti P&T:n kehitykseen on noussut ja nostimme segmentin ennusteitamme hieman.

Tyyppi: company_report
24.10.
2019

Keskon Q3 ylitti odotuksemme Päivittäistavarakaupan (P&T) erinomaisen kannattavuuden ansiosta, mutta samalla Rautakaupan tulosparannus jäi odotuksistamme. Kokonaisuutena osakekohtaisen tuloksen ennusteemme nousivat, mutta Keskon nykyinen arvostus on mielestämme edelleen koholla ja puoltaa varovaisuutta.

Tyyppi: company_report
15.10.
2019

Päivittäistavarakaupan (P&T) heinä-syyskuu on myyntilukujen perusteella sujunut hieman odotuksiamme paremmin ja olemme nostaneet segmentin tuloskasvuennusteitamme lievästi. Kokonaisuutena ennusteemme odottavat tuloskasvun jatkuvan vahvana Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ja P&T:n ja vetämänä ja ennusteiden toteutuessa nykyinen arvostus on perusteltu. Tuloskasvun toteutumiseen liittyy kuitenkin epävarmuutta erityisesti R&T:n osalta, jota ei mielestämme ole riittävästi hinnoiteltu osakkeeseen.

Tyyppi: company_report
25.7.
2019

Keskon Q2 ylitti odotuksemme Päivittäistavarakaupan (P&T) vahvan kannattavuuden ansiosta, mutta R&T ja Autokauppa jäivät hieman odotuksistamme. Kokonaisuutena ennusteemme nousivat hieman, mutta reippaan kurssinousun jälkeen myös nykyinen arvostus on koholla ja puoltaa varovaisuutta.

Tyyppi: company_report
27.5.
2019

Tapasimme Keskon johtoa perjantaina analyytikkolounaan merkeissä. Tapaamisen pääteemana oli Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) Ruotsin toimintojen käänteen toteuttaminen ja yrityskaupat. Luottamuksemme tuloskasvuennusteitamme kohtaan kohosi tapaamisen perusteella ja sisällytimme myös R&T:n vastikään loppuunsaatetut yrityskaupat ennusteisiimme.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Kesko on tehnyt alkuvuoden aikana yrityskaupparintamalla useita strategisesti hyviä liikkeitä, jotka tukevat arviomme mukaan tuotto-odotusta, mutta eivät vielä näy osakkeen hinnassa. Myös heikon Q1-raportin jälkeen ennustamme tuloskasvun jälleen piristyvän ja näemmekin osakkeessa vihdoin pientä nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Q1 jäi sekä meidän että konsensuksen ennusteista selvästi, mutta arvioimme tulevien kvartaalien sujuvan Keskolta jälleen paremmin väliaikaisten tekijöiden (pääsiäinen ja R&T:n kausiluonteisuuden vahvistuminen) kääntyessä tukemaan yhtiön kehitystä. Nykyisessä arvostuksessa ei kuitenkaan ole mielestämme nousuvaraa, sillä yhtiön tuloskasvun ajurit heikkenevät ja ne ovat aiempaa epävarmempia syklisen R&T:n toimiessa tuloskasvun veturina.

Tyyppi: company_report
7.2.
2019

Q4:n jälkeen ennusteemme ovat lievästi kohonneet sekä luottamuksemme vahvistunut R&T:n tulosparannuspotentiaalia kohtaan.  Tuloskasvun jatkuminen on kuitenkin jo hinnoiteltu täysimääräisesti osakkeeseen. Edes eilinen nappisuoritus ei riittänyt nostamaan osaketta tuloskasvuodotusten ollessa jo valmiiksi korkeita. Nykyhinnalla vaakakupissa painavatkin edelleen enemmän riskit arvostuksen laskulle yhtiön jäädessä korkeista odotuksista

Tyyppi: company_report
13.11.
2018

Viime viikkojen aikana yhtiön arvostus on kohonnut ilman selkeää syytä selvästi yli hyväksymämme tason. Yhtiön pitäisikin ylittää ennusteemme tulevina kvartaaleina selkeästi, jotta nykyistä arvostusta voitaisiin pitää perusteltuna. Samalla näemme selkeän riskin nykyisten arvostuskertoimien normalisoitumiselle, sillä yhtiölle ennustamamme tuloskasvu alkaa hidastua vuodesta 2019 alkaen. 

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Keskon Q3-luvut olivat kokonaisuutena lähellä markkinoiden odotuksia. Päivittäistavarakaupan ja Onnisen liikevoitot ylittivät ennusteemme, mutta vanha rautakauppa alitti ne. Teimme ennusteisiimme vain marginaalisia muutoksia yllätyksettömän Q3-raportin jälkeen. 

Kesko

Kesko lyhyesti

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.