Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Kesko

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
4.2.
2021

Uusi ohjeistus ja Q4-tulos olivat molemmat odotuksiamme vahvempia ja nostimme ennusteitamme. Odotamme tuloskasvun jatkuvan loivana lähivuosina strategian toteuttamisen edetessä ja markkinan myötätuulen päättymisen toimiessa lievänä hidasteena. Osakkeen tuotto-odotus on matalat riskit huomioiden houkutteleva sen saadessa tukea loivan tuloskasvun ja turvallisen osingon lisäksi myös kertoimille arvioimastamme pienestä nousuvarasta.

Inderes analyysi
19.1.
2021

Teimme tulosennusteisiimme pieniä tarkennuksia ylöspäin joulukuun myyntilukujen perusteella sekä nostimme osinkoennusteitamme koronavuoden kassavirran ollessa vuolas. Arvioimme edelleen Keskon vahvan tuloskasvun pysähtyvän vuonna 2021 markkinan myötätuulen heiketessä, mutta tuloksen pysyvän silti lähellä ennätystasojaan. Pidemmän ajan tuloskasvunäkymä säilyy mielestämme riittävänä positiiviselle suositukselle kasvustrategian systemaattisen toteutuksen edetessä, vaikka osakkeen arvostus on Keskolle tuttuun tyyliin verrokkeja selvästi korkeampi.

Inderes analyysi
3.12.
2020

Kesko järjesti eilen pääomamarkkinapäivän, jossa eri segmenttien kasvustrategioita ja realisoimatonta potentiaalia käytiin tarkemmin läpi. Emme tehneet tilaisuuden perusteella ennustemuutoksia, mutta luottamuksemme pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymään on vahvistunut. Nykyhinnalla Keskon pitkän aikavälin tuotto-odotus ylittää tuottovaatimuksemme, jota laskee yhtiön vahva historiallinen suoriutuminen sekä matalat korko-odotukset.

Inderes analyysi
2.11.
2020

Keskon Q3 ei tarjonnut isompia yllätyksiä vakuuttavan etenemisen oltua odotuksissa aiemman reippaan ohjeistusnoston jälkeen. Olemme tarkistaneet ennusteitamme lievästi ylöspäin, mutta arvioimme edelleen vahvan tuloskasvun pysähtyvän ensi vuonna, mikä voi tehdä arvostuksesta nykyistä houkuttelevamman ostoskoriin lisäämiseksi.

Inderes analyysi
21.9.
2020

Kesko nosti ohjeistustaan torstaina reippaasti ja olemme nostaneet kuluvan vuoden liikevoittoennustettamme noin 30 MEUR:lla aiemman haarukan ylälaidasta uuden haarukan keskelle. Keskon arvostuskuvassa (P/E 24x) ei ole edelleenkään tapahtunut suurta muutosta ja osakekurssi on noussut tulosennusteidemme tahdissa markkinan myötätuulen sekä strategian erinomaisen toteuttamisen tukemana. Avainkysymys Keskon arvostuksessa on edelleen se, kykeneekö yhtiö parantamaan tulostasoa myös ensi vuonna. Jos näin on, osake ei ole edelleenkään kallis.

Inderes analyysi
9.9.
2020

Kriisissä hyvin kehittyneiden liiketoimintojen (Ruokakauppa ja R&T) kuluttajamarkkinat ovat luottokorttidatan perusteella kehittyneet edelleen suotuisasti elokuussa ja myös koronan takia aluksi pahasti kärsinyt Autokauppa yllätti heinäkuun myyntiluvuissa positiivisesti kääntymällä kasvuun. Olemme nostaneet 2020-ennusteitamme jälleen hieman, mutta myös osakekurssi on kohonnut ja arvostuskuvassa (P/E 24x) ei ole tapahtunut suurta muutosta.

Inderes analyysi
23.7.
2020

Kriisissä hyvin kehittyneet liiketoiminnat (Ruokakauppa ja R&T) vaikuttavat etenevän edelleen vahvasti ja myös koronan takia pahasti kyykänneet liiketoiminnot (Autokauppa ja Foodservice) ovat osoittaneet elpymistä. Olemme nostaneet 2020 ennusteitamme jälleen hieman, mutta kohonneista tulosennusteista huolimatta arvostuskuvassa (P/E 23x) ei ole tapahtunut muutosta, kun samalla huomioidaan loppuvuoteen liittyvä epävarmuus. Näemme edelleen riskin sille, että turvallinen 4 %:n osinkotuotto uhkaa hautautua 12 kk:n säteellä laskevien arvostuskertoimien alle. 

Inderes analyysi
12.7.
2020

Positiivisen tulosvaroituksen perusteella toinen neljännes on sujunut R&T:n ja Päivittäistavarakaupan osalta erittäin vahvasti. Kohonneista tulosennusteista huolimatta arvostuskuvassa ei ole tapahtunut muutosta ja näemme edelleen riskin siitä, että turvallinen 4 %:n osinkotuotto uhkaa hautautua 12 kk:n säteellä laskevien arvostuskertoimien alle.

Inderes analyysi
18.6.
2020

Kesko kävi eilen analyytikkopuhelussa tarkemmin läpi eri segmenttien tilannetta, eikä puhelu tarjonnut isompia yllätyksiä. Nostimme Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ennusteitamme hieman, sillä sen kuluttajamyynti on sekä huhti- että toukokuun osalta ollut odotuksiamme vahvempaa kuluttajien panostettua kodin remontointiin poikkeusolojen aikana. Osakkeen arvostus on lievistä ennustenostoistamme huolimatta mielestämme edelleen koholla.

Inderes analyysi
28.4.
2020

Q1 osui kokonaisuutena odotuksiin Päivittäistavarakaupan (PT) ja Autokaupan alittaessa, mutta Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ylittäessä ne. Epävarmuus  R&T:n tämän vuoden tuloskehitykseen hälveni hieman ja nostimme sen kuluvan vuoden ennusteitamme. Laskimme tuloskasvuennusteitamme kuitenkin kokonaisuutena ensi vuoden osalta, sillä kriisi ei helpota hetkessä. Keskon nopeasti kohonnut arvostus ei enää mielestämme tarjoa riittävää tuotto-odotusta lisäostojen perustelemiseksi.

Kesko

Kesko lyhyesti

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13 mrd. euroa vuonna 2019. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä.

Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.