Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Kesko

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

23.07.2021 - 10:30

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
23.7.
2021

Q2-raportti ylitti jälleen korkeat odotuksemme erityisesti PT-kaupan osalta. Nostimme ennusteitamme nykyisen 2021-ohjeistushaarukan ylälaidalle. Nostimme myös lähivuosien ennusteitamme, mutta tuloskasvun jatkaminen lähivuosina on yhä vaikeampaa kuluvan vuoden ennätystasoilta. Samalla nykyinen arvostus (2021 P/E 26x) on noussut lievästi yli Keskolle hyväksymämme tason ja siten hengähdystauko on nyt paikallaan.

Inderes analyysi
16.6.
2021

Olemme nostaneet 2021 ennusteitamme lähelle uuden ohjeistushaarukan keskikohtaa. Nostimme myös lähivuosien ennusteitamme, mutta odotamme edelleen Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) liikevoiton laskevan lähivuosina. Pitkällä aikavälillä Keskon tuloskasvulla on mielestämme edellytyksiä silti jatkua. Tämä pitää meidät kyydissä, samalla kun nousseiden ennusteidemme myötä 2021 P/E-kerroin 24x on edelleen Keskolle hyväksymällämme tasolla.

Inderes analyysi
31.5.
2021

Olemme nostaneet 2021 ennusteitamme lähemmäs Keskon ohjeistushaarukan ylälaitaa kuluttajien nikkaroinnin jatkuessa tulikuumana. Nostimme myös pidemmän ajan ennusteitamme lähemmäksi nostettuja taloudellisia tavoitteita.

Inderes analyysi
29.4.
2021

Q1-raportti ei tarjonnut yllätyksiä vahvan tuloksen oltua jo tiedossa. Ennusteemme ovat pysyneet ennallaan Keskon ohjeistushaarukan keskikohdalla. Tuloskasvun jatkaminen on Keskolle yhä vaikeampaa ennätystasoilta, mutta näemme nykyisen arvostuksen (P/E 23x) silti riittävän edullisena laadukkaan ja defensiivisen osakkeen kyydissä pysymiseen pitkällä tähtäimellä.

Inderes analyysi
15.4.
2021

Kesko nosti illalla ohjeistushaarukkaansa noin 10 %:lla ja sen perusteella vertailukelpoinen liikevoitto jatkaa myös tänä vuonna vahvalla kasvu uralla. Tämä siitäkin huolimatta, että viime vuonna tehtiin jo ennätystulos selvällä marginaalilla. Olemme nostaneet ennusteitamme ohjeistuksen keskikohdalle ja arvostus (2021 P/E 23x) on jälleen hyväksymämme haarukan sisällä.

Inderes analyysi
26.3.
2021

Kesko järjesti eilen analyytikkopuhelun, jonka sisältö ei tuonut yllätyksiä. Emme ole tehneet lähivuosille ennustemuutoksia ja arvostuskertoimet ovat jälleen venyneet yli hyväksymämme tason puoltaen varovaisuutta. 

Inderes analyysi
4.2.
2021

Uusi ohjeistus ja Q4-tulos olivat molemmat odotuksiamme vahvempia ja nostimme ennusteitamme. Odotamme tuloskasvun jatkuvan loivana lähivuosina strategian toteuttamisen edetessä ja markkinan myötätuulen päättymisen toimiessa lievänä hidasteena. Osakkeen tuotto-odotus on matalat riskit huomioiden houkutteleva sen saadessa tukea loivan tuloskasvun ja turvallisen osingon lisäksi myös kertoimille arvioimastamme pienestä nousuvarasta.

Inderes analyysi
19.1.
2021

Teimme tulosennusteisiimme pieniä tarkennuksia ylöspäin joulukuun myyntilukujen perusteella sekä nostimme osinkoennusteitamme koronavuoden kassavirran ollessa vuolas. Arvioimme edelleen Keskon vahvan tuloskasvun pysähtyvän vuonna 2021 markkinan myötätuulen heiketessä, mutta tuloksen pysyvän silti lähellä ennätystasojaan. Pidemmän ajan tuloskasvunäkymä säilyy mielestämme riittävänä positiiviselle suositukselle kasvustrategian systemaattisen toteutuksen edetessä, vaikka osakkeen arvostus on Keskolle tuttuun tyyliin verrokkeja selvästi korkeampi.

Inderes analyysi
3.12.
2020

Kesko järjesti eilen pääomamarkkinapäivän, jossa eri segmenttien kasvustrategioita ja realisoimatonta potentiaalia käytiin tarkemmin läpi. Emme tehneet tilaisuuden perusteella ennustemuutoksia, mutta luottamuksemme pidemmän aikavälin tuloskasvunäkymään on vahvistunut. Nykyhinnalla Keskon pitkän aikavälin tuotto-odotus ylittää tuottovaatimuksemme, jota laskee yhtiön vahva historiallinen suoriutuminen sekä matalat korko-odotukset.

Inderes analyysi
2.11.
2020

Keskon Q3 ei tarjonnut isompia yllätyksiä vakuuttavan etenemisen oltua odotuksissa aiemman reippaan ohjeistusnoston jälkeen. Olemme tarkistaneet ennusteitamme lievästi ylöspäin, mutta arvioimme edelleen vahvan tuloskasvun pysähtyvän ensi vuonna, mikä voi tehdä arvostuksesta nykyistä houkuttelevamman ostoskoriin lisäämiseksi.

Kesko

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast