Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Kesko
6111 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 22.20 ALIN 21.82 VAIHTO (KPL) 63 441
MYYNTI 22.22 YLIN 22.20 VAIHTO (VAL) 1,399 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Tulevat tapahtumat

29
Lok
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
21.9.
2020

Kesko nosti ohjeistustaan torstaina reippaasti ja olemme nostaneet kuluvan vuoden liikevoittoennustettamme noin 30 MEUR:lla aiemman haarukan ylälaidasta uuden haarukan keskelle. Keskon arvostuskuvassa (P/E 24x) ei ole edelleenkään tapahtunut suurta muutosta ja osakekurssi on noussut tulosennusteidemme tahdissa markkinan myötätuulen sekä strategian erinomaisen toteuttamisen tukemana. Avainkysymys Keskon arvostuksessa on edelleen se, kykeneekö yhtiö parantamaan tulostasoa myös ensi vuonna. Jos näin on, osake ei ole edelleenkään kallis.

Yhtiöraportti
9.9.
2020

Kriisissä hyvin kehittyneiden liiketoimintojen (Ruokakauppa ja R&T) kuluttajamarkkinat ovat luottokorttidatan perusteella kehittyneet edelleen suotuisasti elokuussa ja myös koronan takia aluksi pahasti kärsinyt Autokauppa yllätti heinäkuun myyntiluvuissa positiivisesti kääntymällä kasvuun. Olemme nostaneet 2020-ennusteitamme jälleen hieman, mutta myös osakekurssi on kohonnut ja arvostuskuvassa (P/E 24x) ei ole tapahtunut suurta muutosta.

Yhtiöraportti
23.7.
2020

Kriisissä hyvin kehittyneet liiketoiminnat (Ruokakauppa ja R&T) vaikuttavat etenevän edelleen vahvasti ja myös koronan takia pahasti kyykänneet liiketoiminnot (Autokauppa ja Foodservice) ovat osoittaneet elpymistä. Olemme nostaneet 2020 ennusteitamme jälleen hieman, mutta kohonneista tulosennusteista huolimatta arvostuskuvassa (P/E 23x) ei ole tapahtunut muutosta, kun samalla huomioidaan loppuvuoteen liittyvä epävarmuus. Näemme edelleen riskin sille, että turvallinen 4 %:n osinkotuotto uhkaa hautautua 12 kk:n säteellä laskevien arvostuskertoimien alle. 

Yhtiöraportti
12.7.
2020

Positiivisen tulosvaroituksen perusteella toinen neljännes on sujunut R&T:n ja Päivittäistavarakaupan osalta erittäin vahvasti. Kohonneista tulosennusteista huolimatta arvostuskuvassa ei ole tapahtunut muutosta ja näemme edelleen riskin siitä, että turvallinen 4 %:n osinkotuotto uhkaa hautautua 12 kk:n säteellä laskevien arvostuskertoimien alle.

Yhtiöraportti
18.6.
2020

Kesko kävi eilen analyytikkopuhelussa tarkemmin läpi eri segmenttien tilannetta, eikä puhelu tarjonnut isompia yllätyksiä. Nostimme Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ennusteitamme hieman, sillä sen kuluttajamyynti on sekä huhti- että toukokuun osalta ollut odotuksiamme vahvempaa kuluttajien panostettua kodin remontointiin poikkeusolojen aikana. Osakkeen arvostus on lievistä ennustenostoistamme huolimatta mielestämme edelleen koholla.

Yhtiöraportti
28.4.
2020

Q1 osui kokonaisuutena odotuksiin Päivittäistavarakaupan (PT) ja Autokaupan alittaessa, mutta Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ylittäessä ne. Epävarmuus  R&T:n tämän vuoden tuloskehitykseen hälveni hieman ja nostimme sen kuluvan vuoden ennusteitamme. Laskimme tuloskasvuennusteitamme kuitenkin kokonaisuutena ensi vuoden osalta, sillä kriisi ei helpota hetkessä. Keskon nopeasti kohonnut arvostus ei enää mielestämme tarjoa riittävää tuotto-odotusta lisäostojen perustelemiseksi.

Yhtiöraportti
27.3.
2020

Kesko kävi järjestämässään analyytikkopuhelussa tarkemmin läpi eri segmenttien tilannetta koronaepidemian muutettua tilannetta nopeasti. Teimme kuluvan vuoden ennusteisiimme vain pieniä tarkennuksia, mutta laskimme 2021 ennusteitamme, sillä odotuksemme ympäröivän talouden elpymisvauhdista ovat laskeneet verrattuna viime viikon päivitykseemme

Yhtiöraportti
20.3.
2020

Myös Kesko ottaa osumaa korona-kriisistä, mutta Päivittäistavarakaupan vahvan tuloskunnon ja syklisten segmenttien sopeuttamistoimien ansiosta tuloskuoppa vaikuttaa jäävän maltilliseksi. Ennustelaskujen jälkeen 2020-tuloskertoimet eivät vielä anna tukea osakkeelle, mutta pitkän ajan suotuisa näkymä pitää meidät positiivisena. 

Yhtiöraportti
5.2.
2020

Keskon Q4 ylitti odotuksemme Päivittäistavarakaupan (P&T) ja vihdoin myös Autokaupan osalta, mutta samalla Rautakaupan (R&T) tulosparannus jäi odotuksistamme. Nostimme jälleen hieman ennusteitamme. Valtaosa 12kk tuotto-odotuksesta koostuu 4 %:n osingosta ennustamamme tuloskasvun paikatessa normalisoituvia kertoimia. 

Yhtiöraportti
17.1.
2020

Kesko julkaisi eilen joulukuun myyntilukunsa ja koko kvartaalin myynnin jäätyä hieman odotuksistamme laskimme lievästi Q4:n ennusteitamme. Tästä huolimatta odotamme Keskolta edelleen reipasta tuloskasvua myös viimeiseltä kvartaalilta (+12 %). Positiiviset tuloskasvunäkymät on jo kuitenkin hinnoiteltu osakekurssiin, eikä arvostus kestä pettymyksiä. 

Kesko

Kesko lyhyesti

Kesko on suomalainen kaupan alan edelläkävijä. Toimimme päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Toimialamme ja ketjumme toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.

Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1 800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä ja Puolassa.

Kesko ja K-kauppiaat muodostavat K-ryhmän, jonka myynti (pro forma) oli noin 13 mrd. euroa vuonna 2019. K-ryhmä on Pohjois-Euroopan kolmanneksi suurin vähittäiskauppias ja se työllistää noin 43 000 henkeä.

Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä.