Kesko
3370 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 56.82 ALIN 56.72 VAIHTO (KPL) 141 664
MYYNTI 56.86 YLIN 57.92 VAIHTO (VAL) 8,085 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Tulevat tapahtumat

24
Lok
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
15.10.
2019

Päivittäistavarakaupan (P&T) heinä-syyskuu on myyntilukujen perusteella sujunut hieman odotuksiamme paremmin ja olemme nostaneet segmentin tuloskasvuennusteitamme lievästi. Kokonaisuutena ennusteemme odottavat tuloskasvun jatkuvan vahvana Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) ja P&T:n ja vetämänä ja ennusteiden toteutuessa nykyinen arvostus on perusteltu. Tuloskasvun toteutumiseen liittyy kuitenkin epävarmuutta erityisesti R&T:n osalta, jota ei mielestämme ole riittävästi hinnoiteltu osakkeeseen.

Tyyppi: company_report
25.7.
2019

Keskon Q2 ylitti odotuksemme Päivittäistavarakaupan (P&T) vahvan kannattavuuden ansiosta, mutta R&T ja Autokauppa jäivät hieman odotuksistamme. Kokonaisuutena ennusteemme nousivat hieman, mutta reippaan kurssinousun jälkeen myös nykyinen arvostus on koholla ja puoltaa varovaisuutta.

Tyyppi: company_report
27.5.
2019

Tapasimme Keskon johtoa perjantaina analyytikkolounaan merkeissä. Tapaamisen pääteemana oli Rakentamisen ja talotekniikan (R&T) Ruotsin toimintojen käänteen toteuttaminen ja yrityskaupat. Luottamuksemme tuloskasvuennusteitamme kohtaan kohosi tapaamisen perusteella ja sisällytimme myös R&T:n vastikään loppuunsaatetut yrityskaupat ennusteisiimme.

Tyyppi: company_report
8.5.
2019

Kesko on tehnyt alkuvuoden aikana yrityskaupparintamalla useita strategisesti hyviä liikkeitä, jotka tukevat arviomme mukaan tuotto-odotusta, mutta eivät vielä näy osakkeen hinnassa. Myös heikon Q1-raportin jälkeen ennustamme tuloskasvun jälleen piristyvän ja näemmekin osakkeessa vihdoin pientä nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Q1 jäi sekä meidän että konsensuksen ennusteista selvästi, mutta arvioimme tulevien kvartaalien sujuvan Keskolta jälleen paremmin väliaikaisten tekijöiden (pääsiäinen ja R&T:n kausiluonteisuuden vahvistuminen) kääntyessä tukemaan yhtiön kehitystä. Nykyisessä arvostuksessa ei kuitenkaan ole mielestämme nousuvaraa, sillä yhtiön tuloskasvun ajurit heikkenevät ja ne ovat aiempaa epävarmempia syklisen R&T:n toimiessa tuloskasvun veturina.

Tyyppi: company_report
7.2.
2019

Q4:n jälkeen ennusteemme ovat lievästi kohonneet sekä luottamuksemme vahvistunut R&T:n tulosparannuspotentiaalia kohtaan.  Tuloskasvun jatkuminen on kuitenkin jo hinnoiteltu täysimääräisesti osakkeeseen. Edes eilinen nappisuoritus ei riittänyt nostamaan osaketta tuloskasvuodotusten ollessa jo valmiiksi korkeita. Nykyhinnalla vaakakupissa painavatkin edelleen enemmän riskit arvostuksen laskulle yhtiön jäädessä korkeista odotuksista

Tyyppi: company_report
13.11.
2018

Viime viikkojen aikana yhtiön arvostus on kohonnut ilman selkeää syytä selvästi yli hyväksymämme tason. Yhtiön pitäisikin ylittää ennusteemme tulevina kvartaaleina selkeästi, jotta nykyistä arvostusta voitaisiin pitää perusteltuna. Samalla näemme selkeän riskin nykyisten arvostuskertoimien normalisoitumiselle, sillä yhtiölle ennustamamme tuloskasvu alkaa hidastua vuodesta 2019 alkaen. 

Tyyppi: company_report
25.10.
2018

Keskon Q3-luvut olivat kokonaisuutena lähellä markkinoiden odotuksia. Päivittäistavarakaupan ja Onnisen liikevoitot ylittivät ennusteemme, mutta vanha rautakauppa alitti ne. Teimme ennusteisiimme vain marginaalisia muutoksia yllätyksettömän Q3-raportin jälkeen. 

Tyyppi: company_report
20.9.
2018

Tapasimme eilen Keskon johtoa analyytikkotapaamisen merkeissä ja tutustuimme Onnisen liiketoimintaan tarkemmin. Onninen etenee edelleen oikeaan suuntaan talouden hyvän vedon, yhtiön oman tekemisen sekä rautakaupasta tulevien synergioiden tukemana.

Tyyppi: company_report
25.7.
2018

Keskon Q2-luvut jäivät sekä meidän että konsensuksen ennusteista. Vanha rautakauppa alitti liikevoittoennusteemme ja myös Päivittäistavarakaupan liikevoittomarginaali jäi odotuksista. Laskimme ennusteitamme lievästi tuloksen jälkeen. Osakkeen arvostustaso on näkemyksemme mukaan edelleen koholla kurssilaskusta ja hyvistä tuloskasvuodotuksista huolimatta.

Kesko

Kesko

Company page 29.09.2014 21:40 Kesko
Kesko on suomalainen kaupan alan johtava pörssiyhtiö. Se toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Keskon toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa.
Kesko lyhyesti
Kesko on suomalainen kaupan alan johtava pörssiyhtiö. Se toimii päivittäistavarakaupassa, rakentamisen ja talotekniikan kaupassa sekä autokaupassa. Keskon toimialat ja ketjut toimivat tiiviissä yhteistyössä kauppiasyrittäjien sekä muiden kumppaneiden kanssa. Keskon ketjutoimintaan kuuluu noin 1800 kauppaa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Virossa, Latviassa, Liettuassa, Valko-Venäjällä sekä Puolassa. Yhdistämällä verkkokaupan ja digipalvelut kattavaan kauppapaikkaverkostoon yhtiö pyrkii myös saumattomaan asiakaskokemukseen kaikissa kanavissaan. Keskon osakkeet on listattu Nasdaq Helsingissä. Yhtiön kotipaikka ja päätoimitilat sijaitsevat Helsingissä. Kesko ja K-kauppiaat muodostavat yhdessä K-ryhmän. Keskon sijoittajasivuille