Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Kesla
1686 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.22 ALIN 3.22 VAIHTO (KPL) 1 971
MYYNTI 3.32 YLIN 3.48 VAIHTO (VAL) 0,006 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
7.2.
2020

Keslan Q4-raportti oli pettymys aiemmin annettujen tulosvaroitusten jälkeenkin. Näkymä on tällä hetkellä sumuinen ja H1’20:lle annettu ohjeistus vaisu.

Tyyppi: company_report
21.1.
2020

Kesla antoi maanantaina jo toisen vuotta 2019 koskevan tulosvaroituksen. Ongelmat näyttävät kasautuneen, sillä tulosta rasittavat kertaluonteiset tekijät, kysynnän heikkous etenkin Venäjällä ja lisäksi epäedullinen tuotemix. Liiketoiminnan positiiviset ajurit ovat nyt piilossa. Osakkeen arvostus ei ole kovinkaan vaativa, mutta myös diskonttotekijöitä on lukuisia. 

Tyyppi: company_report
12.11.
2019

Keslan Q4-tulosvaroitus johtui kertaluonteisesta erästä yhtiön joutuessa korjaamaan vuosien takaisen suunnitteluvirheen vuoksi odotuksia heikommin käyttöä kestäviä yhden mallisarjan nostureita. Yhtiö on ryhtynyt hoitamaan ongelmaa ripeästi, mutta lopulliset kustannukset ovat vielä hämärän peitossa.

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Keslan Q3-liiketoimintakatsauksen numerot olivat muutoin linjassa odotustemme kanssa, mutta kannattavuus yllätti positiivisesti. Kuluvan vuoden ohjeistus säilytettiin, mutta uskomme vuoden 2019 jäävän suhdannehuipuksi. Arvioimme Keslan kyenneen toimenpiteillään nostamaan suhteellista kannattavuutta pysyvästi aiempaa korkeammalle tasolle, minkä seurauksena olemme kohottaneet marginaaliennusteitamme. Uskomme tuloksen kuitenkin laskevan ensi vuonna eli kurssinousuajureista on puutetta.

Tyyppi: company_report
19.9.
2019

Kesla julkisti keskiviikkona pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa sekä strategiansa vuosille 2019-2023. Yhtiö ei ollut aiemmin julkistanut taloudellisia tavoitteitaan, joten niiden esille tuominen oli tervetullutta. Sijoituskohteena Kesla on ottanut useita askelia parempaan suuntaan, mikä on  parantanut yhtiön läpinäkyvyyttä ja analysoitavuutta ja samalla pienentänyt yhtiön diskonttokerrointa suhteessa mediaaniverrokkiin.

Tyyppi: company_report
9.8.
2019

Kesla on monelta osin matkalla oikeaan suuntaan, mistä mm. strategisen fokuksen selkeyttäminen, orgaaninen kasvu ja trendinomaisesti parantunut kannattavuus ovat merkkejä. Ennustamme markkinatilanteen kuitenkin heikentyvän, mikä tulee arviomme mukaan näkymään liikevaihdon ja suhteellisen kannattavuuden negatiivisena kehityksenä vuonna 2020. Osakkeen vain lievästi positiivinen tuotto-odotus, vuoden 2020 ennusteilla korkea arvostus suhteessa verrokkeihin ja enimmäkseen kielteiset kurssiajurit eivät tällä hetkellä puolla positiivisen suosituksen antamista.  

Tyyppi: company_report
24.4.
2019

Keslan Q1-liiketoimintakatsaus vahvisti markkinoiden myötätuulen jatkuneen. Yhtiön kohdemarkkinoiden hidastumisen ennusmerkit ovat kuitenkin yhtä vahvoja kuin ennenkin. Osake on mielestämme varsin oikein hinnoiteltu eikä tarjoa perusteltua nousuvaraa.

Tyyppi: company_report
8.2.
2019

Keslan H2-raportissa huomio kiinnittyi vahvaan tilausvirtaan ja luottavaiseen ohjeistukseen, minkä seurauksena olemme nostaneet ennusteita etenkin vuodelle 2019, jota pidämme suhdannehuippuna. Osakkeen suhteelliset ja absoluuttiset arvostusmittarit eivät kuitenkaan indikoi nousupotentiaalia.

Tyyppi: company_report
7.1.
2019

Arvioimme puunkorjuulaitteiden kysyntään kohdistuvan alkavana vuonna kasvavaa painetta loppuasiakassektoreiden kasvun osoittaessa hiipumisen merkkejä niin kotimaassa kuin tärkeillä vientimarkkinoillakin. Keslalle tämä merkitsee liikevaihdon stabiloitumista ja aiemmin odottamamme tuloskasvun jäämistä toteutumatta vuosina 2019-2021. Vaikka uskomme Keslan pystyvän säilyttämään kelvollisen yli 5 %:n liikevoittomarginaalin myös lähivuosina, ei osakkeelle ole tällä hetkellä näkyvissä kurssinousua tukevia tekijöitä sen enempää tulosajureiden kuin arvostuskertoimienkaan puolesta.

Tyyppi: company_report
18.9.
2018

Keslan viimeaikaiset uutiset ovat vahvistaneet edelleen H1-raportin myötä lujittunutta uskoamme yhtiön tuloskäänteeseen. Hyvin sujuneet FinnMETKO-messut, huomattavasti kasvanut hakkureiden kysyntä ja onnistunut MFG Componentsin maahantuontiliiketoiminnan myynti luovat edellytyksiä odottamallemme kannattavuusparannukselle. Osakkeen arvostuskertoimet ovat edelleen selvästi alle tason, jota pidämme hyväksyttävänä suhteessa verrokkeihin. 

Kesla

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Kesla

Kesla on metsäteknologian kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka hallitsee aines- ja energiapuukorjuun tuotantoketjun kannolta tehtaalle. Keslan tuotteita ovat mm. kuormaimet ja metsäperävaunut, puutavara-, metsäkone- ja kierrätysnosturit, harvesterit ja energiakourat sekä hakkurit. Kesla on tytäryhtiönsä kautta myös merkittävä konepajatuotteiden järjestelmätoimittaja suomalaiselle konepajateollisuudelle. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2016 42,0 miljoonaa euroa. Metsäkoneryhmän liikevaihdosta viennin osuus oli 70,3 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella, Ilomantsissa ja Tohmajärvellä sekä myyntiyhtiö Sinzheimissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 261 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan NASDAQ Helsinki Oy:ssä.