Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Kesla
1889 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 3.91 ALIN 3.80 VAIHTO (KPL) 1 826
MYYNTI 3.92 YLIN 3.93 VAIHTO (VAL) 0,007 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Erkki Vesola
+358 50 549 5512

Tulevat tapahtumat

4
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
9.7.
2020

Keslan positiivinen tulosvaroitus kertoi kustannussopeutusten onnistumisesta. Näyttää myös siltä, että koronapandemian suurimmat vaikutukset Keslan tuotteiden kysyntään on ainakin tältä erää nähty. Markkinoiden toipuminen tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan tahmeaa.

Tyyppi: company_report
24.4.
2020

Keslan Q1-numerot olivat hieman odotuksiamme paremmat. Tavaraa toimitettiin paljon varastosta, jolloin rahavirta vahvistui selvästi. Vaikka vuodesta 2020 tuleekin selvästi välivuosi, on kohtuullinen Q1-katsaus saanut meidät tekemään pieniä positiivisia tarkistuksia 2020-2022:n ennusteisiimme. 

Tyyppi: company_report
21.4.
2020

Keslan torstaina julkistettavan Q1-liiketoimintakatsauksen odotukset olivat jo alun perin alhaalla yrityksen selvästi vuoden takaisesta alentuneen tilauskannan sekä vaisun H1’20-ohjeistuksen vuoksi. Koronapandemia on tuonut kehitykseen selvän lisärasitteen ja painanut kannattavuuden arviomme mukaan hieman tappiolle. 

Tyyppi: company_report
7.2.
2020

Keslan Q4-raportti oli pettymys aiemmin annettujen tulosvaroitusten jälkeenkin. Näkymä on tällä hetkellä sumuinen ja H1’20:lle annettu ohjeistus vaisu.

Tyyppi: company_report
21.1.
2020

Kesla antoi maanantaina jo toisen vuotta 2019 koskevan tulosvaroituksen. Ongelmat näyttävät kasautuneen, sillä tulosta rasittavat kertaluonteiset tekijät, kysynnän heikkous etenkin Venäjällä ja lisäksi epäedullinen tuotemix. Liiketoiminnan positiiviset ajurit ovat nyt piilossa. Osakkeen arvostus ei ole kovinkaan vaativa, mutta myös diskonttotekijöitä on lukuisia. 

Tyyppi: company_report
12.11.
2019

Keslan Q4-tulosvaroitus johtui kertaluonteisesta erästä yhtiön joutuessa korjaamaan vuosien takaisen suunnitteluvirheen vuoksi odotuksia heikommin käyttöä kestäviä yhden mallisarjan nostureita. Yhtiö on ryhtynyt hoitamaan ongelmaa ripeästi, mutta lopulliset kustannukset ovat vielä hämärän peitossa.

Tyyppi: company_report
23.10.
2019

Keslan Q3-liiketoimintakatsauksen numerot olivat muutoin linjassa odotustemme kanssa, mutta kannattavuus yllätti positiivisesti. Kuluvan vuoden ohjeistus säilytettiin, mutta uskomme vuoden 2019 jäävän suhdannehuipuksi. Arvioimme Keslan kyenneen toimenpiteillään nostamaan suhteellista kannattavuutta pysyvästi aiempaa korkeammalle tasolle, minkä seurauksena olemme kohottaneet marginaaliennusteitamme. Uskomme tuloksen kuitenkin laskevan ensi vuonna eli kurssinousuajureista on puutetta.

Tyyppi: company_report
19.9.
2019

Kesla julkisti keskiviikkona pitkän aikavälin taloudelliset tavoitteensa sekä strategiansa vuosille 2019-2023. Yhtiö ei ollut aiemmin julkistanut taloudellisia tavoitteitaan, joten niiden esille tuominen oli tervetullutta. Sijoituskohteena Kesla on ottanut useita askelia parempaan suuntaan, mikä on  parantanut yhtiön läpinäkyvyyttä ja analysoitavuutta ja samalla pienentänyt yhtiön diskonttokerrointa suhteessa mediaaniverrokkiin.

Tyyppi: company_report
9.8.
2019

Kesla on monelta osin matkalla oikeaan suuntaan, mistä mm. strategisen fokuksen selkeyttäminen, orgaaninen kasvu ja trendinomaisesti parantunut kannattavuus ovat merkkejä. Ennustamme markkinatilanteen kuitenkin heikentyvän, mikä tulee arviomme mukaan näkymään liikevaihdon ja suhteellisen kannattavuuden negatiivisena kehityksenä vuonna 2020. Osakkeen vain lievästi positiivinen tuotto-odotus, vuoden 2020 ennusteilla korkea arvostus suhteessa verrokkeihin ja enimmäkseen kielteiset kurssiajurit eivät tällä hetkellä puolla positiivisen suosituksen antamista.  

Tyyppi: company_report
24.4.
2019

Keslan Q1-liiketoimintakatsaus vahvisti markkinoiden myötätuulen jatkuneen. Yhtiön kohdemarkkinoiden hidastumisen ennusmerkit ovat kuitenkin yhtä vahvoja kuin ennenkin. Osake on mielestämme varsin oikein hinnoiteltu eikä tarjoa perusteltua nousuvaraa.

Kesla

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Kesla

Kesla on metsäteknologian ja materiaalikäsittelyn kehittämiseen, markkinointiin ja valmistukseen erikoistunut konepajakonserni, joka tuottaa asiakkaan alustaan integroituvia, parasta käyttökokemusta tuottavia ja asiakkaan liiketoimintaa edistäviä laadukkaita materiaalinkäsittely-ratkaisuja. Keslan liiketoiminta on keskittynyt kolmeen liiketoiminta-alueeseen, jotka ovat traktorivarusteet, puunkorjuulaitteet sekä auto- ja teollisuusnosturit. Konsernin liikevaihto oli vuonna 2019 47 miljoonaa euroa. Konsernin viennin osuus liikevaihdosta oli 68 %. Vuonna 1960 perustetulla Keslalla on tuotantolaitokset Joensuussa, Kesälahdella ja Ilomantsissa sekä myyntiyhtiö Appenweierissa, Saksassa. Keslan palveluksessa on noin 250 henkeä. Keslan A-osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuosi 2020 on Keslan 60-vuotisjuhlavuosi.