Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Lehto Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Koponen

Olli Koponen

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
13.3.
2020

Hei, tilinpäätöksessä vuodelta 2019 oli maininta "aloitetaan tehtaiden ulosmyynti". En ole huomannut tätä kenenkään kommentoineen. Oletteko ottaneet tuon huomioon ennusteissa? Laskevilla rakentamisen volyymeilla tuon uskoisi tuovan positiivista kassavirtaa, edellyttäen että kysyntää on ja tuotteet jalostettuja (esim. kylpyhuone/keittiö moduulit) ja kate kohdallaan. Kiinteät kulut juoksee joka tapauksessa ja syklin vaihtuessa tehtaat iskussa omaan tarpeeseen?

Inderes Q&A
31.7.
2019

Moi,

Tiedättekö/osaatteko arvioida milloin Lehto pääsee irti tällä hetkellä tappiollisista projekteista? Tämä tieto kiinnostaa, koska en tiedä onko heillä nykyprosesseissakin vikaa vai johtuuko ongelmat vanhoista virheistä. Ymmärtääkseni Lehdolta väitetään että ongelmat johtuu vanhoista virheistä ja nykyprosesseissa ei hirveästi vikaa ole. Tämän väitteen tueksi olisi hyvä tietää milloin vanhoista virheistä päästään eroon, jolloin voisi päätellä että sen jälkeen tulevat negatiiviset uutiset aiheutuvat prosesesseissa olevista ongelmista, eikä yksittäisistä vanhoista virheistä.

Inderes Q&A
22.5.
2019

Huomaan, että innovatiivinen ja viime vuosina erittäin kannattava rakennusyhtiö Lehto onkin muuttunut hyvin jyrkässä kulmassa putoavaksi ja katastrofaalisen heikoksi sijoitukseksi. Näin siitä huolimatta, että analyytikot kehottivat jatkuvasti piensijoittajaa lisäämään osaketta salkkuun. Onko osakkeen hinnassa jo riski koko firman nurin menosta? Mitkä olisivat yhtiön keinot velkaisuutensa pienentämiseksi ja yleensäkin toiminnan turvaamiseksi, mikäli yhtiö ajautuisi kuilun partaalle?

Inderes Q&A
16.5.
2019

Molemmat otsikon alat kyntävät vuodesta toiseen, jälkimmäinen jo vuosia. Mikä niitä oikein vaivaa. Rakennusliikkeistäkin Lehdolla oli ainut selvästi muista poikkeava ja kuluja säästävä konsepti, mutta ei! Pitäiskö kuluttajahinnatr vaan vetää pilviin, niin alkaisi homma pelittämään? Josko Sauli ja Olli vastaisivat?

(otsikkoa kielikorjattu ja siistitty)

Inderes Q&A
13.5.
2019

Lehdon nettovelkaisuusaste näytti kasvavan roimasti viime päivityksessä, samoin siitä johdetut tunnusluvut kuten EV/EBITDA. Miten muutosta tulisi tulkita? Onko velka liisääntynyt oikeasti vai johtuuko se muuttuneista kirjaamiskäytännöistä? Onko yritys miten pahasti velkaantunut mielestänne?

Inderes Q&A
27.3.
2019

Moikka, miten näette Lehdon mahdollisuudet onnistua Ruotsin markkinoilla ja minkälaisella aikavälillä sieltä voidaan odottaa (positiivisia) tuloksia? Viittaan tähän Lehdon Ruotsin toimarin haastatteluun Kauppalehdessä https://www.kauppalehti.fi/uutiset/rakennusyhtio-lehto-aikoo-ratkoa-asun...

Inderes Q&A
4.3.
2019

Ympäristöministeriöllä on käynnissä ohjelma, jonka tarkoitus on edistää puurakentamista ja vähentää samalla kansallista hiilijalanjälkeä. Mitkä listatuista rakennusyhtiöistä tästä eniten hyötyvät? Puurakentaminen on tärkeässä roolissa biotalouden edistämisessä, sillä puun käyttöä kehittämällä voidaan tukea metsien kestävää ja järkevää käyttöä.

Inderes Q&A
20.12.
2018

Hei! Kysymys liittyen rakennusfirmoihin. Sanotaan, että rakennusalan yhtiöt ovat syklisiä. Sanotaan myös, että rakennusala on vahvasti menossa kohti taantumaa. Lisäksi toimialan yhtiöiden osakkeet ovat olleet laskusuunnassa. Jos sijoittaja uskoo, että sykli tulee kääntymään joskus toimialan yhtiöille positiiviseksi, niin milloin näiden firmojen kyytiin tulisi hypätä sijoittajana? Tuleeko kylmästi odottaa indikaattoreita, jotka osoittavat rakentamisen kysynnän kasvuun vai mennä vahvasti etunojassa ja ostella tasaisesti syklin pohjalla ennen kuin syklin kääntymisestä on selviä merkkejä?

Inderes Q&A
12.9.
2018

Hei, onko Inderesillä aikeita lisätä Lehto Group seurantaan lähiaikoina?

Inderes Q&A
15.3.
2018

Miksei yksikään analyytikko seuraa rakennusliike Lehto Groupia? Mielestäni Lehdon kasvu ja poikkeuksellinen tuloskehitys muihin suuriin rakennusliikkeisiin verrattuna olisi mielenkiintoista seurattavaa ja itse ainakin kuulisin mielelläni analyytikon analyyseja kyseisestä yrityksestä. Varsinkin nyt, kun Lehto aikoo laajentaa toimintaansa Suomen ulkopuolelle.

Lehto Group

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas