Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Lehto Group
4596 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.33 ALIN 1.33 VAIHTO (KPL) 27 043
MYYNTI 1.34 YLIN 1.37 VAIHTO (VAL) 0,037 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Tulevat tapahtumat

13
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: inderes_qa
13.3.
2020

Hei, tilinpäätöksessä vuodelta 2019 oli maininta "aloitetaan tehtaiden ulosmyynti". En ole huomannut tätä kenenkään kommentoineen. Oletteko ottaneet tuon huomioon ennusteissa? Laskevilla rakentamisen volyymeilla tuon uskoisi tuovan positiivista kassavirtaa, edellyttäen että kysyntää on ja tuotteet jalostettuja (esim. kylpyhuone/keittiö moduulit) ja kate kohdallaan. Kiinteät kulut juoksee joka tapauksessa ja syklin vaihtuessa tehtaat iskussa omaan tarpeeseen?

Tyyppi: inderes_qa
31.7.
2019

Moi,

Tiedättekö/osaatteko arvioida milloin Lehto pääsee irti tällä hetkellä tappiollisista projekteista? Tämä tieto kiinnostaa, koska en tiedä onko heillä nykyprosesseissakin vikaa vai johtuuko ongelmat vanhoista virheistä. Ymmärtääkseni Lehdolta väitetään että ongelmat johtuu vanhoista virheistä ja nykyprosesseissa ei hirveästi vikaa ole. Tämän väitteen tueksi olisi hyvä tietää milloin vanhoista virheistä päästään eroon, jolloin voisi päätellä että sen jälkeen tulevat negatiiviset uutiset aiheutuvat prosesesseissa olevista ongelmista, eikä yksittäisistä vanhoista virheistä.

Tyyppi: inderes_qa
22.5.
2019

Huomaan, että innovatiivinen ja viime vuosina erittäin kannattava rakennusyhtiö Lehto onkin muuttunut hyvin jyrkässä kulmassa putoavaksi ja katastrofaalisen heikoksi sijoitukseksi. Näin siitä huolimatta, että analyytikot kehottivat jatkuvasti piensijoittajaa lisäämään osaketta salkkuun. Onko osakkeen hinnassa jo riski koko firman nurin menosta? Mitkä olisivat yhtiön keinot velkaisuutensa pienentämiseksi ja yleensäkin toiminnan turvaamiseksi, mikäli yhtiö ajautuisi kuilun partaalle?

Tyyppi: inderes_qa
16.5.
2019

Molemmat otsikon alat kyntävät vuodesta toiseen, jälkimmäinen jo vuosia. Mikä niitä oikein vaivaa. Rakennusliikkeistäkin Lehdolla oli ainut selvästi muista poikkeava ja kuluja säästävä konsepti, mutta ei! Pitäiskö kuluttajahinnatr vaan vetää pilviin, niin alkaisi homma pelittämään? Josko Sauli ja Olli vastaisivat?

(otsikkoa kielikorjattu ja siistitty)

Tyyppi: inderes_qa
13.5.
2019

Lehdon nettovelkaisuusaste näytti kasvavan roimasti viime päivityksessä, samoin siitä johdetut tunnusluvut kuten EV/EBITDA. Miten muutosta tulisi tulkita? Onko velka liisääntynyt oikeasti vai johtuuko se muuttuneista kirjaamiskäytännöistä? Onko yritys miten pahasti velkaantunut mielestänne?

Tyyppi: inderes_qa
27.3.
2019

Moikka, miten näette Lehdon mahdollisuudet onnistua Ruotsin markkinoilla ja minkälaisella aikavälillä sieltä voidaan odottaa (positiivisia) tuloksia? Viittaan tähän Lehdon Ruotsin toimarin haastatteluun Kauppalehdessä https://www.kauppalehti.fi/uutiset/rakennusyhtio-lehto-aikoo-ratkoa-asun...

Tyyppi: inderes_qa
4.3.
2019

Ympäristöministeriöllä on käynnissä ohjelma, jonka tarkoitus on edistää puurakentamista ja vähentää samalla kansallista hiilijalanjälkeä. Mitkä listatuista rakennusyhtiöistä tästä eniten hyötyvät? Puurakentaminen on tärkeässä roolissa biotalouden edistämisessä, sillä puun käyttöä kehittämällä voidaan tukea metsien kestävää ja järkevää käyttöä.

Tyyppi: inderes_qa
20.12.
2018

Hei! Kysymys liittyen rakennusfirmoihin. Sanotaan, että rakennusalan yhtiöt ovat syklisiä. Sanotaan myös, että rakennusala on vahvasti menossa kohti taantumaa. Lisäksi toimialan yhtiöiden osakkeet ovat olleet laskusuunnassa. Jos sijoittaja uskoo, että sykli tulee kääntymään joskus toimialan yhtiöille positiiviseksi, niin milloin näiden firmojen kyytiin tulisi hypätä sijoittajana? Tuleeko kylmästi odottaa indikaattoreita, jotka osoittavat rakentamisen kysynnän kasvuun vai mennä vahvasti etunojassa ja ostella tasaisesti syklin pohjalla ennen kuin syklin kääntymisestä on selviä merkkejä?

Tyyppi: inderes_qa
12.9.
2018

Hei, onko Inderesillä aikeita lisätä Lehto Group seurantaan lähiaikoina?

Tyyppi: inderes_qa
15.3.
2018

Miksei yksikään analyytikko seuraa rakennusliike Lehto Groupia? Mielestäni Lehdon kasvu ja poikkeuksellinen tuloskehitys muihin suuriin rakennusliikkeisiin verrattuna olisi mielenkiintoista seurattavaa ja itse ainakin kuulisin mielelläni analyytikon analyyseja kyseisestä yrityksestä. Varsinkin nyt, kun Lehto aikoo laajentaa toimintaansa Suomen ulkopuolelle.

Lehto Group

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Lehto

Lehto Group on suomalainen rakennus- ja kiinteistöalan konserni, joka keskittyy talousohjattuun rakentamiseen. Talousohjatussa rakentamisessa tavoitteena on vahvalla suunnittelun ohjauksella ja moduuleihin perustuvilla innovaatioilla tehostaa rakentamisen yleisiä käytäntöjä, tuottaa asiakkaalle merkittäviä aika- ja kustannushyötyjä sekä varmistaa rakentamisen korkea laatu. Yhtiön missio on olla innovatiivinen rakennusalan uudistaja.

Lehto Groupin itse kehittämien ja valmistamien modulaaristen rakennusalan innovaatioiden hyödyntäminen mahdollistaa työmaalla perinteisesti toteutettavien työvaiheiden siirron osin automatisoituun tuotantolaitokseen, mikä vähentää rakennustyömaan monimutkaisuutta sekä parantaa rakentamisen tehokkuutta ja laatua. Tehokkaita toimintamallejaan hyödyntämällä Lehto Group voi tarjota asiakkailleen nopean ja vaivattoman prosessin avaimet käteen -periaatteella suunnittelusta toteutukseen – asiakaslupauksen mukaisesti yhdellä sopimuksella, kiinteään hintaan ja sovitussa aikataulussa.

Yhtiö toimii kolmella palvelualueella: toimitilat, asunnot ja hyvinvointitilat. Yhtiö tarjoaa rakentamisen palveluita valtakunnallisesti keskittyen kasvukeskuksiin, jotka muodostavat merkittävän osan rakentamisen volyymista. Lehto Groupin pääkonttori sijaitsee Kempeleessä. Yhtiöllä on seitsemän omaa tuotantolaitosta: Hartolassa, Iissä, Luohualla, Humppilassa sekä kolme yksikköä Oulaisissa.

Lehto Groupin vuoden 2018 liikevaihto oli 721,5 M€ ja liikevoitto 37,2 M€ eli 5,2 % liikevaihdosta. Konsernin palveluksessa oli tilikauden 2018 päättyessä 1 552 henkilöä.