Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Loudspring
2481 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.39 ALIN 0.39 VAIHTO (KPL) 9 406
MYYNTI 0.40 YLIN 0.41 VAIHTO (VAL) 0,004 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Tulevat tapahtumat

31
Elo
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Tyyppi: company_report
15.5.
2020

Olemme päivittäneet osien summaamme Eaglen hengityssuojain-investoinnista tiedottamisen vaikutettua positiivisesti näkemykseemme sen arvosta.

Tyyppi: company_report
7.4.
2020

Loudspringin ydinomistuksien kehitys on ollut Q1-katsauksen perusteella alkuvuonna pääosin positiivista, mutta kehitys jäi silti kokonaisuutena odotuksistamme. Koronapandemia heijastuu taas yhä voimakkaammin talouteen, yhtiöiden toimintaympäristöihin ja mahdollisesti rahoituksen saatavuuteen. Loudspring tarvitsee käsityksemme mukaan tänä vuonna rahoitusta, mikä nostaa epävarmuutta ja painaa osakkeen riskikorjattua tuotto-odotusta. 

Tyyppi: company_report
1.3.
2020

Eaglen ja Nuukan kannattavuudet jäivät odotuksistamme tilinpäätösraportissa ja niille ennustamamme kassavirtapositiivisuus siirtyi eteenpäin. ResQ nousi toiseksi arvokkaimmaksi omistukseksi vakuuttavan kehityksen sekä onnistuneen omistusosuuden noston seurauksena. Kokonaisuutena raportti oli neutraali, mutta Enersizen pörssilasku laski osien summaamme.

Tyyppi: company_report
20.12.
2019

Yhtiö kertoi eilen 1 MEUR:n suunnatusta osakeannista sekä Eaglen omistuksen nostosta. Olemme päivittäneet osien summaamme edellä mainituilla tekijöillä sekä listatun Enersizen laskeneella markkina-arvolla. Loudspringin kurssilaskun seurauksena päivitetty osien summa -laskelmamme on nyt lievästi yli yhtiön markkina-arvon. Arvioimamme nousuvara ei tarjoa kuitenkaan riittävää turvamarginaalia positiivisen suosituksen antamiselle. 

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Tavoitehinnan lievä lasku heijastelee Q3-katsauksen perusteella tekemiämme tarkennuksia omistusten arvoihin, nettovelkoihin ja sitä kautta osien summaamme. Omistukset menevät oikeaan suuntaan, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä, jotta tärkeimpien omistusten kasvu alkaisi skaalautua ja niiden korkea riskitaso laskisi. Yhtiön rahoituksen hankinnan onnistuminen on myös tärkeä ajuri osakkeelle jatkoa ajatellen. Odotamme edelleen yhtiön onnistuvan löytämään omistaja-arvon kehityksen kannalta järkevän vaihtoehdon. 

Tyyppi: company_report
18.10.
2019

Loudspring julkaisee Q3-liiketoimintakatsauksensa torstaina 31.10.  Katsauksessa kaipaamme lisänäyttöjä erityisesti arvokkaimmilta omistuksilta Eagleltä ja Nuukalta, sillä niiden kehitys on jäänyt aiemmissa raporteissa odotuksistamme. Loudspringin suunnitelmat pääomankeräyksen sekä omistusten pääomittamisen suhteen ovat myös Q3-raportin keskiössä. Kurssinousun seurauksena yhtiön riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme kääntynyt jälleen lievästi negatiiviseksi.

Tyyppi: company_report
30.9.
2019

Teimme pieniä tarkennuksia alaspäin osien summassamme Enersizen sekä Swap.comin osalta. Loudspring on edelleen korkeariskinen sijoitus, sillä omistukset eivät tuota kassavirtaa ja tarvitsevat vielä pääomitusta. Toisaalta positiivisessa skenaariossa omistuksilla on merkittävä arvonnousupotentiaali. Epävarmuus on korkealla myös Loudspringin tulevan pääoman keruun ehtojen suhteen. Kurssilaskun jälkeen osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme kääntynyt kuitenkin aavistuksen positiiviseksi.

Tyyppi: company_report
2.9.
2019

Ydinomistuksista Nuuka ja Eagle jäivät H1:llä selvästi ennusteistamme, mutta niiden arvojen laskua osien summa -laskelmassamme tasapainotti konsernin kulujen lasku. Ydinomistuksille annettiin myös ensi kertaa liikevaihtotavoitehaarukat sekä indeksiarvo niiden sisäisten prosessien kypsyyden mukaan, mikä paransi mielestämme sijoittajan näkyvyyttä. Luottamuksemme uutta johtoa kohtaan on korkea, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä.

Tyyppi: company_report
31.5.
2019

Tapasimme Loudspringin uuden toimitusjohtajan Jarkko Joki-Tokolan. Olemme aiempaa luottavaisempia, että yhtiön rajatut resurssit kohdennetaan tehokkaasti ja laskimme konsernikulujen negatiivista painoarvoa osien summassamme. Salkkuyhtiö Enersizen romahtanut markkina-arvo kumoaa kuitenkin osan positiivisista muutoksista. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Q1-katsauksen parasta antia tarjoili Sofi Filtration ja myös ResQ jatkaa lentoaan. Niiden vaikutusta rajaavat kuitenkin Loudspringin pienet omistusosuudet (25,2 % ja 19,4 %). Katseet kääntyvätkin erityisesti Eagleen sekä Nuukaan, joilta odotamme vielä lisänäyttöjä. Riskit ovat edelleen korkeat johtuen omistusten pienestä koosta ja pääomitustarpeista, mutta myös potentiaalia on runsaasti omistusten osuessa lankulle ja niiden kasvujen kiihtyessä.

Loudspring

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Loudspring

Loudspring on teollinen konserni, joka keskittyy luonnonvarojen säästämiseen. Omistamme ja johdamme Pohjoismaisia kasvuyrityksiä, joilla on suuri positiivinen ympäristövaikutus. Omistamme hajautetun salkun yrityksiä tasapainottaaksemme yksittäisten yhtiöiden kehityksen heilahduksia. Teknologiamme säästävät energiaa, vettä ja raaka-aineita teollisuudessa, kiinteistöissä ja jokapäiväisessä elämässä. Loudspring on listattu First North listalla tunnuksella LOUD ja First North Stockholm listalla tunnuksella LOUDS.