Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Loudspring
1942 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.32 ALIN 0.32 VAIHTO (KPL) 8 866
MYYNTI 0.32 YLIN 0.32 VAIHTO (VAL) 0,003 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Tavoitehinnan lievä lasku heijastelee Q3-katsauksen perusteella tekemiämme tarkennuksia omistusten arvoihin, nettovelkoihin ja sitä kautta osien summaamme. Omistukset menevät oikeaan suuntaan, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä, jotta tärkeimpien omistusten kasvu alkaisi skaalautua ja niiden korkea riskitaso laskisi. Yhtiön rahoituksen hankinnan onnistuminen on myös tärkeä ajuri osakkeelle jatkoa ajatellen. Odotamme edelleen yhtiön onnistuvan löytämään omistaja-arvon kehityksen kannalta järkevän vaihtoehdon. 

Tyyppi: company_report
18.10.
2019

Loudspring julkaisee Q3-liiketoimintakatsauksensa torstaina 31.10.  Katsauksessa kaipaamme lisänäyttöjä erityisesti arvokkaimmilta omistuksilta Eagleltä ja Nuukalta, sillä niiden kehitys on jäänyt aiemmissa raporteissa odotuksistamme. Loudspringin suunnitelmat pääomankeräyksen sekä omistusten pääomittamisen suhteen ovat myös Q3-raportin keskiössä. Kurssinousun seurauksena yhtiön riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme kääntynyt jälleen lievästi negatiiviseksi.

Tyyppi: company_report
30.9.
2019

Teimme pieniä tarkennuksia alaspäin osien summassamme Enersizen sekä Swap.comin osalta. Loudspring on edelleen korkeariskinen sijoitus, sillä omistukset eivät tuota kassavirtaa ja tarvitsevat vielä pääomitusta. Toisaalta positiivisessa skenaariossa omistuksilla on merkittävä arvonnousupotentiaali. Epävarmuus on korkealla myös Loudspringin tulevan pääoman keruun ehtojen suhteen. Kurssilaskun jälkeen osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on mielestämme kääntynyt kuitenkin aavistuksen positiiviseksi.

Tyyppi: company_report
2.9.
2019

Ydinomistuksista Nuuka ja Eagle jäivät H1:llä selvästi ennusteistamme, mutta niiden arvojen laskua osien summa -laskelmassamme tasapainotti konsernin kulujen lasku. Ydinomistuksille annettiin myös ensi kertaa liikevaihtotavoitehaarukat sekä indeksiarvo niiden sisäisten prosessien kypsyyden mukaan, mikä paransi mielestämme sijoittajan näkyvyyttä. Luottamuksemme uutta johtoa kohtaan on korkea, mutta töitä on vielä paljon tehtävänä.

Tyyppi: company_report
31.5.
2019

Tapasimme Loudspringin uuden toimitusjohtajan Jarkko Joki-Tokolan. Olemme aiempaa luottavaisempia, että yhtiön rajatut resurssit kohdennetaan tehokkaasti ja laskimme konsernikulujen negatiivista painoarvoa osien summassamme. Salkkuyhtiö Enersizen romahtanut markkina-arvo kumoaa kuitenkin osan positiivisista muutoksista. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Q1-katsauksen parasta antia tarjoili Sofi Filtration ja myös ResQ jatkaa lentoaan. Niiden vaikutusta rajaavat kuitenkin Loudspringin pienet omistusosuudet (25,2 % ja 19,4 %). Katseet kääntyvätkin erityisesti Eagleen sekä Nuukaan, joilta odotamme vielä lisänäyttöjä. Riskit ovat edelleen korkeat johtuen omistusten pienestä koosta ja pääomitustarpeista, mutta myös potentiaalia on runsaasti omistusten osuessa lankulle ja niiden kasvujen kiihtyessä.

Tyyppi: company_report
1.4.
2019

Yhtiön riskiprofiili on mielestämme noussut arvokkaimpien omistusten kasvun alitettua odotuksemme selvästi H2’18:n aikana. Samaan aikaan kulut ovat juosseet eivätkä yhtiöt ole päässeet tähän verrattuna mielestämme riittävästi eteenpäin. Näemme tietyissä omistuksissa merkittävää potentiaalia, mutta omistajilta vaaditaan edelleen kärsivällisyyttä sen realisoitumista odotellessa. Markkinoiden osakkeelle hyväksymä arvostus ei arviomme mukaan myöskään kohoa ennen kuin toteutuneet luvut alkavat osoittaa yhtiöiden potentiaalista selviä merkkejä.

Tyyppi: company_report
25.2.
2019

Osakkeelle arvioimamme nousuvara on sulanut Enersizen viime kuukausina selvästi laskeneeseen markkina-arvoon sekä Loudspringin samaan aikaan kohonneeseen arvostukseen. Päivitetty osien summa -laskelmamme on linjassa nykyisen markkina-arvon kanssa ja tuotto/riski-suhde on siten muuttunut neutraaliksi.

Tyyppi: company_report
1.11.
2018

Loudspringin Q3-liiketoimintakatsauksen oleellisin tieto oli Nocartin omistuksen kirjaaminen nollaan Loudspringin taseessa, mikä kertoo karua kieltään sen ongelmien syvenemisestä. Positiivisesti kehittyneet yhtiöt Nuuka ja ResQ jäivät selvästi Nocart-pettymyksen varjoon. Olemme tarkistaneet osien summa -laskelmaamme selvästi alaspäin. Selkeitä tukitasoja osakkeelle on edelleen vaikea löytää, sillä omistukset eivät vielä tuota kassavirtaa ja omistusten arvo nojaa niiden potentiaaliin. 

Tyyppi: company_report
3.9.
2018

Loudspringin H1-raportti antoi tytäryhtiöille Eaglelle ja Nuukalle ensimmäistä kertaa taloudelliset tavoitteet vuodelle 2020 ja ne olivat pitkälti linjassa ennusteidemme kanssa. Olemmekin pitäneet yhtiöiden valuaatiot ennallaan. Sen sijaan Nocartin rahoitustilanne jatkui erittäin epävarmana, minkä seurauksena olemme puolittaneet sen arvon ja hinnoittelemme sitä nyt kriisiyhtiön kertoimilla. Taustatiedoksi sijoittajan kannattaa tutustua toissa viikon seurannan aloitus-raporttiimme täältä.

Loudspring

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Loudspring

Loudspring on pohjoismainen yrityskiihdyttämö jolla on osakkuusyhtiöinään globaaleja ongelmia ratkaisevia kasvuyhtiöitä. Osakkuusyhtiöt keskittyvät liiketoiminnassaan puhtaaseen energiaan sekä energia-ja resurssitehokkuuteen.