Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Next Games

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
3.12.
2021

Next Gamesin eilinen ohjeistuksen peruuttaminen ei tullut meille yllätyksenä, sillä olimme jo aiemmin todenneet sen saavuttamisen vaativan ihmetekoja loppuvuodesta.

Inderes analyysi
25.10.
2021

Next Gamesin uusien pelien maailmanlaajuinen julkaisu lähestyy päivä päivältä, mutta tähän mennessä kehitys on ollut odotuksiamme hitaampaa, eivätkä pelit ole arviomme mukaan tuottaneet vielä olennaista liikevaihtoa. Tätä heijastellen olemme laskeneet kuluvan vuoden liikevaihtoennustettamme selvästi ja Next Gamesin nykyinen yli 40 MEUR:n liikevaihto-ohjeistus vaatisi vuoden viimeisiltä kuukausilta käytännössä jo ihmetekoja. Jos lähivuosien kasvun kannalta keskeinen Stranger Things -peli lähtee lentoon ensi vuonna, alkaisi osakkeen arvostus näyttää maltilliselta.

Inderes analyysi
16.8.
2021

Next Gamesin H1-luvut jäivät hieman odotuksistamme, mikä on toissijaista, sillä katseet ovat pidempään jo olleet Stranger Things ja Blade Runner Rogue -pelien pian tapahtuvissa maailmanlaajuisissa julkaisuissa. Next Games vaikutti luottavaiselta kasvun kannalta keskeisen Stranger Thingsin suhteen ja yhtiö piti ennallaan erittäin vahvaa kasvua loppuvuodelle ennakoivat näkymänsä. Kasvun realisoituessa osakkeen arvostus alkaisi näyttää maltilliselta, mutta toisessa vaakakupissa siihen liittyvät riskit saavat meidät pysyttelemään vielä odottavalla kannalla. 

Inderes analyysi
25.5.
2021

Olemme tehneet kuluvan vuoden ennusteeseemme tarkennuksia alaspäin, sillä kasvun kannalta keskeisen Stranger Things -pelin julkaisu päämarkkinoille näyttää tapahtuvan aiempia odotuksiamme myöhemmin. Uusien pelien julkaisu päämarkkinoille on kuitenkin arviomme mukaan jo lähellä, ja myös Next Gamesin tämän vuoden liikevaihto-ohjeistus (>40 MEUR) vaatii merkittävää kasvun kiihtymistä H2:lla. Heikon näkyvyyden ja uusien pelien julkaisuun liittyvien riskien valossa osakkeen tuotto/riski-suhde näyttää nykyarvostuksella mielestämme edelleen epäsuotuisalta. 

Inderes analyysi
22.2.
2021

Next Gamesin loppuvuosi sujui pitkälti ennusteidemme mukaisesti. Yhtiön näkymät ennakoivat tälle vuodelle odotetusti vahvaa kasvua, mutta kasvun suhteen paljon on kiinni siitä, miten Stranger Things -pelin julkaisussa lopulta onnistutaan. Pelin menestyessä alkaa perusta tulevien vuosien kasvulle näyttää huomattavasti nykyistä vakaammalta ja osakkeessa olisi edelleen selvää nousupotentiaalia. Huonossa skenaariossa yhtiö voi joutua keräämään lisää pääomaa seuraavien korttien kääntämiseksi, sillä nykyinen kassatilanne ei jätä tilaa epäonnistumisille.

Inderes analyysi
21.12.
2020

Vuosi 2020 on osoittanut Next Gamesin kannattavuuskäänteen onnistuneen ja yhtiö on strategiassaan jälleen siirtymässä kasvuvaiheeseen. Vuosi 2021 tulee olemaan kriittinen ja Stranger Things -pelin julkaisu määrittää yhtiön tarinan seuraavat askeleet. Pelin menestyessä alkaa perusta tulevien vuosien kasvutarinalle näyttää huomattavasti nykyistä vakaammalta. Huonossa skenaariossa yhtiö voi joutua keräämään lisää pääomaa seuraavien korttien kääntämiseksi.

Inderes analyysi
26.11.
2020

Next Games järjesti eilen CMD:n, missä yhtiö avasi liiketoimintaansa sekä keinoja uusien kunnianhimoisten taloudellisten tavoitteidensa saavuttamiseksi. Isossa kuvassa esitysten sisältö oli pitkälti odotettu, eikä yhtiön brändilisenssipohjaisten mobiilipelien kehitykseen perustuvaan kasvustrategiaan ole tullut isompia muutoksia. Yhtiön ensi vuoden kasvunäkymä lepää käytännössä täysin Stranger Things -pelin harteilla, jonka menestys määrittelee myös osakkeen suunnan.

Inderes analyysi
31.8.
2020

Next Gamesin H1-liiketappio oli odotuksiamme pienempi ja huolet yhtiön kassatilanteen riittävyydestä tulevia pelijulkaisuja varten pienenivät varovaisemman julkaisustrategian myötä. Näkemyksemme mukaan ensi vuoden kasvunäkymä lepää pitkälti Q4:llä julkaistavan Stranger Things -pelin harteilla, jonka menestys määrittelee lyhyellä tähtäimellä osakkeen suunnan. Hyvässä skenaariossa osakkeessa on edelleen merkittävää potentiaalia, mutta heikko näkyvyys ja julkaisuun liittyvät riskit painavat mielestämme tuotto/riski-suhteen nykyarvostuksella epäsuotuisaksi. 

Inderes analyysi
1.3.
2020

Next Gamesin kasvu jää tänä vuonna korkeintaankin vaatimattomaksi ja kasvunäkymä lepää tulevien pelien harteilla, joiden julkaisun suhteen näkyvyys on heikko ja riskit koholla. Myös potentiaali on huomattava, jos seuraavat askeleet osuvat kohdalleen. Mielestämme riskit painavat vaakakupissa nykyisellä näkymällä selvästi tuottopotentiaalia enemmän ja olemme osakkeen suhteen entistä varovaisempia Q4-raportin jälkeen. 

Inderes analyysi
4.11.
2019

Yhtiön täytyy onnistua seuraavaksi putkessa olevien pelien julkaisuissa tai muuten yhtiön osakeannin myötä vahvistunut kassa alkaa heikentyä melko nopeasti. Näkyvyys tuleviin pelijulkaisuihin on heikko ja osakkeen riskitaso säilyy erittäin korkeana. Myös potentiaali on huomattava, jos seuraavat askeleet osuvat kohdalleen. Mielestämme riskit painavat vaakakupissa yhä tuottopotentiaalia enemmän ja pysymme osakkeen suhteen varovaisena Q3-raportin jälkeen. 

Next Games

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas