Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Next Games
3109 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 1.28 ALIN 1.27 VAIHTO (KPL) 48 478
MYYNTI 1.30 YLIN 1.35 VAIHTO (VAL) 0,062 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola
+358 44 593 4500

Tulevat tapahtumat

28
Elo
Osavuosikatsaukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
1.3.
2020

Next Gamesin kasvu jää tänä vuonna korkeintaankin vaatimattomaksi ja kasvunäkymä lepää tulevien pelien harteilla, joiden julkaisun suhteen näkyvyys on heikko ja riskit koholla. Myös potentiaali on huomattava, jos seuraavat askeleet osuvat kohdalleen. Mielestämme riskit painavat vaakakupissa nykyisellä näkymällä selvästi tuottopotentiaalia enemmän ja olemme osakkeen suhteen entistä varovaisempia Q4-raportin jälkeen. 

Tyyppi: company_report
4.11.
2019

Yhtiön täytyy onnistua seuraavaksi putkessa olevien pelien julkaisuissa tai muuten yhtiön osakeannin myötä vahvistunut kassa alkaa heikentyä melko nopeasti. Näkyvyys tuleviin pelijulkaisuihin on heikko ja osakkeen riskitaso säilyy erittäin korkeana. Myös potentiaali on huomattava, jos seuraavat askeleet osuvat kohdalleen. Mielestämme riskit painavat vaakakupissa yhä tuottopotentiaalia enemmän ja pysymme osakkeen suhteen varovaisena Q3-raportin jälkeen. 

Tyyppi: company_report
26.9.
2019

Next Games julkisti eilen ehdot yhtiön 8 MEUR:n merkintäoikeusannille ja kaupankäynti osakkeella ilman merkintäoikeutta alkaa tänään. Anti toteutuu täysimääräisesti käytännössä varmasti ja olemme päivittäneet ennusteemme vastaamaan annin jälkeistä aikaa. Next Games on alkuvuoden vakauttanut liiketoimintaansa ja annista saatavat varat antavat yhtiölle mahdollisuuden kääntää liiketoiminta kohti kestävää kasvu-uraa. Epävarmuus käänteen onnistumisen suhteen on kuitenkin suurta ja yhtiön riskiprofiili korkea.

Tyyppi: company_report
29.7.
2019

Yhtiön liiketoiminnan käänne eteni Q2:lla suunnitelmien mukaan ja kassatilanne säilyi vakaana, mikä on positiivista. Yhtiöllä on nyt käänteen edettyä jälleen paremmat eväät neuvotella uudesta rahoituspaketista, jonka avulla yhtiö voisi jälleen keskittyä täysin uusiin pelijulkaisuihin nojaavaan kasvustrategiaansa. Osakkeen tuotto/riski-suhde ei kuitenkaan edelleenkään houkuttele, sillä yhtiön liiketoiminnan jo muutenkin korkean riskiprofiilin lisäksi tulevan rahoitusjärjestelyn ehtoihin liittyvä epävarmuus pitää riskit koholla lyhyellä tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
4.6.
2019

Nykytietojen valossa emme pidä Next Gamesin tuotto/riskisuhdetta riittävänä positiiviseen suositukseen. Isossa kuvassa osakkeenomistajien on oltava valmiita katsomaan yhtiöitä useiden vuosien päähän, sillä lyhyellä tähtäimellä fokus on operatiivisten haasteiden ratkomisessa ja kasvustrategian hedelmiä poimitaan arviomme mukaan aikaisintaan 2-3 vuoden päästä. Lisäksi lyhyellä aikavälillä omistajat ottavat kannettavakseen riskit yhtiön käänteen onnistumisesta ja uusien pelien julkaisua varten tarvittavan rahoituspaketin varmistumisesta kohtuullisin ehdoin. 

Tyyppi: company_report
28.4.
2019

Yhtiön kassatilanne on alkanut vakaantua kustannussäästöjen avulla, mutta yhtiöllä on vielä töitä tehtävänä, jotta kestävä kannattavuuskäänne saavutetaan. Osakkeen tuotto/riski-suhde ei tällä hetkellä houkuttele, sillä yhtiön liiketoiminnan jo muutenkin korkean riskiprofiilin lisäksi käänteen onnistumiseen ja todennäköisen rahoitusjärjestelyn ehtoihin liittyvä epävarmuus kohottaa riskejä lyhyellä tähtäimellä.

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

Yhtiön Q4 oli käänne parempaan karmivan Q3-tuloksen jälkeen, mutta tänä vuonna käänteen jatkuminen on kulusäästöistä huolimatta hyvin riippuvainen Our Worldin ja tulevan Blade Runner -pelin menestyksestä, joihin näkyvyys on hyvin heikko. Tuleva rahoitusjärjestely ja sen ehdot varjostavat myös taustalla. Osakkeen arvostusta on vaikea tukea fundamentteihin ja korkeasta epävarmuudesta johtuen emme näe osakkeen tuotto/riski-suhdetta tällä hetkellä riittävänä.

Tyyppi: company_report
11.1.
2019

Next Gamesin eilen tiedottamat odotuksiamme paremmat ennakkotiedot Q4-tuloksesta hälvensivät pahimpia huolia yhtiön rahoitustilanteesta, vaikkakin yhtiö tarvitsee edelleen uutta pääomaa tulevien pelien julkaisua varten. Next Gamesin osakkeen arvo on hyvin riippuvainen tulevan rahoitusjärjestelyn ehdoista sekä Our Worldin ja tulevien pelijulkaisujen menestyksestä, joihin ei ole juurikaan näkyvyyttä. Epävarmuus liittyen yhtiön liiketoiminnan kehittymiseen sekä tulevaan rahoitusjärjestelyyn pitää meidät edelleen varovaisena osakkeen suhteen.

Tyyppi: company_report
7.12.
2018

Next Gamesin osakkeen arvo on hyvin riippuvainen tulevan rahoitusjärjestelyn ehdoista sekä Our Worldin ja tulevien pelijulkaisujen menestyksestä, joihin ei ole tällä hetkellä minkäänlaista näkyvyyttä. Arvioimme yhtiön tarvitsevan yli 20 MEUR lisää omaa pääomaa uusiin pelijulkaisuihin nojaavan strategiansa toteuttamiseksi ja yhtiön nykyisellä markkina-arvolla (23 MEUR) tämä tarkoittaa todennäköisesti merkittävää diluutiota vanhojen osakkeenomistajien omistuksiin.

Tyyppi: company_report
5.11.
2018

Synkän Q3-raportin jälkeen selvästi laskeneilla ennusteillamme arvioimme yhtiön tarvitsevan yli 20 MEUR lisää omaa pääomaa uusiin pelijulkaisuihin nojaavan strategiansa toteuttamiseksi, jonka onnistumiseen liittyy vielä paljon epävarmuutta ja riskejä. Suuri osakeanti suhteessa yhtiön nykyiseen markkina-arvoon (44 MEUR) tulee hyvin todennäköisesti aiheuttamaan merkittävän diluution vanhojen osakkeenomistajien omistuksiin. Mielestämme osaketta on parempi seurata sivusta ainakin siihen asti, kunnes tulevan rahoitusjärjestelyn ehdoista saadaan tietoja.

Next Games

Yhtiöllä seuraavat leimat

Survived Roast

Inderes Yhtiöasiakas

Next Games

Next Games (Helsinki Nasdaq First North: NXTGMS) on lisensoituihin peleihin keskittyvä mobiilipelien kehittäjä ja julkaisija sekä ensimmäinen Suomessa pörssiin listautunut mobiilipeliyritys. Hyvän vastaanoton saaneiden The Walking Dead -peliensä ansiosta, Next Games on suunnannäyttäjä massaviihdetuotteiden pohjalta luotavien, palvelupohjaisten mobiilipelien alalla. Yhtiö julkaisi kesällä 2018 The Walking Dead: Our World -pelin, joka käyttää viimeisintä AR-teknologiaa ja Google Mapsia. Tällä hetkellä Next Games kehittää useaa viihdebrändilisensseihin perustuvaa peliä, mukaan lukien Blade Runner Nexus -peliä, joka perustuu suosittuihin Blade Runner-elokuviin sekä Netflixin Stranger Things -sarjaan perustuvaa mobiilipeliä. www.nextgames.com/fi