Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nixu

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
11.8.
2022

Nixun alkuvuosi sujui odotustemme mukaisesti ja yhtiön käänne etenee pieni askel kerrallaan oikeaan suuntaan. Yhtiön uuden toimitusjohtajan alaisuudessa kannattavan kasvun tekeminen tulee myös olemaan prioriteettilistan kärjessä.

Analyysi
19.4.
2022

Q1-katsauksen perusteella Nixun kasvukäänne etenee, mutta kannattavuusparannuksen suhteen tekemistä vielä riittää. Yhtiön näkymät ennakoivat edelleen paluuta kannattavan kasvun syrjään loppuvuoden aikana ja muutenkin kommenteista huokui rohkaisevia merkkejä käänteestä parempaan.

Analyysi
11.2.
2022

Nixun H2-luvut jäivät odotuksistamme ja sinetöivät yhtiön vaikean ja muutosten sävyttämän vuoden. Tänä vuonna suunta on odotetusti kääntymässä kohti parempaa, mutta tässä kohtaa kasvun kulmakertoimeen liittyy vielä epävarmuutta.

Analyysi
15.10.
2021

Nixun Q3-luvuissa ei ollut odotetusti vielä syytä juhlaan, mutta alustavia merkkejä kasvukäänteestä on jo havaittavissa. Tulevina neljänneksinä Nixun liikevaihdon pitäisi kääntyä kasvuun piristyvän markkinakysynnän, kasvaneiden rekrytointien sekä uuden toimintamallin avulla, jonka jalkauttaminen organisaatioon on tänä vuonna ollut vielä enemmänkin kasvua jarruttava tekijä. Nixun osakkeen arvostus näyttää hyvin maltilliselta käänteen onnistuessa, mutta viime vuosien heikko suorittaminen ja käänteeseen liittyvät riskit eivät tee tuotto/riski-suhteesta vielä erittäin houkuttelevaa. 

Analyysi
13.8.
2021

Nixun H1-luvut olivat hieman odotuksiamme paremmat, mutta tulosvaroituksen jäljiltä alkuvuoden kehityksessä ei ollut erityisemmin hurraamista. Arviomme mukaan pahin alkaa olla kuitenkin takanapäin ja näkymä on piristymässä loppuvuotta kohti. Odotamme Nixun liikevaihdon kääntyvän H2:lla kasvuun piristyvän markkinakysynnän, onnistuneiden rekrytointien sekä uuden toimintamallin avulla, jonka jalkauttaminen organisaatioon on edennyt Nixun mukaan hyvin alkuvuoden aikana. Nixun osakkeen arvostus ei ole kallis, mikäli yhtiö onnistuu paluussa kannattavan kasvun uralle ensi vuodesta alkaen.

Analyysi
24.6.
2021

Nixu laski eilen kuluvan vuoden ohjeistusta organisaatiomuutoksen, odotettua hitaampien rekrytointien ja kertaerien painamana. Vuodesta 2021 näyttäisi muodostuvan välivuosi, kun yhtiö uudistaa merkittävästi organisaatiomalliaan ja toipuu koronan aiheuttamasta iskusta. Näemme heikkouden väliaikaisena ja odotamme yhtiön palaavan kasvu-uralle vuoden loppua kohden ja kasvun voimistuvan ensi vuonna.

Analyysi
10.6.
2021

Nixun kasvutarinassa on ollut vuoden 2019 lopun jälkeen sulatteluvaihe, mutta paluu kasvupolulle näyttää tänä vuonna todennäköiseltä. Tämä vaatii Nixulta vielä kotipesän kunnostamista sekä uuden toimintamallin jalkauttamista organisaatioon, mihin liittyy vielä riskejä. Kyberturvamarkkinan piristyvä kysyntänäkymä antaa loppuvuodesta vetoapua kasvun tavoitteluun, ja Nixun vahva historiallinen kasvu tuo käänteeseen myös uskottavuutta. Asteittain vahvistuvan kasvutarinan valossa Nixun osakkeen arvostus näyttää maltilliselta.

Analyysi
16.4.
2021

Nixun Q1:n liikevaihto ja kannattavuus olivat pieni pettymys puolivuotistason ennusteisiimme nähden, kun koronatilanne ja henkilöstön vaihtuvuus hidastavat ensimmäisen vuosipuoliskon kasvua hieman aiempia odotuksiamme enemmän. Näkymien perusteella vauhdin pitäisi kiihtyä kuitenkin selvästi toisella vuosipuoliskolla, ja siten Nixun tänä vuonna asteittain vahvistuva kasvutarina on pitkälti ennallaan. Siihen nähden osakkeen arvostus näyttää edelleen kohtuulliselta.

Analyysi
11.2.
2021

Nixun kannattavuusperusta näyttää olevan nyt onnistuneesti korjattu ja yhtiön painopiste alkaa siirtyä jälleen voimakkaammin kasvun suuntaan. Koronatilanne ja henkilöstön vaihtuvuus hidastavat kasvua vielä alkuvuodesta, mutta koronan myötä kiihtyneen digitalisaatioaallon pitäisi alkaa näkyä myös kyberturvapalveluiden kysynnässä loppuvuodesta. Nixun asteittain vahvistuvan kasvutarinan valossa osakkeen arvostus näyttää edelleen kohtuulliselta.

Analyysi
14.10.
2020

Q3-raportti osoitti yhtiön kannattavuusparannuksen jatkuneen oikeilla urilla ja koronatilanteen suhteen pahin näyttäisi olevan takanapäin. Tämän myötä varovainen positiivinen näkemyksemme osakkeesta sai vahvistusta ja arvioimme Nixun lyhyen aikavälin haasteiden alta esiin kuoriutuvan kasvutarinan ottavan jatkossa asteittain enemmän roolia osakkeen hinnoittelussa. Siihen nähden osakkeen nykyinen arvostus (2020 EV/S 1,3x) näyttää maltilliselta.

Nixu