Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Nokia

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Atte Riikola

Atte Riikola

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
22.7.
2022

Nokian Q2-tulos oli jälleen vahva ja yhtiön strategia on koko alkuvuoden mennyt vankoin askelin oikeaan suuntaan.

Analyysi
29.4.
2022

Nokian Q1-tulos oli vahva ja kokonaisuutena yhtiön kommentit hälvensivät ainakin meidän aiempia Ukrainan ja Venäjän sodan myötä kasvaneita huolia kuluvan vuoden tuloskehityksen yltä.

Analyysi
8.3.
2022

Nokian osake on ollut muun markkinan mukana paineessa ja laskenut Q4-tuloksen jälkeen noin 16 % reilussa kuukaudessa. Venäjän ja Ukrainan sodan suorat vaikutukset jäävät Nokialle arviomme mukaan pieniksi, mutta Euroopan hidastuva talouskasvu, kustannusinflaatio sekä pitkittyvät toimitusketjuhaasteet luovat epävarmuutta lähivuosien tulosparannuksen ylle.

Analyysi
4.2.
2022

Nokian Q4-luvuissa ei aiemmin annetun tulosvaroituksen myötä ollut suurempia yllätyksiä ja myös tarkennetut näkymät tälle vuodelle olivat pitkälti odotusten mukaiset.

Analyysi
12.1.
2022

Nokian positiivinen tulosvaroitus ja uudet näkymät vahvistivat yhtiön käännematkan jatkavan raiteillaan myös tänä vuonna.

Analyysi
29.10.
2021

Nokian käännematka on lähtenyt etenemään tänä vuonna selvästi odotuksia ripeämmin ja yhtiö tarjoili Q3:lla jo kolmannen perättäisen positiivisen tulosyllätyksen. Vahvan suorittamisen myötä yhtiön kehityspolku näyttää kulkevan entistä selvemmin yli vuoden 2023 tavoitteiden, vaikka komponenttipula luo epävarmuutta lyhyen aikavälin kehitykseen. Vuoteen 2023 katsottuna osakkeen arvostus näyttää matalalta ja tarjoaa hyvän tuotto-odotuksen käänteen edetessä.

Analyysi
29.7.
2021

Vahva Q2-tulos kertoo yhtiön käännematkan lähteneen ripeästi liikkeelle. Matalalle pelattujen odotusten ansiosta yhtiö pääsi nyt tarjoilemaan toisen peräkkäisen selkeän positiivisen tulosyllätyksen, mikä vahvistaa jälleen luottamusta käänteen onnistumiseen. Nokian kehityspolku näyttää nyt kulkevan yhä selvemmin yli vuoden 2023 tavoitehaarukoiden tason, mihin peilattuna osake näyttää edelleen edulliselta ja tarjoaa hyvän tuotto-odotuksen.

Analyysi
14.7.
2021

Nokian ennakoima ohjeistuksen nosto vahvistaa yhtiön käännematkan jatkaneen oikeilla urilla, ja alkuvuoden vahva tuloskehitys saa jatkoa myös Q2:lla. Nokian käänne näyttää aiemman arviomme mukaisesti noudattavan käsikirjoitusta, jossa matalalle pelattuja odotuksia päästään nyt yllättämään positiivisesti. Tämä vahvistaa luottamusta myös tulevan kehityksen suhteen, ja Nokia näyttää nyt yhä selvemmin kulkevan kohti vuoden 2023 tavoitteiden ylälaitaa. Tähän peilattuna osakkeen arvostus on edelleen kohtuullinen.

Analyysi
30.4.
2021

Vahva Q1 oli vasta yksi ensimmäisistä välietapeista Nokian pitkällä käännematkalla, mutta liikkeellelähtö näyttää lupaavan ripeältä. Arviomme mukaan Nokia pelasi onnistuneesti markkinaodotukset mataliksi strategiakauden startissa, jotta pettymyssarja saatiin katkaistua. Nyt yhtiön kehityspolku näyttäisi kulkevan kohti tavoitehaarukoiden ylälaitoja, minkä valossa osakkeen tuotto odotus on edelleen hyvä. Verkkoinfrastruktuuri ja Teknologia yksiköiden vahva veto antaa yhtiölle tilaa hengittää ja investoida heikommin suoriutuvien yksiköiden kuntoon remontoimiseen.

Analyysi
19.3.
2021

Nokian tavoitteet vuodelle 2023 olivat linjassa meidän ja markkinaennusteiden kanssa. Sijoittajat todennäköisesti odottivat hieman kunnianhimoisempia tasoja, minkä takia osake eilen laski. Näemme yhtiön asettavan odotuksia tarkoituksella mataliksi, koska pettymyksiin ei ole nyt varaa. CMD:n perusteella Nokialla on edelleen pitkä matka kuljettavana noustakseen säädylliseksi pitkän aikavälin sijoituskohteeksi. Nykyisellä arvostuksella osake tarjoaa kuitenkin kelvollisen tuotto-odotuksen, mikäli yhtiö kulkee nyt maalaamansa käännepolun mukaista matkaa 2021-2023.

Nokia