Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Nokia
15078 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 4.25 ALIN 4.23 VAIHTO (KPL) 935 344
MYYNTI 4.25 YLIN 4.27 VAIHTO (VAL) 3,982 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
1.8.
2020

Q2-raportti osoitti Nokian etenevän oikeaan suuntaan kipupisteiden ratkomisessa, mikä palauttaa sijoittajien luottamusta yhtiöön. Lisäksi geopoliittinen tilanne verkkomarkkinalla on muuttumassa entistä suosiollisemmaksi Nokialle ja myös koronan vaikutukset Nokiaan näyttävät jäävän lieviksi. Näistä syistä johtuen osakkeelle hyväksyttävä arvostustaso ja tavoitehintamme ovat nousseet.

Yhtiöraportti
1.5.
2020

Yhtiö otti Q1:llä jälleen pienen askeleen eteenpäin sisäisten haasteiden ratkomisessa. Etenkin ohjelmistoliiketoiminnan ja Technologiesin vahva näkymä antaa arvolle nyt tukea, kun taas mobiiliverkkojen liiketoiminnassa haasteiden ratkominen vie aikaa. Positiivisen näkemyksen ottaminen Nokiassa edellyttäisi käytännössä yritysostospekulaatioihin nojaamista, sillä yhtiön tuloskunnosta ei saada vetoapua arvostukselle arviomme mukaan vielä pitkään aikaan. Vellovat spekulaatiot rajaavat osakkeen laskuvaraa tarjoten markkinoille houkutuksen pikavoittoihin.

Yhtiöraportti
8.4.
2020

Osakkeen matalasta hinnoittelusta huolimatta sijoittajan on vielä parempi odottaa näkyvyyttä koronakriisin vaikutuksiin sekä siihen, minkälainen urakka uudella johdolla on edessään aidosti kestävän liiketoimintapohjan rakentamisessa.

Yhtiöraportti
7.2.
2020

Q4-raportin perusteella yhtiössä juostaan edelleen sammuttamaan tulipaloja toisensa jälkeen ja uusia kyteviä paloja ilmaantuu lisää, minkä takia yhtiön kääntäminen kestävälle kasvu- ja kannattavuusuralle on vielä kovan työn takana.

Yhtiöraportti
17.12.
2019

Yhtiön tilanne on selkiytynyt hieman ja samaan aikaan osakkeen alas poljettu arvostus puoltaa positiiviselle puolelle kääntymistä, vaikka Nokian operatiivisesta kehityksestä ei hetkeen ole vetoapua osakkeelle odotettavissa. Mikäli Nokian ongelmat ratkeavat vuoden 2020 aikana yhtiön omien arvioiden mukaisesti, tarjoaa osake tuntuvan tuottopotentiaalin, kun taas negatiivisessa skenaariossa laskuvara on kohtalaisen rajattu yhtiön terveiden osien antaessa tukea arvostukselle.

Yhtiöraportti
29.10.
2019

Olemme tänään myyneet Nokian osakkeet mallisalkustamme. Alkuperäinen sijoitusnäkemyksemme osoittautui vääräksi, minkä takia omistuksen jatkamista oli arvioitava uudestaan. Arviointimme pohjalta Nokian omistaminen edellyttäisi nyt joko luottamusta yhtiön lupauksiin sen ongelmien tilapäisyyydestä tai spekulatiivista näkemystä yhtiön pilkkomisesta. Kumpikaan vaihtoehto ei tarjoa tuntuvasti kohonneeseen riskitasoon nähden houkuttelevaa tuottonäkymää nykykurssilla, joten vaihtoehdoksemme jäi osakkeiden myynti rajusta kurssilaskusta huolimatta.

Yhtiöraportti
25.10.
2019

Nokian Q3-raportissa oli liian monta vaaranmerkkiä, joihin yhtiö ei kyennyt tarjoamaan järkevää selitystä. Näemme siten selvästi kohonneen riskin sille, että Nokialla on pinnan alla merkittäviä rakenteellisia ongelmia etenkin mobiiliverkkojen liiketoiminnassa juuri kriittisen teknologiasyklin kynnyksellä. Nokian osaketta hinnoitellaan arviomme mukaan selvästi alle yhtiön osien summan arvon, mutta näköpiirissä ei ole nyt mitään arvostusta korjaavia ajureita. Siten näemme toivoa parempana strategiana siirtyä sivuun odottamaan tilanteen selkiytymistä.

Yhtiöraportti
26.7.
2019

Nokia lähti 5G-maratoniin hieman kompuroiden liikkeelle, mutta nyt yhtiö näyttäisi olevan pääsemässä lupaustensa mukaisesti parempaan vauhtiin ja alkuvuotta rasittaneita ongelmia on saatu ratkottua. Yhtiön näkymissä on yhä etenkin lyhyen tähtäimen epävarmuustekijöitä, minkä takia sijoittajien hermoja koetellaan todennäköisesti vielä loppuvuonna. Q2-raportin pitäisi kuitenkin palauttaa sijoittajien luottamusta ja poistaa markkinoilla vallinneita huolia Nokian kilpailukyvystä 5G-aikakaudella.

Yhtiöraportti
26.4.
2019

Nokian matka kohti teknologiasyklin suotuisaa vaihetta on osoittautumassa kivuliaaksi maratoniksi, joka vaatii kestävyyttä ja hermoja. Syklin käänteen myötätuulta joudutaan Nokian kohdalla vielä odottamaan ja epäluulot yhtiön onnistumisesta ovat ymmärrettävästi lisääntyneet. Heikoista lyhyen tähtäimen ajureista huolimatta nykyinen osinkotuotto (>4 %) ja osakkeen nousupotentiaali yhtiön yltäessä näkymiinsä pitävät osakkeen tuotto-odotuksen riittävän houkuttelevana.

Yhtiöraportti
1.2.
2019

Lyhyen tähtäimen laskeneista ennusteista ja kasvaneesta epävarmuudesta huolimatta arvioimme edelleen, että verkkomarkkinalla on viimein käynnistymässä pitkäkestoinen suotuisa teknologiasykli, johon Nokia on hyvin asemoitunut. Suunta on edelleen oikea ja syklin käänne on varmuudella tapahtumassa, mutta Nokian omistajilta vaaditaan yhä kärsivällisyyttä useiden verkkohankkeiden käynnistymisiin vaikuttavien epävarmuustekijöiden varjostaessa vuoden 2019 näkymää.

Nokia

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää. Maailmankuulun Nokia Bell Labsin ja muiden tutkimusyksiköidemme työn ansiosta johdamme siirtymää kohti nopeampia ja turvallisempia 5G-verkkoja, joilla on käänteentekevä vaikutus ihmisten elämään sekä yhteiskuntaamme. Nokia sitoutuu korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja luo laadukasta teknologiaa, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. www.nokia.com.