Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Nokia
15078 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 4.25 ALIN 4.23 VAIHTO (KPL) 1 302 289
MYYNTI 4.25 YLIN 4.27 VAIHTO (VAL) 5,540 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Mikael Rautanen

Mikael Rautanen

CEO, analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
15.6.
2020

Minkälainen vaikutus Ruotsin kruunun viime aikaisella heikentymisellä euroon nähden on Nokian ja Ericssonin kilpailuasetelmaan? Koska molempien yhtiöitten tuotekehitys ja valmistus on hajautettu ympäri maailmaa, niin Ericssonin hyötyminen kruunun heikosta kurssista ei liene aivan suoraviivaista? Mikä on ennusteenne Ruotsin kruununkehityksestä etenkin nykyisessä koronavirustilanteessa?

Inderes Q&A
15.6.
2020

Hei, Nokian taseessa on 5,5 miljardia liikearvoa ja 5,1 miljardia laskennallisia verosaamisia. Saisiko arviota näiden kuranttiudesta ja alaskirjausriskistä? Onko jotain muita tase-eriä, jotka pistävät analyytikon silmään potentiaalisina riskeinä?

Inderes Q&A
8.4.
2020

Mikä lienee Nokian osuus Finnveran vientitakuista?

Inderes Q&A
2.4.
2020

Katselin vallitsevan kriisin takia paria tärkeää numeroa teidän taulukoista; omavaraisuusastetta ja nettovelkaisuusastetta eri firmojen kohdalla. Kiinnitin huomioni Nokian numeroihin, jolla edelliset numerot olivat 38% ja -10%. Nokialla on siis reilusti enemmän kassavaroja, kuin korollista vierasta pääomaa. Eihän tuo Noksun tilanne kovin huono ole kriisissäkään. Velkaahan voi ottaa tarvittaessa ja erityisesti kriisien aikana. Mitä ajatuksia verrattuna muihin firmoihin?

Inderes Q&A
2.4.
2020

Eikö tässä vaiheessa kun Nokian osaketta viedään kuin vierasta sikaa, kannattaisi tehdä kuin joskus Ericsonilla. Eli puolitetaan osakemäärä . Vaikuttaisi varmaan arvostukseen ?

Inderes Q&A
4.3.
2020

Onko Nokiasta olemassa laajaa raporttia, kun en ainakaan äkkiä huomannut tai onko uusi laaja raportti tulossa lähiaikoina?

Inderes Q&A
31.1.
2020

Nokialla on yhtenä tulevaisuuden liiketoiminnan osa-alueena yritysmarkkina eli yksityiset langattomat verkot. Miten näette Nokian positioituneen tälle alueelle? Aamarissa 20.11.2019 kerroitte: "Markkinatutkimusyhtiö ABI Research on arvioinut langattomien verkkojen yritysmarkkinan kasvavan 16,3 miljardiin dollariin vuonna 2025", mikä vaikuttaisi ainakin kohtuulliselta markkinalta Nokian nykyisen liikevaihdon (~23-24mrd) rinnalla, mikäli tuota markkinaa ei tarvitse kovin monen pelaajan kesken jakaa.

Inderes Q&A
30.1.
2020

Kiitos teille laadukkaasta analyysista! Kuuntelin ajankuluksi YLEn Pörssipäivä lähetystä 6.3.2018, jossa Mikael oli puhumassa OP:n ja Evlin analyytikon kanssa teknologiaosakkeista mm. Nokiasta. Ajassa 31.20 Mikael mainitsee, että jos Nokian arvon jakaa kahteen osaan eli patenttisalkku ja verkkobisnes niin nykyinen(silloinen) markkina-arvo ei jätä verkkobisnekselle hirveästi arvoa. Ohjelmassa mainitaan, että tuolloin Nokian osakkeen hinta oli 4.7-4.8.

Inderes Q&A
30.1.
2020

Mikael mainitsi Q3:sen jälkeisenä päivänä Inderesin julkaisemalla videolla, että Nokia voisikin olla mahdollisesti potentiaalinen ostokohde jollekin Yhdysvaltalaiselle firmalle, koska Yhdysvalloilta puuttuu 5G-osaaminen. Nykyisellä kurssitasolla, jossa Nokiaa arvostetaan alle osiensa summan, tätä voidaan pitää jopa varteenotettavan vaihtoehtona. Itselleni heräsikin tästä ajatus, että olisiko Nokian johto voinut pitää yllä ns.

Inderes Q&A
30.1.
2020

Nokian kurssia ei tällä hetkellä tunnu kannattelevan paljon muu kuin osiensa summa. Ostokohteenakin sitä tahi sen osia on alettu spekuloida (mm Bloomberg) koska 5G on haluttua ja hinta paljon halvempi kuin hetki sitten. Omistus on melko hajallaan. Jos johto on kaupoille myötämielinen voin kuvitella miten asiat etenisivät (vrt puhelinten myynti). Kysyisinkin onko vastoin Nokian johdon kantaa tapahtuva ostotarjous käytännössä mahdollinen, ja miten tuo tapahtuisi ja tulisi julki?

Nokia

Nokia

Luomme teknologiaa yhdistämään koko maailman. Nokialla on toimialan ainoa maailmanlaajuisesti saatavilla oleva kokonaisvaltainen valikoima verkkoratkaisuja, ohjelmistoja, palveluita ja lisensointimahdollisuuksia. Asiakkaitamme ovat viestintäpalvelujen tarjoajat, joiden verkoissa on yhteensä yli 6,1 miljardia käyttäjää, sekä yrityksiä yksityisellä ja julkisella sektorilla, jotka käyttävät ratkaisujamme parantaakseen tuottavuutta ja rikastuttaakseen asiakkaidensa elämää. Maailmankuulun Nokia Bell Labsin ja muiden tutkimusyksiköidemme työn ansiosta johdamme siirtymää kohti nopeampia ja turvallisempia 5G-verkkoja, joilla on käänteentekevä vaikutus ihmisten elämään sekä yhteiskuntaamme. Nokia sitoutuu korkeimpiin eettisiin liiketoimintaperiaatteisiin ja luo laadukasta teknologiaa, jolla on yhteiskunnallista merkitystä. www.nokia.com.