Okmetic
600 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
Yhtiö on poistunut pörssistä. Katso kaikki yhtiöt tästä.

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Mikael Rautanen
+358 50 346 0321

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
3.5.
2016

Hyväksyimme mallisalkussamme tänään Kiinalaisen NSIG:n ostotarjouksen Okmeticista ja suosittelemme muita Okmeticin osakkeenomistajia tekemään vastaavan. Ostotarjouksen hyväksymisaika alkoi 22.4.2016 ja se päättyy 27.5.2016, ellei hyväksymisaikaa jatketa. NSIG tarjoaa käteisvastikkeena 9,20 euroa osakkeelta. Okmetic-sijoituksemme kokonaistuotto salkussamme nousi noin 200 %:iin vahvan arvonnousun sekä yhtiön vuolaan osinkovirran johdosta. Ostotarjous oli tavoittelemamme päätepysäkki sijoituksellemme ja mielestämme sen ajoitus on täydellinen.

Tyyppi: company_report
22.4.
2016
Tyyppi: video
21.4.
2016

"Yleisesti puolijohdemarkkina on nyt aika haastavassa tilanteessa. Olemme tulossa puolijohdemarkkinalla vaisumman kysynnän vaiheeseen, mikä johtuu älypuhelinmarkkinan saturoitumisesta. Samaan aikaan Internet of Things on vielä konseptiasteella. Okmeticin alkuvuoden tulokseen vaikutti vaisu markkina, joka piristyi vasta maaliskuussa. Kassavirta oli merkittävästi parempi kuin vuosi sitten. Markkina ei anna selkänojaa, mutta Okmetilla uusia tuotteita ja hyväksyntöjä saadaan läpi loppuvuonna, mikä virkistää kysyntää."

Tyyppi: company_report
4.4.
2016

Chinese National Silicon Industry Group (NSIG) announced a public tender offer for all shares of Okmetic on Friday. The offer did not come as a surprise for us since we have been saying for four years that the company is a likely takeover target. Before the announcement our target price was 8.00 EUR and our recommendation was Buy. The offer value is 9.85 EUR, which we consider as a good price and we believe that competing offers are highly unlikely. Since Okmetic’s share price is clearly below the offer value of 9.85 EUR, we recommend investors still to hold the shares.

Tyyppi: video
1.4.
2016

"Kiinalaisen ostajan taustalla on Kiinan tavoite nousta teknologian ja puolijohdeteollisuuden arvoketjuun. Siten tämä ei yllättänyt meitä. Kiina halunnee nousta Yhdysvaltain, Korean ja Japanin rinnalle teknologiassa. Toimialalla on paljon heikkoja kilpailijoita, joilla ei ole rahkeita toimia konsolidoijana. Hallitus ja neljä suurinta omistajaa suosittelevat ostotarjouksen hyväksymistä."

Tyyppi: company_report
5.2.
2016

We upgrade our recommendation for Okmetic to Buy (Accumulate) and raise our target price to 8.0 EUR (7.7 EUR) after a solid Q4-report. Okmetic’s investment case is based on Okmetic’s solid long term growth fundamentals, improving profitability trend, low earnings based valuation (P/E 13x) and strong dividend yield (>6 %).

Tyyppi: video
4.2.
2016

"Neljännes oli vaikea loppuaan kohti, mutta loka- ja marraskuussa oltiin vielä hyvässä vauhdissa. Isossa kuvassa koko markkinalla markkinatilanne ei näytä kovin hyvältä ja varastokorjaus on edelleen käynnissä. Okmeticilla sen niche-strategiassa tilanne on hieman erilainen. Näemme markkinatilanteen normalisoituvan jo Q1:n loppua kohti. Tulosohjeistuksemme edellyttää hyvää onnistumista ja tämän vuoden luvut tulevat sisältämään vahvaa kasvua ja etemistä meidän fokus-alueilla."

Tyyppi: video
19.11.
2015

Analyytikkomme käy läpi keskeiset havainnot laajasta Okmetic-tutkimusraportista

Tyyppi: company_report
19.11.
2015

We expect that Okmetic will continue to outperform the struggling silicon wafer industry by accelerating the shift to high-margin silicon wafers. The share gives a good >6 % annual dividend yield and an option for upside since the current valuation multiples are relatively conservative.

Tyyppi: company_report
23.10.
2015

We reiterate our 7.7 EUR target price and Accumulate recommendation for Okmetic after the Q3-result. The company had a strong Q3 profitability but due to a rapid slowdown in the semiconductor market, the Q4 is likely to become a challenging quarter for the company. Nonetheless long-term fundamentals in the market remain unchanged and the slowdown in the demand is likely to be only temporary. The company’s management indicated that the market will bounce back in Q1’16 and we expect that Q4 will not indicate a trend change in demand.

Okmetic

Okmetic

Company page 25.09.2014 15:07 Okmetic

Okmetic on maailman johtava piikiekkojen tuottaja MEMS-antureihin. Yhtiö toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä piikiekkoja anturi- ja puolijohdeteollisuudelle. Okmeticin piikiekot toimivat alustana mitä erilaisimmille tuotteille ja sovelluksille. Kannettavien laitteiden lisääntyvä käyttö ja moninaiset toiminnallisuudet kasvattavat vaativien anturikomponenttien kysyntää.

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Okmetic lyhyesti

Okmetic on maailman johtava piikiekkojen tuottaja MEMS-antureihin. Yhtiö toimittaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä piikiekkoja anturi- ja puolijohdeteollisuudelle. Okmeticin piikiekot toimivat alustana mitä erilaisimmille tuotteille ja sovelluksille. Kannettavien laitteiden lisääntyvä käyttö ja moninaiset toiminnallisuudet kasvattavat vaativien anturikomponenttien kysyntää.

Yhtiö tarjoaa anturisovelluksissa ratkaisuja esimerkiksi paine- ja kiihtyvyysantureiden, aktuaattoreiden, piimikrofonien sekä mikrofluidistiikan ja optisten komponenttien valmistamiseen. Lisäksi puolijohdekiekoissa yhtiö tarjoaa ratkaisuja teho- ja erillispuolijohteisiin sekä IC-piireihin.

Yhtiöllä on tehtaat Suomessa ja Yhdysvalloissa, sopimusvalmistusta Japanissa ja Kiinassa, sekä myyntitoimistot Japanissa ja Hongkongissa. Okmeticin agenttiverkosto palvelee Kiinassa, Koreassa, Malesiassa, Taiwanissa ja Yhdysvalloissa.

Okmeticin strategian tavoitteena on kannattava kasvu, joka perustuu yhtiön keskeisiin ydinosaamisalueisiin ja pitkäaikaisten tuotekehityshankkeiden kaupallistamiseen. Yhtiö tavoittelee vähintään 10 prosentin orgaanista kasvua liikevaihdossa vuositasolla ja liiketulosta joka on yli 10 prosenttia liikevaihdosta.

Okmeticin sijoittajasivuille