Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Oma Säästöpankki

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot
Matias Arola

Matias Arola

Analyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
9.2.
2021

Nostamme OmaSp:n tavoitehinnan 13,0 euroon (aik. 11,0€) ja suosituksemme takaisin osta-tasolle (aik. lisää). OmaSp:n kasvu jatkui Q4:llä odottamaamme vahvempana, mutta vertailukelpoinen tulos jäi ennusteista odotettua suuremmista luottotappiokirjauksista johtuen.

Analyytikon kommentti
8.2.
2021

OmaSp julkaisi aamulla kaksijakoisen Q4-raportin. Yhtiön kasvu jatkui Q4:llä odottamaamme voimakkaampana ja viimeisen neljänneksen kulutehokkuus oli selvästi odottamaamme vahvemmalla tasolla, mutta ennusteitamme suurempien luottotappiovarausten myötä vertailukelpoinen tulos jäi ennusteistamme.

Analyytikon kommentti
2.2.
2021

Odotamme OmaSp:n jatkavan vahvaa kasvuaan ja tulos tulee olemaan vahva kasvaneista luottotappioista huolimatta. Raportista haetaan vahvistusta lähivuosien tuloskasvun jatkumiselle, missä keskiössä ovat hinnoittelun kestävyys ja volyymien kasvu.

Analyytikon kommentti
29.1.
2021

OmaSp kertoi eilen jakavansa 0,13 euroa osinkoa tilikaudelta 2019.

Analyytikon kommentti
4.1.
2021

Ålandsbanken ilmoitti perjantaina aikovansa jakaa osinkoa vastoin EKP:n ja Finanssivalvonnan suosituksia. Yhtiö perustelee päätöstään mm.

Analyytikon kommentti
30.12.
2020

Toistamme OmaSp:n 11,0 euron tavoitehinnan ja laskemme suosituksemme kurssinousun myötä lisää-tasolle (aik. osta). Emme ole tehneet tulosennusteisiimme muutoksia ja näemmekin lähivuosille ennustamamme vahvan tuloskasvun tarjoavan sijoittajille edelleen hyvän tuotto-odotuksen.

Analyytikon kommentti
22.12.
2020

Finanssivalvonta julkaisi perjantaina suosituksensa pankkien voitonjaosta.

Analyytikon kommentti
17.12.
2020

Nordea kertoi eilen illalla noudattavansa EKP:n pitkittynyttä voitonjakorajoitusta (eilinen kommenttimme luettavissa täältä).

Analyytikon kommentti
16.12.
2020

Euroopan keskuspankki kertoi eilen päätöksestään jatkaa pankkien voitonjakorajoituksia. Vaikka kyseessä on virallisesti suositus, niin todellisuudessa kyse on määräyksestä ja pankeilla on äärimmäisen korkea kynnys toimia EKP:n suositusta vastaan.

Analyytikon kommentti
15.12.
2020

Finanssisektorilla vuoden jälkipuolisko on sujunut erittäin hyvin. Oikeastaan kaikki keskeiset mittarit ovat kehittyneet sektorin kannalta oikeaan suuntaan ja sektorin ensimmäisen ja toisen vuosipuoliskon erot ovat kuin yöllä ja päivällä.

Oma Säästöpankki

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Oma Säästöpankki

OmaSp on kasvava suomalainen pankki ja taseen loppusummalla mitattuna Suomen suurin säästöpankki. OmaSp palvelee ympäri Suomen 32 konttorissa ja digitaalisten palvelukanavien kautta 140 000 henkilö- ja yritysasiakasta noin 300 asiantuntijan voimin. OmaSp keskittyy pääasiassa vähittäispankkitoimintaan ja tarjoaa asiakkailleen monipuolisia pankkipalveluja sekä oman taseensa kautta, että välittäen yhteistyökumppaneidensa tuotteita. Välitetyt tuotteet käsittävät luotto-, sijoitus- ja lainaturvatuotteita. OmaSp harjoittaa myös kiinnitysluottopankkitoimintaa. OmaSp:n keskeisenä tavoitteena on palvella asiakkaita henkilökohtaisesti ja olla lähellä ja läsnä, sekä digitaalisissa että perinteisissä kanavissa. OmaSp pyrkii ensiluokkaiseen asiakaskokemukseen henkilökohtaisen palvelun ja helpon saavutettavuuden kautta. Myös toiminnan ja palvelujen kehittäminen tapahtuu asiakaslähtöisesti. OmaSp:n henkilöstö on sitoutunutta, ja sen urakehitystä pyritään tukemaan monipuolisten tehtävien ja jatkuvan kehittymisen avulla. Merkittävä osa henkilöstöstä omistaa myös OmaSp:n osakkeita.