Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Panostaja
2913 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.68 ALIN 0.68 VAIHTO (KPL) 218
MYYNTI 0.69 YLIN 0.69 VAIHTO (VAL) 0,000 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Strategi, seniorianalyytikko

Lisätiedot

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
4.9.
2020

Panostajan sijoituskohteet ovat osoittaneet hyvää venymiskykyä koronapandemian keskellä ja onnistuneet pitämään kannattavuudet kohtuullisilla tasoilla. Osien summa -laskelmamme nousi selvästi Granon, Oscarin ja Hyggan positiivisen kehityksen ansiosta ja tarjoaa mielestämme kohtuullisen tuotto-odotuksen. Epävarmuus on silti edelleen korkealla koronan varjostaessa näkyvyyttä ja osakemarkkinoiden yleiseen suuntaan liittyvän epävarmuuden korostaessa jälleen sijoittajien riskejä.

Yhtiöraportti
5.6.
2020

Olemme nostaneet Panostajan tavoitehintaa yhtiön Q2-tuloksen ylitettyä selvästi odotuksemme. Yhtiön sijoituskohteet olivat onnistuneet reagoimaan koronapandemiaan hyvin ja laskemaan kulurakennettaan selvästi. Näkymät ovat kuitenkin edelleen sumuiset ja esimerkiksi Granon kohdalla pahin on arviomme mukaan vielä edessä. Kuitenkin Panostaja tulee selviämään koronasta kohtuullisin vahingoin ja yhtiön riskiprofiili on laskenut. Tämä on kuitenkin jo heijastanut osakekurssiin, emmekä tällä hetkellä näe osakkeessa merkittäviä ajureita nykytasolta ylöspäin. 

Yhtiöraportti
30.3.
2020

Panostaja veti näkymänsä pois, kun koronavirus iskee voimalla Suomen talouteen ja Panostajan sijoituskohteiden tuloskehitykseen. Erityisesti Granon kannalta taantuma tulee vaikeaan aikaan, ja Grano vie arviomme mukaan koko Panostajan tuloksen vahvasti negatiiviseksi. Osake on tasepohjaisesti halpa, mutta Panostajan osien summaan korona tekee tuplaiskun, kun sekä tulokset että hyväksyttävät arvostustasot ovat paineessa ainakin väliaikaisesti. 

Yhtiöraportti
12.3.
2020

Panostajan ja sen suurimman omistuksen Granon tuloskunto yskii huolestuttavasti samalla, kun näkymä on mielestämme heikentynyt Suomen talouden mukana. Tämä heikkous peittää alleen Q1-katsauksen valopilkut (CoreHW ja Oscar) ja ennusteemme laskivat jälleen voimakkaasti. Mielestämme Panostajan omistuksien osien summa on nykyarvoa korkeampi, mutta nykyisessä markkinatilanteessa emme näe mitään kiirettä ostopuolelle.

Yhtiöraportti
27.1.
2020

Arvotamme Panostajaa pääasiassa osien summa -laskelmalla, jossa olemme tarkistaneet yhtiön sijoitusyhtiöalennusta hieman alaspäin talousnäkymän vakauduttua ja yleisen arvostustason noustua. Näkemyksemme yhtiöstä on siis pääosin ennallaan, mutta aiemmin varsin houkutteleva arvostus on mielestämme kääntynyt korkeaksi ja tätä kautta osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on heikentynyt merkittävästi.

Yhtiöraportti
16.12.
2019

Panostajan Q4-raportti oli pitkälti odotuksiemme mukainen. Granon tulos oli pitkälti odotettu ja pienemmistä sijoituskohteista löytyi sekä positiivisia yllätyksiä että pettymyksiä. Maltillinen arvostus voi mielestämme nousta Granon tuloskäänteen onnistuessa, mutta yhtiön tehostamistoimien onnistumisen lisäksi epävarmuutta liittyy liikevaihdon kehitykseen.

Yhtiöraportti
26.9.
2019

Näemme Panostajassa terveitä uudistumisen merkkejä ja portfoliossa on ylivoimaisesti suurimman sijoituskohteen Granon lisäksi myös mielenkiintoisia teknologiayhtiöitä kuten Oscar Software ja CoreHW. Näiden potentiaalista huolimatta emme kuitenkaan näe Panostajalla merkittäviä arvoajureita ja portfolion heikompia lenkkejä voi pian kurittaa Suomen talouskasvun selkeä heikentyminen. Arvostus on mielestämme painettu jo varsin houkuttelevalle tasolle, mutta jäämme vielä odottamaan yhtiöltä näyttöjä ja positiivista uutisvirtaa. 

Yhtiöraportti
6.9.
2019

Panostajan Q3-tulos oli vaisu johtuen pääosin Granon todella heikosta kannattavuudesta. Granon tehostamistoimien onnistuminen onkin kriittistä, sillä muista sijoituskohteista ei ole tällä hetkellä merkittäviksi arvoajureiksi. Lisäksi näkymiä painaa Suomen talouskasvun heikentyminen, mikä on kriittinen tekijä valtaosalle sijoituskohteista. Osakkeen arvostustaso on mielestämme jo maltillinen, mutta selkeät ajurit kurssinousuun puuttuvat.

Yhtiöraportti
7.6.
2019

Panostajan Q2-tulos jäi odotuksistamme ja monissa yhtiön sijoituskohteissa vaikuttaisi olevan myös pidempiaikaisia haasteita. Lisäksi KL-Varaosien myynti toteutui selvästi odottamaamme heikommalla hinnalla, mikä lisäsi huolia hyväksyttyjen arvostuksien kestävyydestä. Näiden syiden takia osien summa -laskelmamme laski selvästi, minkä takia olemme laskeneet tavoitehintaamme. Osake kaipaisi selkeitä positiivisia ajureita, mutta hiljalleen tukea pitäisi löytyä alhaisista arvostusluvuista (P/B 0,8x ja osinkotuotto lähes 6 %).

Yhtiöraportti
7.3.
2019

Laskemme Panostajan tavoitehintaamme selvästi odotuksistamme jääneen Q1-katsauksen jälkeen. Olemme laskeneet selvästi sijoituskohteiden tulosennusteita ja sitä kautta myös niiden arvot laskivat osien summa -laskelmassamme, jolla arvotamme sijoitusyhtiötä. Alkuvuosi oli tuloksellisesti Panostajalta selkeää alisuorittamista ja erityisesti Granolta vaaditaan loppuvuonna paljon parempaa.

Panostaja

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Panostaja lyhyesti

Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena omistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Yhtiön tavoitteena on olla halutuin kumppani liiketoimintansa myyville yrittäjille, parhaille johtajille sekä sijoittajille. Panostaja kasvattaa yhdessä kumppaniensa kanssa omistaja-arvoa ja luo suomalaisia menestystarinoita. Panostajalla on kahdeksan enemmistöomistuksessa olevaa sijoituskohdetta. Panostajan (PNA1V) osake noteerataan Nasdaq Helsingissä. Tilikaudella 2019 konsernin liikevaihto oli 190 miljoonaa euroa.