Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Panostaja

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen

Juha Kinnunen

Osakestrategi, analyytikko

Lisätiedot

Viimeisimmät videot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
2.9.
2022

Poikkeavan tilikauden kolmannella neljänneksellä Grano piti pintansa varsin hyvin ja ylitti odotuksemme, mutta muut sijoituskohteet kehittyivät heikosti ja Panostajan tulos jäi odotuksistamme.

Analyysi
3.6.
2022

Panostaja julkaisi eilen Q2-tuloksensa ja erityisesti Granon tuloskehitys jäi selvästi odotuksista. Heikon tuloksen lisäksi näkymiin liittyvä epävarmuus on kasvanut, minkä takia ennusteemme laskivat selvästi.

Analyysi
20.5.
2022

Panostajan viime vuosina suorittama sijoitussalkun suursiivous sekä Granon tuore SokoPro -kauppa antavat emoyhtiölle merkittävän nettokassan samalla, kun rahoitusmarkkinoiden yleinen tilanne on kiristynyt merkittävästi. Uudistettu strategia päästäänkin käynnistymään hyvissä olosuhteissa pääoman allokointia ajatellen.

Analyysi
16.3.
2022

Panostajan Q1-tulos jäi selvästi odotuksistamme ja 2022 ennusteemme laskivat merkittävästi. Näkymiä varjostaa Venäjän ja Ukrainan sota, joka heijastuu negatiivisesti sekä Suomen talouskasvunäkymään että sijoituskohteiden arvostustasoihin.

Analyysi
27.12.
2021

Panostajan ylivoimaisesti suurin sijoituskohde Grano myy rakennusalan digitaalisen projektinhallintapalveluun keskittyvän Soko-Pro -liiketoiminnan. Myynti on mielestämme strategisesti järkevä ja konkretisoi Granon arvoa sekä pienentää selvästi riskiprofiilia merkittävästi laskevien velkojen takia. Granon arvo kasvoi osien summa -laskelmassamme, vaikkei kauppahinta (45,5 MEUR) ollut mielestämme erityisen korkea huomioiden liiketoiminnan profiili ja tuloksentekokyky.

Analyysi
15.12.
2021

Toistamme näkemyksemme Panostajasta yhtiön poikkeuksellisen tilikauden tilinpäätöksen jälkeen. Panostajan Q4-tulos ylitti ennusteemme Granon vahvan tuloksen ansiosta. Positiiviset signaalit Panostajan selvästi suurimmasta sijoituskohteesta sekä määrätietoinen työ salkun siivouksessa antavat luottamusta yhtiön orastavaan käänteeseen. Positiivisista signaaleista huolimatta emme näe vielä kiirettä Panostajan kyytiin, sillä pandemiatilanteen heikentyminen asettaa varjon Granon kysyntätilanteen päälle eikä osakemarkkinoiden yleinen tilanne mielestämme juuri nyt suosi riskinottoa. 

Analyysi
3.9.
2021

Panostajan Q3-tulos ylitti hieman odotuksemme erityisesti Granon osalta, mutta toisaalta CoreHW:n näkymä pysyi vaisuna ja myös Oscar Software kipuilee kasvun kanssa. Yhtiö myi jaksolla Heatmastersin omaa arviotamme edullisemmalla hinnalla, mitä paikkasi kohtuullisen hyvä irtautuminen Spectrasta. Pienien sijoituskohteiden myynnin jälkeen Panostaja on yhä fokusoituneempi toimija, mutta toisaalta yhä riippuvaisempi Granon orastavasta käänteestä. Suosituksemme säilyy ennallaan, mutta tarkistimme tavoitehintaa hieman ylöspäin. 

Analyysi
4.6.
2021

Q2-tulos oli linjassa odotuksiemme kanssa, mutta näkymät olivat pettymys erityisesti CoreHW:n osalta. Ennusteemme laskivatkin merkittävästi. Osakkeen arvostus on matalahko (P/B 1,0x), mutta pidämme tätä perusteltuna. Tilanne voi muuttua näkymän piristyessä selvästi, mutta nykyisillä ennusteilla osakkeen tuotto-odotus jää vaisuksi.

Analyysi
17.3.
2021

Q1-tulos oli selkeä pettymys, kun voimakkaat säästötoimet alkoivat purkautua mutta liikevaihto pysyi paineessa koronapandemian takia. Myös näkymät ovat heikentyneet erityisesti Granossa, mikä heijastui ennusteisiimme voimakkaasti. Osakkeen arvostus on matalahko (P/B 1,0x), mutta pidämme tätä tällä hetkellä perusteltuna. Tilanne voi muuttua pandemian poistuessa, mutta nykyisillä ennusteilla yhtiö ei luo omistaja-arvoa myöskään 2021.

Analyysi
31.1.
2021

Panostajan uudistuminen etenee hiljalleen teknologiavetoisten Oscar Softwaren ja CoreHW:n kasvaessa, mutta arvo on edelleen voimakkaasti keskittynyt Granoon. Tämä on sekä uhka että mahdollisuus Granon väläyteltyä potentiaalia Q4:llä, mutta irtaantuminen tuntuu edelleen suhteellisen kaukaiselta. Osien summa -laskelman perusteella Panostajan arvostus on kohtuullinen, mutta vaikean markkinatilanteen jatkuessa arvoajurit ovat vähissä ja muutosprosessi vaatii aikaa.

Panostaja

ipo 

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas