Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Panostaja
2422 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 0.87 ALIN 0.86 VAIHTO (KPL) 20 334
MYYNTI 0.88 YLIN 0.89 VAIHTO (VAL) 0,018 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Juha Kinnunen
+358 40 778 1368

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
27.1.
2020

Arvotamme Panostajaa pääasiassa osien summa -laskelmalla, jossa olemme tarkistaneet yhtiön sijoitusyhtiöalennusta hieman alaspäin talousnäkymän vakauduttua ja yleisen arvostustason noustua. Näkemyksemme yhtiöstä on siis pääosin ennallaan, mutta aiemmin varsin houkutteleva arvostus on mielestämme kääntynyt korkeaksi ja tätä kautta osakkeen riskikorjattu tuotto-odotus on heikentynyt merkittävästi.

Tyyppi: company_report
16.12.
2019

Panostajan Q4-raportti oli pitkälti odotuksiemme mukainen. Granon tulos oli pitkälti odotettu ja pienemmistä sijoituskohteista löytyi sekä positiivisia yllätyksiä että pettymyksiä. Maltillinen arvostus voi mielestämme nousta Granon tuloskäänteen onnistuessa, mutta yhtiön tehostamistoimien onnistumisen lisäksi epävarmuutta liittyy liikevaihdon kehitykseen.

Tyyppi: company_report
26.9.
2019

Näemme Panostajassa terveitä uudistumisen merkkejä ja portfoliossa on ylivoimaisesti suurimman sijoituskohteen Granon lisäksi myös mielenkiintoisia teknologiayhtiöitä kuten Oscar Software ja CoreHW. Näiden potentiaalista huolimatta emme kuitenkaan näe Panostajalla merkittäviä arvoajureita ja portfolion heikompia lenkkejä voi pian kurittaa Suomen talouskasvun selkeä heikentyminen. Arvostus on mielestämme painettu jo varsin houkuttelevalle tasolle, mutta jäämme vielä odottamaan yhtiöltä näyttöjä ja positiivista uutisvirtaa. 

Tyyppi: company_report
6.9.
2019

Panostajan Q3-tulos oli vaisu johtuen pääosin Granon todella heikosta kannattavuudesta. Granon tehostamistoimien onnistuminen onkin kriittistä, sillä muista sijoituskohteista ei ole tällä hetkellä merkittäviksi arvoajureiksi. Lisäksi näkymiä painaa Suomen talouskasvun heikentyminen, mikä on kriittinen tekijä valtaosalle sijoituskohteista. Osakkeen arvostustaso on mielestämme jo maltillinen, mutta selkeät ajurit kurssinousuun puuttuvat.

Tyyppi: company_report
7.6.
2019

Panostajan Q2-tulos jäi odotuksistamme ja monissa yhtiön sijoituskohteissa vaikuttaisi olevan myös pidempiaikaisia haasteita. Lisäksi KL-Varaosien myynti toteutui selvästi odottamaamme heikommalla hinnalla, mikä lisäsi huolia hyväksyttyjen arvostuksien kestävyydestä. Näiden syiden takia osien summa -laskelmamme laski selvästi, minkä takia olemme laskeneet tavoitehintaamme. Osake kaipaisi selkeitä positiivisia ajureita, mutta hiljalleen tukea pitäisi löytyä alhaisista arvostusluvuista (P/B 0,8x ja osinkotuotto lähes 6 %).

Tyyppi: company_report
7.3.
2019

Laskemme Panostajan tavoitehintaamme selvästi odotuksistamme jääneen Q1-katsauksen jälkeen. Olemme laskeneet selvästi sijoituskohteiden tulosennusteita ja sitä kautta myös niiden arvot laskivat osien summa -laskelmassamme, jolla arvotamme sijoitusyhtiötä. Alkuvuosi oli tuloksellisesti Panostajalta selkeää alisuorittamista ja erityisesti Granolta vaaditaan loppuvuonna paljon parempaa.

Tyyppi: company_report
14.12.
2018

Sijoitusyhtiö Panostajan Q4-tulos oli pitkälti odotuksiemme mukainen, eikä tilinpäätös sisältänyt muutenkaan merkittäviä yllätyksiä. Ylivoimaisesti suurimman sijoituskohteen eli Granon tulos oli myös odotuksiemme mukainen. Osinkoehdotus 0,05 euroa/osake oli linjassa ennusteemme kanssa ja tarjoaa osakkeelle mukavan noin 5 %:n osinkotuoton. Arvotamme Panostajaa osien summa -laskelmalla, jossa ei tapahtunut merkittäviä muutoksia. 

Tyyppi: company_report
24.10.
2018

Olemme päivittäneet näkemyksemme sijoitusyhtiö Panostajasta. Osakemarkkinoiden viimeaikainen heikkous ja riskipreemioiden nousu heijastuu myös listaamattomien yhtiöiden hyväksyttyihin arvostustasoihin ja samalla esimerkiksi Granon mahdollisen listautumisen suhteen tilanne näyttää heikommalta. Nykytilanteessa on mielestämme parempi olla varovainen kuin ahne, minkä takia emme näe syytä Panostajan osakkeen lisäostoihin tällä hetkellä.

Tyyppi: company_report
7.9.
2018

Panostajan Q3-raportti jäi kokonaisuutena hieman odotuksistamme. Fokuksemme oli ”tulokkaissa” eli Carrot Palveluissa ja Oscar Softwaressa. Carrotin neljännes jäi vaisuksi, mikä ei kuitenkaan muuta oleellisesti kokonaiskuvaa. Sen sijaan Oscar Softwaren Q3 oli vakuuttava ja näkymät ovat hyvät. Granon Q3 oli lievä pettymys, mutta näkemyksemme yhtiön arvosta ei muuttunut paljoa. Kokonaisuudessaan Q3 oli mielestämme vaisu, muttei sisältänyt suurta dramatiikkaa omistuksien arvojen kehityksiä ajatellen. 

Tyyppi: company_report
5.7.
2018

Panostaja on mielestämme tehnyt tänä vuonna oikeita liikkeitä ja luottamus positiiviseen kehitykseen on noussut, mutta pidämme osaketta tällä hetkellä oikein hinnoiteltuna.

Panostaja

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Panostaja lyhyesti

Panostaja on sijoitusyhtiö, joka kehittää aktiivisena enemmistöomistajana suomalaisia pk-yrityksiä. Kumppaniensa kanssa konserni pyrkii luomaan omistajaarvoa ja luomaan menestystarinoita. Toiminnan ydin on suomalaisen yrittäjyyden ja yritystoiminnan kehittäminen. Panostaja etsii aktiivisesti pk-yrityksiä, joilla on terve talous ja potentiaalia nousta alansa parhaimmistoon. Panostaja tuo yrityksiin sitoutuneen johdon sekä liiketaloudellista ja strategista osaamista.