Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Ramirent

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Yhtiön vuosikertomukset

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
30.3.
2020

Hei, verotusteknisistä syistä ei tullut viime vuonna suostuttua Ramirentin ostotarjoukseen ja nyt ilmeisesti menossa loppujen omistajien osakkeiden pakkolunastus. Tähän liittyen ao-tilille on ilmestynyt Ramirent Oyj RTS nimellä lappuja sama määrä mitä oli osakkeita. Mitä nämä ovat ja milloin osakkeista on lupa odottaa lunastuksen kautta rahaa tilille?

Inderes Q&A
10.7.
2019

Kuinka kauan Ramirentista tehdyn ostotarjouksen mahdollinen läpimeno kestää? Kannattaako Ramirentin lokakuun osinkoja vielä odottaa, kun pörssistä saisi nyt likipitäen tuon 9,0 euroa osakkeelta, jonka myös ranskalainen Loxam on tarjoutunut maksamaan.

Inderes Q&A
11.1.
2019

Moi, Voisitteko käydä videolla läpi rautalangasta kuinka konevuokraamoja tulee arvoittaa. Tässä muutama itseäni askarruttava kysymys. Saa muokata vapaasti. - Kuinka helppo on arvioida syklin käännettä ja kuinka se vaikuttaa liiketoimintaan. Esimerkiksi elokuussa teidän tekemässä yhtiöpäivitityksessä arvoidaan että Suomen ja Ruotsin rakentamisen vähentyminen vaikuttaa Ramirentin tulokseen -30%. Marraskuussa tehdyssä päivystyksessä sama luku oli 15-20%. Itseäni hämmentää noin iso muutos kolmessa kuukaudessa. Onko tässä huomoitu siirtokelpoisten tilojen myynti vai mistä moinen.

Inderes Q&A
11.1.
2019

Millainen osuus Ramirentin asiakkuuksista arviolta tulee rakennussektorin ulkopuolelta? "Turun telakka on ollut perinteisesti Ramirentille vahva asiakkuus, joten lisätilaukset ovat luonnollisesti positiivinen asia Ramirentille", analyytikko Jaakko Tyrväinen (ei Inderesin analyytikko huom.) perustelee pankin aamukatsauksessa."

Inderes Q&A
13.12.
2018

Päivää! Osaatteko perustella mitä varten Ramirent arvostetaan P/B luvulla mitattuna huomattavasti korkeammalle mitä verrokit? Lähi aikoina tämä ero on jonkin verran tasaantunut, mutta edelleenkin Ramirent on tällä mittarilla katsottuna huomattavasti kalliimpi kuin esim kaksi saman toimialan yritystä: Cramo P/B 2018 1.1. Ramirent P/B 2018 1.9. Speedy Hire 1.4.

Inderes Q&A
6.9.
2018

Mikä on viimeisin päivä, jolloin vielä saa oikeuden Ramirentin syksyllä jaettavaan toiseen osinkoerään?

Inderes Q&A
23.8.
2018

Hei! Kiitokset erinomaisista analyyseistä ja sijoittamiseen liittyvistä materiaaleista! Pohjautuuko Ramirentille asettamanne tavoitehinta syklin ns. pohjalukemiin vai perustuuko tavoite siihen miten syklin eteneminen vaikuttaa 12kk aikana osakkeen hintaan?

Inderes Q&A
9.8.
2018

Kuinka hyvin mielestänne johto osaa tasapainoilla analyytikkoconfassa nyanssit läpi markkinoille silloin kun ohjeistukseen halutaan luoda varaumaa, ns. expectations managementia?

Usein kuitenkin vaarana, että pieneenkin pehmentävään vivahteeseen ylireagoidaan. Nytkin kun mainittiin sana haastava, niin reaktio vastaa sitä kuin olisi annettu tulosvaroitus.

Ramirent