Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Rapala VMC

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
18.7.
2021

Rapalan H1-tulos oli todella vahva korkeakatteisen myynnin valuessa tehokkaasti alariville. Myynti sai selkeää vetoapua pandemian synnyttämästä kalastusbuumista sekä hyvistä keleistä, mutta tärkeämpänä tekijänä taustalla näemme yhtiötä kroonisesti vaivanneiden ongelmien ratkaisemisen. Tuloskasvulla on kaikki edellytykset jatkua lähivuosina, sillä täyteen potentiaaliin on vielä matkaa ja myös arvostus on edullinen tekemiemme ennustenostojen jälkeen.

Inderes analyysi
21.4.
2021

Rapala nosti myöhään tiistai-iltana ohjeistustaan reippaasti. Odotamme selvää positiivista kurssireaktiota tälle päivälle, sillä tekemiemme ennustenostojen jälkeen nykyinen arvostus on erittäin houkutteleva (2021e P/E 15x).

Inderes analyysi
10.3.
2021

Emme ole tehneet ennustemuutoksia, mutta osakkeen tuotto/riski-suhde on näkemyksemme mukaan parantunut, mikä heijastuu hyväksymäämme arvostukseen. Pure Fishingin omistajan hankittua 19,2 % Rapalasta on todennäköisyys mielestämme noussut, että brändien piilevä potentiaali purkautuisi omistajille ostotarjouksen kautta. Myös itsenäisenä yhtiönä on arvostus edelleen edullinen käänteen edetessä lähivuodet odotustemme mukaisesti.  

Inderes analyysi
11.2.
2021

Rapalan H2-tulos ja ohjeistus olivat odotustemme mukaisia ja teimme ennusteisiimme vain pientä hienosäätöä. Markkinan luottamus Rapalaan on palautunut arvostuskertoimien nousun muodossa odotuksiamme nopeammin. Jatkossa tuloskasvun realisoituminen on arviomme mukaan osakkeen keskeisin ajuri. Mielestämme osakkeen kyydissä kannattaa pysyä, sillä yhtiö tekee nyt strategiansa ohjaamana ripeästi oikeita asioita brändien potentiaalin esiin kaivamiseksi.

Inderes analyysi
21.1.
2021

Emme ole tehneet tulosennusteisiimme muutoksia, ja vahva kurssinousu on siten nostanut arvostuskertoimia. Näemme arvostuksen silti edelleen riittävän edullisena jo pelkästään 2021-tulostasolla tarkasteltuna. Strategian tavoitteleman käänteen kunnolla onnistuessa lähivuosina on osakkeessa vielä rutkasti nousuvaraa, mikä tukee tuotto/riski-suhdetta. Yhtiöstä syksyllä laatimamme laaja raportti on luettavissa vapaasti täältä.

Inderes analyysi
23.11.
2020

Tapasimme perjantaina Rapalan maaliskuussa aloittaneen toimitusjohtajan ensi kertaa kasvokkain ja tapaaminen vahvisti luottamustamme siihen, että strategian toteuttaminen etenee nyt hyvin systemaattisesti ja organisaatio on aiempaa valmiimpi muutokseen. Osakkeen tuotto/riskisuhde nousee nykyhinnalla erittäin houkuttelevaksi. Rapalasta laatimamme laaja raportti on edelleen ajankohtainen ja luettavissa täältä.

Inderes analyysi
18.11.
2020

Rapalan maanantaina palauttama 2020-ohjeistus yllätti meidät vahvuudellaan ja nostimme ennusteitamme selvästi. Paluu vahvaan tuloskasvuun jo H2:n aikana lisää myös luottamustamme strategian toteuttamisen ripeään etenemiseen uuden johdon alaisuudessa. Viime kuussa Rapalasta julkaisemamme laaja raportti on vapaasti luettavissa täältä.

Inderes analyysi
1.10.
2020

Luottamuksemme on hieman noussut, että uuden johdon käsissä strategian toteuttaminen alkaa kantaa hedelmää ja liikevoittomarginaali voi palata lähemmäksi omia historiallisia sekä kilpailijoiden tasoja. Brändeissä piilevän potentiaalin esiin tuominen vie hyvässäkin skenaariossa vielä aikaa, mutta markkinat eivät juuri hinnoittele tulostason oikenemista ja mielestämme tuotto/riski-suhde nousee lievästi positiiviseksi.  

Inderes analyysi
20.7.
2020

Rapalan H1-raportti oli meille pettymys toteutuneiden lukujen osalta. Pettymystä lievensi yhtiön nopea reagointi kriisiin saneerausohjelmaa kiihdyttämällä ja taloudellisen tilanteen säilyminen kohtuullisena. Laskimme 2020-2021 tulosennusteitamme, mutta nostimme niitä 2022 jälkeen, sillä luottamuksemme on noussut, että nyt aloitetut kipeät toimet kantavat lopulta hedelmää tuloskunnon nostamiseksi. Lyhyellä tähtäimellä tuloskehitystä varjostaa Shimano-jakelun poistuma, tuotannon siirtojen luoma epäjatkuvuus sekä mahdolliset uudet koronasulut.

Inderes analyysi
10.6.
2020

Prismojen myyntidatan perusteella kalastusvälineiden myynti on toukokuussa kääntynyt vahvaan 40 %:n kasvuun vuodentakaiseen verrattuna. S-ryhmä on yksi Rapalan tärkeimmistä asiakkaista Suomessa ja olemme nostaneet odotuksiamme paremman kehityksen seurauksena myös Rapalan H1-ennusteitamme. Ennustenostoista huolimatta koronan kokonaisvaikutus on ennusteissamme Rapalalle edelleen selvästi negatiivinen.

Rapala VMC

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas