Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Rapala VMC

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyysi
16.7.
2022

Rapalan H1-raportti ei tuloksellisesti tarjonnut ilonaiheita ja myös H2 tulee jäämään erittäin vaisuksi. Pidemmällä aikavälillä tuloskasvulla on selkeät askelmerkit jatkua, sillä matka Rapala-brändin ja vapa- ja kelakategorian täyteen potentiaaliin on vielä alussa. Olemme laskeneet etenkin kuluvan vuoden ennusteitamme, mutta tehneet lievempiä leikkauksia lähivuosien ennusteisiin, sillä strategia on edennyt edelleen taustalla. Etenkin pidemmän ajan tuotto-odotus säilyy houkutteleva suhteellisen defensiivisessä osakkeessa. Myös yritysosto-optio antaa Rapalan arvostukselle edelleen tukea.

Analyysi
30.4.
2022

Olemme laskeneet etenkin 2022 ennusteitamme, sillä kalastuskauden avaus on viivästynyt Pohjois-Amerikassa ja Pohjoismaissa, mikä on samalla hyydyttänyt myös kalastusbuumia odotuksiamme nopeammin. Muutosten myötä kuluvan vuoden tulos laskee selvästi, mutta ensi vuodesta alkaen tuloskasvulla on kaikki edellytykset jälleen jatkua, sillä matka Rapala-brändin ja vapa- ja kelakategorian täyteen potentiaaliin on vielä alussa.

Analyysi
11.4.
2022

Rapalan tuloskasvulla on kaikki edellytykset jatkua lähivuosina huolimatta kalastusbuumin hidastumisesta, sillä matka Rapala-brändin ja vapa- ja kelakategorian täyteen potentiaaliin on vielä alussa. Olemme laskeneet hieman ennusteitamme leikattuamme niitä selvästi Venäjän markkinan osalta, jonka merkitys Rapalalle on viime vuosina ollut verrattain rajallinen. Muutosten myötä kuluvan vuoden tuloskasvu hidastuu, mutta etenkin pidemmän ajan tuotto-odotus säilyy houkutteleva (20 %/v) suhteessa maltilliseen riskiprofiilin. Myös yritysosto-optio antaa Rapalan arvostukselle tukea.

Analyysi
13.2.
2022

Rapalan H2’21 petti korkeat odotuksemme pahasti, sillä osa tärkeistä tilauksista oli tullut sisään jo H1’21:lla kauppojen varmisteltua saatavuuttaan. Vuoden 2021 liikevoitto parani lopulta 50 %:lla 32,7 MEUR:oon ja vuoteen 2022 lähdetään siten odotuksiamme matalammalta tulostasolta. Tuloskasvulla on mielestämme silti edelleen kaikki edellytykset jatkua myös lähivuosina huolimatta kalastusbuumin hidastumisesta, sillä matka Rapala-brändin ja vapa- ja kelakategorian täyteen potentiaaliin on vielä alussa. Arvostus on edullinen huolimatta tekemistämme ennustelaskuista. 

Analyysi
30.11.
2021

Harvasta raportointisyklistä johtuen näkyvyys Rapalan heinäkuun jälkeiseen kehitykseen on rajallinen. Kilpailijoiden Q3-raporttien perusteella uskomme, että Rapalan asiakkaat eivät ole vielä alkaneet leikata ostojaan korkeilta tasoiltaan, mutta uskomme näin käyvän vuonna 2022. Olemme nostaneet 2021 ennusteitamme, mutta laskeneet 2022 ennusteitamme. Kalastusbuumin heikkenemisestä huolimatta strategian toteutus on edennyt taustalla vauhdikkaasti vahvistaen luottamusta pidemmän ajan tuloskasvuun.

Analyysi
18.7.
2021

Rapalan H1-tulos oli todella vahva korkeakatteisen myynnin valuessa tehokkaasti alariville. Myynti sai selkeää vetoapua pandemian synnyttämästä kalastusbuumista sekä hyvistä keleistä, mutta tärkeämpänä tekijänä taustalla näemme yhtiötä kroonisesti vaivanneiden ongelmien ratkaisemisen. Tuloskasvulla on kaikki edellytykset jatkua lähivuosina, sillä täyteen potentiaaliin on vielä matkaa ja myös arvostus on edullinen tekemiemme ennustenostojen jälkeen.

Analyysi
21.4.
2021

Rapala nosti myöhään tiistai-iltana ohjeistustaan reippaasti. Odotamme selvää positiivista kurssireaktiota tälle päivälle, sillä tekemiemme ennustenostojen jälkeen nykyinen arvostus on erittäin houkutteleva (2021e P/E 15x).

Analyysi
10.3.
2021

Emme ole tehneet ennustemuutoksia, mutta osakkeen tuotto/riski-suhde on näkemyksemme mukaan parantunut, mikä heijastuu hyväksymäämme arvostukseen. Pure Fishingin omistajan hankittua 19,2 % Rapalasta on todennäköisyys mielestämme noussut, että brändien piilevä potentiaali purkautuisi omistajille ostotarjouksen kautta. Myös itsenäisenä yhtiönä on arvostus edelleen edullinen käänteen edetessä lähivuodet odotustemme mukaisesti.  

Analyysi
11.2.
2021

Rapalan H2-tulos ja ohjeistus olivat odotustemme mukaisia ja teimme ennusteisiimme vain pientä hienosäätöä. Markkinan luottamus Rapalaan on palautunut arvostuskertoimien nousun muodossa odotuksiamme nopeammin. Jatkossa tuloskasvun realisoituminen on arviomme mukaan osakkeen keskeisin ajuri. Mielestämme osakkeen kyydissä kannattaa pysyä, sillä yhtiö tekee nyt strategiansa ohjaamana ripeästi oikeita asioita brändien potentiaalin esiin kaivamiseksi.

Analyysi
21.1.
2021

Emme ole tehneet tulosennusteisiimme muutoksia, ja vahva kurssinousu on siten nostanut arvostuskertoimia. Näemme arvostuksen silti edelleen riittävän edullisena jo pelkästään 2021-tulostasolla tarkasteltuna. Strategian tavoitteleman käänteen kunnolla onnistuessa lähivuosina on osakkeessa vielä rutkasti nousuvaraa, mikä tukee tuotto/riski-suhdetta. Yhtiöstä syksyllä laatimamme laaja raportti on luettavissa vapaasti täältä.

Rapala VMC

Inderes kategoriat

Inderes Yhtiöasiakas