Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Rapala VMC
3021 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 2.80 ALIN 2.72 VAIHTO (KPL) 11 017
MYYNTI 2.92 YLIN 2.92 VAIHTO (VAL) 0,031 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo
+358 40 761 9380

Tulevat tapahtumat

20
Hei
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
26.5.
2020

Näkyvyys yhtiön tilanteeseen koronapandemian keskellä on edelleen heikko ja puolivuosittaisesta raportoinnista johtuen tarkkoja vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan joudutaan odottamaan vielä heinäkuulle asti. Koronan aiheuttama pahin myynnin kuoppa vaikuttaa olevan väistymässä ja Rapalalle tärkeä kesäsesonki on vielä osin pelastettavissa. 2020e tulos jää kuitenkin erittäin heikoksi, ja myös osakkeen keskeisen ajurin eli Rapalan strategian toteuttamisen eteneminen on vaarassa hidastua kriisin keskellä, eikä edullisilta näyttäviin 2021-kertoimiin voi siten vielä nojata.

Tyyppi: company_report
18.3.
2020

Koronaviruksen leviämisen heikentämä talousnäkymä sekä asiakasliikkeiden sulut vaikuttavat negatiivisesti Rapalan ennusteisiimme. Rapalan kärsimät vauriot riippuvat voimakkaasti kriisin kestosta, johon tällä hetkellä on huono näkyvyys. Rapalan vahvojen brändien sisällään pitämä tulospotentiaali uhkaa jälleen karata horisonttiin ja poikkeuksellisen epävarmuuden vallitessa tuotto/riski suhde on painunut mielestämme lievästi epäedulliseksi.

Tyyppi: company_report
13.2.
2020

Rapalan H2 sujui myynnin puolesta yli odotustemme ja vertailukelpoinen liikevoitto parani linjassa odotustemme kanssa. Rapalan laskevaa liikevoittoa ennakoiva 2020-ohjeistus oli kuitenkin raportin selkeä pettymys ja laskimme sen myötä ennusteitamme. Välivuosi tulosparannuksesta pitää tuotto-odotuksen matalana, mutta uuden toimitusjohtajan valinta nostaa luottamustamme, että vahvojen brändien hinnoitteluvoima saadaan lopulta tuotua esiin yhtiön strategian edetessä monella rintamalla.  

Tyyppi: company_report
27.1.
2020

Yhtiölle povaamaamme tulosvaroitusta ei ole kuulunut ja tammikuu on jo pitkällä, mikä pienentää selvästi sen todennäköisyyttä. Olemme nostaneet tulosennusteitamme nykyisen ohjeistuksen tasolle ja vuositason tuloskasvun jatkumisen myötä luottamuksemme on vahvistunut Rapalan käänteen etenemiseen erittäin heikon H1:n jälkeen. Yhtiön nykyinen arvostus (2019 P/E 13x) ei ole kallis, eikä markkina odota yhtiön käynnissä olevilta keskeisiltä projekteilta liikoja.

Tyyppi: company_report
9.1.
2020

Rapalan muutosprosessin eteneminen on edelleen osakkeen tärkein ajuri, mutta näkyvyytemme loppuvuoden aikana käynnissä olleiden keskeisten projektien edistymiseen on matala. Heikon alkuvuoden jälkeen tulosvaroituksen riski leijuu ilmassa pitäen näkemyksemme varovaisena. Kokonaisuutena nykyinen arvostus on riskit huomioiden lähellä neutraalia.

Tyyppi: company_report
22.7.
2019

Rapalan H1-raportti oli meille pettymys tärkeimpien parametrien jäätyä odotuksistamme. Loivensimme ennustamamme tuloskasvun kulmakerrointa jälleen. Positiivista kuitenkin on, että yhtiön strategian loputkin askelmerkit alkavat vapa- ja kelayritysoston myötä olla koossa. Yhtiön brändeissä piilevän potentiaalin esiin tuominen vie arviomme mukaan hyvässä skenaariossakin vielä kuitenkin runsaasti aikaa. Mielestämme 12 kk-periodilla osake ei tarjoa positiivista tuotto-odotusta ja näemme loppuvuodelle myös negatiivisen tulosvaroituksen riskin.

Tyyppi: company_report
23.4.
2019

Rapala tiedotti torstaina lunastavansa takaisin 25 MEUR hybridilainansa yhtiön saatua neuvoteltua pankkien kanssa uudet rahoituspaketit. Rahoittajien kohentunut luottamus antaa lievän positiivisen signaalin liiketoiminnan kehittymisestä myös alkuvuodesta oikeaan suuntaan ja nostaa luottamustamme tulosparannuksen etenemiseen. Myös kurssilaskun seurauksena osakkeen tuottoriskisuhde on aiempaa houkuttelevampi. 

Tyyppi: company_report
18.2.
2019

Rapalan H2-raportti oli meille myynnin selvästä kasvusta huolimatta pettymys, sillä yhtiön kannattavuus sekä ohjeistus jäivät odotuksistamme. Yhtiö tekee strategiassaan edelleen oikeita asioita, mutta edistyminen on hidasta.  Loivensimme ennustamamme tuloskasvun kulmakerrointa ja mielestämme nykyennusteilla osake on neutraalisti hinnoiteltu. Syyskuussa Rapalasta tekemämme laaja raportti on luettavissa täältä.

Tyyppi: company_report
14.1.
2019

Laskimme lievästi ennusteitamme johtuen globaalin talouskasvudatan heikentymisestä. Odotamme yhtiöltä edelleen tuloskasvua strategian toteuttamisen edetessä, mutta koska näkyvyytemme toimien edistymiseen on rajallinen ennusteemme ovat konservatiiviset. Yhtiön onnistuessa osake on halpa. Yhtiöstä tekemämme laaja raportti on edelleen ajankohtainen ja luettavissa täältä.

Tyyppi: company_report
10.9.
2018

Strategia ohjaa Rapalaa oikeaan suuntaan ja yhtiön 2018 vuoden alkupuoliskolla nähty tuloskehitys oli rohkaisevaa. Yhtiön strategiakauden tulosparannuksen kulmakertoimeen liittyy edelleen epävarmuutta ja olemme pitäneet ennusteemme varovaisina suhteessa yhtiön täyteen potentiaaliin. Yhtiön arvostus on myös konservatiivisilla ennusteillamme kohtuullisen matala.

Rapala VMC

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Rapala

Rapala konserni on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Rapalan jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Englannissa. Rapala konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen sekä 13 Fishing Yhdysvaltain ulkopuolella. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 275 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 300 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.