Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Rapala VMC

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
11.2.
2021

Rapalan H2-tulos ja ohjeistus olivat odotustemme mukaisia ja teimme ennusteisiimme vain pientä hienosäätöä. Markkinan luottamus Rapalaan on palautunut arvostuskertoimien nousun muodossa odotuksiamme nopeammin. Jatkossa tuloskasvun realisoituminen on arviomme mukaan osakkeen keskeisin ajuri. Mielestämme osakkeen kyydissä kannattaa pysyä, sillä yhtiö tekee nyt strategiansa ohjaamana ripeästi oikeita asioita brändien potentiaalin esiin kaivamiseksi.

Inderes analyysi
21.1.
2021

Emme ole tehneet tulosennusteisiimme muutoksia, ja vahva kurssinousu on siten nostanut arvostuskertoimia. Näemme arvostuksen silti edelleen riittävän edullisena jo pelkästään 2021-tulostasolla tarkasteltuna. Strategian tavoitteleman käänteen kunnolla onnistuessa lähivuosina on osakkeessa vielä rutkasti nousuvaraa, mikä tukee tuotto/riski-suhdetta. Yhtiöstä syksyllä laatimamme laaja raportti on luettavissa vapaasti täältä.

Inderes analyysi
23.11.
2020

Tapasimme perjantaina Rapalan maaliskuussa aloittaneen toimitusjohtajan ensi kertaa kasvokkain ja tapaaminen vahvisti luottamustamme siihen, että strategian toteuttaminen etenee nyt hyvin systemaattisesti ja organisaatio on aiempaa valmiimpi muutokseen. Osakkeen tuotto/riskisuhde nousee nykyhinnalla erittäin houkuttelevaksi. Rapalasta laatimamme laaja raportti on edelleen ajankohtainen ja luettavissa täältä.

Inderes analyysi
18.11.
2020

Rapalan maanantaina palauttama 2020-ohjeistus yllätti meidät vahvuudellaan ja nostimme ennusteitamme selvästi. Paluu vahvaan tuloskasvuun jo H2:n aikana lisää myös luottamustamme strategian toteuttamisen ripeään etenemiseen uuden johdon alaisuudessa. Viime kuussa Rapalasta julkaisemamme laaja raportti on vapaasti luettavissa täältä.

Inderes analyysi
1.10.
2020

Luottamuksemme on hieman noussut, että uuden johdon käsissä strategian toteuttaminen alkaa kantaa hedelmää ja liikevoittomarginaali voi palata lähemmäksi omia historiallisia sekä kilpailijoiden tasoja. Brändeissä piilevän potentiaalin esiin tuominen vie hyvässäkin skenaariossa vielä aikaa, mutta markkinat eivät juuri hinnoittele tulostason oikenemista ja mielestämme tuotto/riski-suhde nousee lievästi positiiviseksi.  

Inderes analyysi
20.7.
2020

Rapalan H1-raportti oli meille pettymys toteutuneiden lukujen osalta. Pettymystä lievensi yhtiön nopea reagointi kriisiin saneerausohjelmaa kiihdyttämällä ja taloudellisen tilanteen säilyminen kohtuullisena. Laskimme 2020-2021 tulosennusteitamme, mutta nostimme niitä 2022 jälkeen, sillä luottamuksemme on noussut, että nyt aloitetut kipeät toimet kantavat lopulta hedelmää tuloskunnon nostamiseksi. Lyhyellä tähtäimellä tuloskehitystä varjostaa Shimano-jakelun poistuma, tuotannon siirtojen luoma epäjatkuvuus sekä mahdolliset uudet koronasulut.

Inderes analyysi
10.6.
2020

Prismojen myyntidatan perusteella kalastusvälineiden myynti on toukokuussa kääntynyt vahvaan 40 %:n kasvuun vuodentakaiseen verrattuna. S-ryhmä on yksi Rapalan tärkeimmistä asiakkaista Suomessa ja olemme nostaneet odotuksiamme paremman kehityksen seurauksena myös Rapalan H1-ennusteitamme. Ennustenostoista huolimatta koronan kokonaisvaikutus on ennusteissamme Rapalalle edelleen selvästi negatiivinen.

Inderes analyysi
26.5.
2020

Näkyvyys yhtiön tilanteeseen koronapandemian keskellä on edelleen heikko ja puolivuosittaisesta raportoinnista johtuen tarkkoja vaikutuksia yhtiön liiketoimintaan joudutaan odottamaan vielä heinäkuulle asti. Koronan aiheuttama pahin myynnin kuoppa vaikuttaa olevan väistymässä ja Rapalalle tärkeä kesäsesonki on vielä osin pelastettavissa. 2020e tulos jää kuitenkin erittäin heikoksi, ja myös osakkeen keskeisen ajurin eli Rapalan strategian toteuttamisen eteneminen on vaarassa hidastua kriisin keskellä, eikä edullisilta näyttäviin 2021-kertoimiin voi siten vielä nojata.

Inderes analyysi
18.3.
2020

Koronaviruksen leviämisen heikentämä talousnäkymä sekä asiakasliikkeiden sulut vaikuttavat negatiivisesti Rapalan ennusteisiimme. Rapalan kärsimät vauriot riippuvat voimakkaasti kriisin kestosta, johon tällä hetkellä on huono näkyvyys. Rapalan vahvojen brändien sisällään pitämä tulospotentiaali uhkaa jälleen karata horisonttiin ja poikkeuksellisen epävarmuuden vallitessa tuotto/riski suhde on painunut mielestämme lievästi epäedulliseksi.

Inderes analyysi
13.2.
2020

Rapalan H2 sujui myynnin puolesta yli odotustemme ja vertailukelpoinen liikevoitto parani linjassa odotustemme kanssa. Rapalan laskevaa liikevoittoa ennakoiva 2020-ohjeistus oli kuitenkin raportin selkeä pettymys ja laskimme sen myötä ennusteitamme. Välivuosi tulosparannuksesta pitää tuotto-odotuksen matalana, mutta uuden toimitusjohtajan valinta nostaa luottamustamme, että vahvojen brändien hinnoitteluvoima saadaan lopulta tuotua esiin yhtiön strategian edetessä monella rintamalla.  

Rapala VMC

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Rapala

Rapala konserni on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Rapalan jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Englannissa. Rapala konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen sekä 13 Fishing Yhdysvaltain ulkopuolella. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 275 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 300 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.