Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Rapala VMC

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Analyytikon kommentti
15.2.
2021

Rapala tiedotti perjantai-iltana, että sen pitkäaikaisiin omistajiin kuulunut belgialainen Sofina SA on myynyt 19,23 %:n osuutensa Rapalasta yhdysvaltalaisen pääomasijoittaja Sycamore Partners Managementin määräysvallassa olevalle Cermak Road LLC.:lle.

Analyytikon kommentti
11.2.
2021

Nostamme tavoitehintamme 6,2 euroon (aik. 5,6 euroa) ja toistamme lisää-suosituksen. Rapalan H2-tulos ja ohjeistus olivat odotustemme mukaisia ja teimme ennusteisiimme vain pientä hienosäätöä. Markkinan luottamus Rapalaan on palautunut arvostuskertoimien nousun muodossa odotuksiamme nopeammin.

Analyytikon kommentti
10.2.
2021

Rapalan tiistai-iltana julkaiseman H2-raportin tulosrivit sekä ohjeistus olivat odotustemme mukaiset. Myös strategian toteuttaminen vaikuttaa etenevän edelleen ripeästi yhtiön tehdessä oikeita asioita systemaattisesti monella rintamalla.

Analyytikon kommentti
5.2.
2021

Vuoden jälkipuolisko on sujunut yhtiöltä todella vahvasti marraskuussa annetun tulosvaroituksen perusteella. Ennustamme tulosparannuksen jatkuvan lievänä myös vuonna 2021 ja uuden ohjeistuksen pitäisi antaa selkänojaa odotuksillemme. Haemme raportista lisätietoja myös strategisen muutosprosessin etenemisestä, sillä pitkän ajan tuloskasvunäkymän ja osakkeen arvonmuodostuksen kannalta se on sijoittajan kannalta kaikkein olennaisinta.

Analyytikon kommentti
28.1.
2021

Rapala kertoi eilen hankkivansa taiwanilaisen vavoistaan ja keloistaan tunnetun Okuma Fishing Tacklen Euroopan ja Venäjän tuotemerkit sekä niihin liitännäiset aineettomat oikeudet.

Analyytikon kommentti
21.1.
2021

Nostamme tavoitehintamme 5,6 euroon (aik. 4,5 euroa), mutta laskemme suosituksemme lisää-tasolle (aik. osta). Emme ole tehneet tulosennusteisiimme muutoksia, ja vahva kurssinousu on siten nostanut arvostuskertoimia.

Analyytikon kommentti
17.12.
2020

Rapala kertoi keskiviikkona uudesta vastuullisuusstrategiasta, jota on valmisteltu vuoden 2020 aikana. Strategia kattaa kaikki yhtiön liiketoimintayksiköt ja sen tavoitteena on tehdä yhtiöstä vuoteen 2024 mennessä yksi maailman johtavista vastuullisista kalastusvälineyhtiöistä.

Analyytikon kommentti
4.12.
2020

Rapala kertoi torstaina lehdistötiedotteella tarkemmin 13 Fishingin vapa- ja kelabrändin lanseerauksen etenemisestä.

Analyytikon kommentti
23.11.
2020

Tapasimme perjantaina Rapalan maaliskuussa aloittaneen toimitusjohtajan ensi kertaa kasvokkain ja tapaaminen vahvisti luottamustamme siihen, että strategian toteuttaminen etenee nyt hyvin systemaattisesti ja organisaatio on aiempaa valmiimpi muutokseen.

Analyytikon kommentti
18.11.
2020

Nostamme Rapalan tavoitehintamme 3,8 euroon (aik. 2,8 euroa) ja toistamme lisää-suosituksemme. Rapalan maanantaina palauttama 2020-ohjeistus yllätti meidät vahvuudellaan ja nostimme ennusteitamme selvästi.

Rapala VMC

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Rapala

Rapala konserni on maailman johtava uistimien, kolmihaarakoukkujen, kalastajan tarvikkeiden ja fileointiveitsien valmistaja ja myyjä. Konsernilla on myös vahva maailmanlaajuinen markkina-asema muissa urheilukalastuksen tuotekategorioissa ja se on yksi Pohjoismaiden johtavista ulkoilu-, metsästys- ja talviurheilutuotteiden jakelijoista. Rapalan jakeluyhtiöverkosto on alan kattavin. Päätuotantolaitokset sijaitsevat Suomessa, Ranskassa, Virossa, Venäjällä, Indonesiassa ja Englannissa. Rapala konsernin brändiportfolioon kuuluu alan johtava brändi, Rapala, ja muita maailmanlaajuisesti tunnettuja brändejä kuten VMC, Sufix, Storm, Blue Fox, Luhr Jensen, Williamson, Dynamite Baits, Mora Ice, StrikeMaster, Marttiini ja Peltonen sekä 13 Fishing Yhdysvaltain ulkopuolella. Konsernin liikevaihto vuonna 2019 oli 275 miljoonaa euroa ja se työllistää noin 2 300 henkilöä 42 maassa. Rapala VMC Oyj:n osakkeella on käyty kauppaa Nasdaq Helsingissä vuodesta 1998.