Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Raute
3022 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 20.20 ALIN 20.00 VAIHTO (KPL) 2 028
MYYNTI 20.30 YLIN 20.40 VAIHTO (VAL) 0,041 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

29
Huh
Osavuosikatsaukset

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
19.3.
2020

Olemme tehneet koronaviruksen leviämisen ja rajusti heikentyneen talousnäkymän takia merkittäviä negatiivisia muutoksia yhtiön lähivuosien ennusteisiimme. Lyhyellä tähtäimellä korkeaa arvostusta kompensoivat jo siedettävä pitkän aikavälin hinnoittelu, kohtuulliselta näyttävä osinkovirta ja vahvan taloudellisen aseman myötä kurissa pysyvä riskitaso. Myöskään yhtiön kilpailuetua kriisi ei arviomme mukaan ainakaan heikennä.

Tyyppi: company_report
14.2.
2020

Raute julkisti eilen Q4-raporttinsa, jonka oli kokonaisuutena odotuksiamme heikompi. Leikkasimme Rauten kuluvan vuoden ennusteitamme selvästi johtuen tänä vuonna tulosta rasittavista kehittyvien markkinoiden panostuksista. Lähivuosien osalta ennustemuutokset jäivät pienemmiksi. Osakkeen arvostus on lyhyellä tähtäimellä korkea, mutta emme näe yksittäisen ja sinänsä välttämättömän välivuoden ajavan osaketta merkittävästi alaspäin.

Tyyppi: company_report
14.1.
2020

Laskemme tavoitehintamme ylittäneen Rauten suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää). Yhtiön tavoitehintamme pidämme 26,00 eurossa. Pitkällä tähtäimellä Raute on kiinnostava sijoituskohde kestävien kilpailuetujensa takia. Lyhyellä tähtäimellä tuotto-odotus ei saa arviomme mukaan tukea tuloskasvusta tai kertoimien nousuvarasta eikä sinänsä hyvä osinkotuotto ole riittävä korvaus syklisen yhtiön riskeistä.

Tyyppi: company_report
31.10.
2019

Raute julkisti eilen Q3-raporttinsa, jonka numerot olivat lievästi odotuksiamme heikompia. Emme kuitenkaan tehneet raportin myötä tuntuvia ennustemuutoksia. Arviomme mukaan Rautella on ensi vuonna edellytyksiä vahvan tilauskannan ansiosta lievään tulosparannukseen, mikä yhdistettynä kohtuulliseen arvostukseen ja 6 %:n osinkotuottoon riittää mielestämme positiiviseen suositukseen.

Tyyppi: company_report
2.10.
2019

Olemme tarkastaneet Rauten lähivuosien ennusteitamme selvästi ylöspäin suuren tehdaskaupan takia. Lisäksi tuntuvasti vahvistuva tilauskanta antaa yhtiölle mielestämme jo hyvää näkyvyyttä ensi vuoteen ja laskee siten osakkeen riskitasoa. Rauten arvostuskertoimet ovat mielestämme melko neutraalit, mutta vahvan osinkotuoton ja tilauskannan vahvistumisen myötä parantuneen lyhyen ajan tuloskasvunäkymän ansiosta osakkeen 12 kuukauden tuotto-odotus nousee mielestämme jo riittäväksi.

Tyyppi: company_report
1.8.
2019

Raute julkisti eilen Q2-raporttinsa, jonka numerot olivat melko hyvin linjassa ennusteidemme kanssa. Emme tehneet raportin jälkeen oleellisia ennustemuutoksia. Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä yhä pääosin osingon varassa. Tämä ei vielä houkuttele ottamaan osakkeeseen liittyviä syklisiä riskejä, vaikka uutisvirta voikin tukea osaketta lähiaikoina.

Tyyppi: company_report
26.6.
2019

Tulosvaroitus ei ollut yllättävä, mutta leikkasimme aikaisen ja osittain myös projektiongelmista johtuneen varoituksen takia ennusteitamme selvästi. Osakkeen arvostus ei mielestämme ole halpa, joten emme näe syytä kiirehtiä osakkeen suhteen ennen kuin edessä olevan tuloskuopan syvyys ja kesto selkenee.

Tyyppi: company_report
6.5.
2019

Raute julkisti perjantaina Q1-raporttinsa, joka oli odotuksiamme heikompi. Tilauskannan laskun takia loppuvuoteen alkaa arviomme mukaan kohdistua paineita, vaikka kysyntäkuva onkin yhä terve. Mielestämme Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä osingon varassa, sillä odotamme yhtiön tuloskunnon heikentyvän lyhyellä aikavälillä ja tämä on mielestämme hinnoiteltu vuoden tähtäimellä osakkeeseen neutraalisti.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Raute julkisti eilen Q4-raporttinsa, joka ei tarjonnut suurempia yllätyksiä kokonaiskuvan kannalta. Q4-numerot olivat tiedossa ja 1,40 euron osinkoehdotus osui ennusteisiimme. Ohjeistuksen sanamuodot olivat sen sijaan pykälän odotuksiamme positiivisemmat. Mielestämme Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä etenkin osingon varassa, sillä odotamme yhtiön tuloskunnon yhä heikentyvän maltillisesti vuoden 2018 ennätysvahvalta tasolta ja tämä on hinnoiteltu vuoden tähtäimellä osakkeeseen jokseenkin oikein.

Tyyppi: company_report
16.1.
2019

Raute antoi eilen toisen positiivisen tulosvaroituksen koskien vuoden 2018 ohjeistusta ja se antoi myös ennakkotietoja koko vuoden toteutuneesta kehityksestä. Ennakkotietojen mukaan vuoden 2018 liikevaihto ylittää odotuksemme, mutta koko vuoden liikevoitto jää odotuksistamme. Myös vuoden 2019 ennusteisiimme kohdistuu alustavan arviomme mukaan painetta alaspäin, sillä vuoden 2018 lopun tilauskanta jäi alle odotuksiemme.

Raute

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Raute-konserni on maailmanlaajuisesti toimiva teknologiayritys. Asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri ja LVL. Rauten teknologiatarjonta kattaa koko tuotantoprosessin koneet ja laitteet.

Rauten kokonaispalvelukonsepti lähtee tuotteen elinkaaren hallinnasta ja Rauten ratkaisuihin kuuluvat kattavan laitetarjonnan lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin.

Rauten päätoimipaikka sijaitsee Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa sekä Kajaanissa. Myyntiverkosto on maailmanlaajuinen.

Rauten sijoittajasivut