Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Raute
2744 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 26.80 ALIN 26.80 VAIHTO (KPL) 2 193
MYYNTI 27.00 YLIN 27.20 VAIHTO (VAL) 0,059 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Antti Viljakainen
+358 44 591 2216

Tulevat tapahtumat

13
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
14.1.
2020

Laskemme tavoitehintamme ylittäneen Rauten suosituksemme vähennä-tasolle (aik. lisää). Yhtiön tavoitehintamme pidämme 26,00 eurossa. Pitkällä tähtäimellä Raute on kiinnostava sijoituskohde kestävien kilpailuetujensa takia. Lyhyellä tähtäimellä tuotto-odotus ei saa arviomme mukaan tukea tuloskasvusta tai kertoimien nousuvarasta eikä sinänsä hyvä osinkotuotto ole riittävä korvaus syklisen yhtiön riskeistä.

Tyyppi: company_report
31.10.
2019

Raute julkisti eilen Q3-raporttinsa, jonka numerot olivat lievästi odotuksiamme heikompia. Emme kuitenkaan tehneet raportin myötä tuntuvia ennustemuutoksia. Arviomme mukaan Rautella on ensi vuonna edellytyksiä vahvan tilauskannan ansiosta lievään tulosparannukseen, mikä yhdistettynä kohtuulliseen arvostukseen ja 6 %:n osinkotuottoon riittää mielestämme positiiviseen suositukseen.

Tyyppi: company_report
2.10.
2019

Olemme tarkastaneet Rauten lähivuosien ennusteitamme selvästi ylöspäin suuren tehdaskaupan takia. Lisäksi tuntuvasti vahvistuva tilauskanta antaa yhtiölle mielestämme jo hyvää näkyvyyttä ensi vuoteen ja laskee siten osakkeen riskitasoa. Rauten arvostuskertoimet ovat mielestämme melko neutraalit, mutta vahvan osinkotuoton ja tilauskannan vahvistumisen myötä parantuneen lyhyen ajan tuloskasvunäkymän ansiosta osakkeen 12 kuukauden tuotto-odotus nousee mielestämme jo riittäväksi.

Tyyppi: company_report
1.8.
2019

Raute julkisti eilen Q2-raporttinsa, jonka numerot olivat melko hyvin linjassa ennusteidemme kanssa. Emme tehneet raportin jälkeen oleellisia ennustemuutoksia. Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä yhä pääosin osingon varassa. Tämä ei vielä houkuttele ottamaan osakkeeseen liittyviä syklisiä riskejä, vaikka uutisvirta voikin tukea osaketta lähiaikoina.

Tyyppi: company_report
26.6.
2019

Tulosvaroitus ei ollut yllättävä, mutta leikkasimme aikaisen ja osittain myös projektiongelmista johtuneen varoituksen takia ennusteitamme selvästi. Osakkeen arvostus ei mielestämme ole halpa, joten emme näe syytä kiirehtiä osakkeen suhteen ennen kuin edessä olevan tuloskuopan syvyys ja kesto selkenee.

Tyyppi: company_report
6.5.
2019

Raute julkisti perjantaina Q1-raporttinsa, joka oli odotuksiamme heikompi. Tilauskannan laskun takia loppuvuoteen alkaa arviomme mukaan kohdistua paineita, vaikka kysyntäkuva onkin yhä terve. Mielestämme Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä osingon varassa, sillä odotamme yhtiön tuloskunnon heikentyvän lyhyellä aikavälillä ja tämä on mielestämme hinnoiteltu vuoden tähtäimellä osakkeeseen neutraalisti.

Tyyppi: company_report
15.2.
2019

Raute julkisti eilen Q4-raporttinsa, joka ei tarjonnut suurempia yllätyksiä kokonaiskuvan kannalta. Q4-numerot olivat tiedossa ja 1,40 euron osinkoehdotus osui ennusteisiimme. Ohjeistuksen sanamuodot olivat sen sijaan pykälän odotuksiamme positiivisemmat. Mielestämme Rauten tuotto-odotus on vuoden tähtäimellä etenkin osingon varassa, sillä odotamme yhtiön tuloskunnon yhä heikentyvän maltillisesti vuoden 2018 ennätysvahvalta tasolta ja tämä on hinnoiteltu vuoden tähtäimellä osakkeeseen jokseenkin oikein.

Tyyppi: company_report
16.1.
2019

Raute antoi eilen toisen positiivisen tulosvaroituksen koskien vuoden 2018 ohjeistusta ja se antoi myös ennakkotietoja koko vuoden toteutuneesta kehityksestä. Ennakkotietojen mukaan vuoden 2018 liikevaihto ylittää odotuksemme, mutta koko vuoden liikevoitto jää odotuksistamme. Myös vuoden 2019 ennusteisiimme kohdistuu alustavan arviomme mukaan painetta alaspäin, sillä vuoden 2018 lopun tilauskanta jäi alle odotuksiemme.

Tyyppi: company_report
12.12.
2018

Toistamme Rauten tavoitehintamme 27,00 euroa ja lisää-suosituksemme. Tulospohjaisesti maltillisesti arvostettu Rauten tarjoaa mielestämme yhä kohtuullisen tuotto-odotuksen, vaikka taloussuhdanteen kypsyessä sykliset riskit nostavatkin päätään. Olemme julkaisseet Rautesta tänään laajan yhtiöraportin, joka on luettavissa ilmaiseksi täältä.

Tyyppi: company_report
1.11.
2018

Rauten Q3-raportti oli odotuksiamme parempi. Arvostuksen lasku ja tilauskannan odotuksiamme parempi kehitys ovat parantaneet osakkeen tuotto/riski-suhdetta, vaikka yleisten arvostustasojen lasku vaikuttaa myös Rautelle hyväksyttävään arvostukseen.

Raute

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Raute-konserni on maailmanlaajuisesti toimiva teknologiayritys. Asiakkaat ovat puutuoteteollisuudessa toimivia yrityksiä, joiden valmistamia puutuotteita ovat viilu, vaneri ja LVL. Rauten teknologiatarjonta kattaa koko tuotantoprosessin koneet ja laitteet.

Rauten kokonaispalvelukonsepti lähtee tuotteen elinkaaren hallinnasta ja Rauten ratkaisuihin kuuluvat kattavan laitetarjonnan lisäksi teknologiapalvelut varaosatoimituksista säännölliseen kunnossapitoon ja konekannan modernisointeihin.

Rauten päätoimipaikka sijaitsee Nastolassa. Muut omat tuotantoyksiköt ovat Vancouverin alueella Kanadassa, Shanghain alueella Kiinassa sekä Kajaanissa. Myyntiverkosto on maailmanlaajuinen.

Rauten sijoittajasivut