Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.

Sievi Capital

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Olli Vilppo

Olli Vilppo

Analyytikko

Lisätiedot
Sauli Vilén

Sauli Vilén

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
25.2.
2021

Nostimme arviotamme Indoor Groupin arvosta sen vuolaan rahavirran ylitettyä jälleen odotuksemme. Myös KH-Koneiden ja Logistikaksen arvoon teimme pieniä positiivisia tarkennuksia.  Arvioimamme nousuvara sekä turvallinen osinkotuotto pitävät tuotto-odotuksen mielestämme houkuttelevana ja näkemyksemme mukaan pääomistajan myyntien takia osakkeen arvostus on jäänyt jälkeen omistusportfolion hyvästä kehityksestä.

Inderes analyysi
27.11.
2020

Ostimme tänään salkkuumme Sievi Capitalia 5 %:n osuudella. Kaupan rahoitamme puoliksi käteisellä ja puoliksi myymällä salkkumme ylivoimaisesti suurimmaksi sijoitukseksi kohonnutta Talenomia. Sievi Capital on mielestämme selvästi aliarvostettu ja täyttää kaikki klassiset arvo-osakkeen piirteet. Pääomistajan poikkeukselliset osakemyynnit tarjoavat erinomaisen paikan hypätä kyytiin kiinnostavaan pitkän aikavälin tarinaan houkuttelevalla riski-/tuottosuhteella.

Inderes analyysi
29.10.
2020

Nostimme Q3-väliaikatietojen perusteella hieman arviotamme Indoor Groupin arvosta. Sievi kertoi myös uudesta logistiikka-alan yritysostosta, jonka arvioimme omistaja-arvoa luovaksi edullisen kauppahinnan perusteella. Arvioimamme nousuvara sekä turvallinen osinkotuotto nostavat tuotto-odotuksen jo erittäin houkuttelevaksi.

Inderes analyysi
26.8.
2020

Olemme nostaneet tärkeimmän omistuksen Indoor Groupin arvoa selvästi, sillä sen kannattavuus sekä rahavirta ylittivät odotuksemme heittämällä. Arviomme muiden omistusten arvoista laski niiden jäätyä hieman odotuksistamme, mutta kokonaisuutena tavoitehinnan määräävä osien summamme nousi. Arvioimamme nousuvara sekä turvallinen osinkotuotto pitävät tuotto-odotuksen edelleen hyvänä 12kk periodilla.

Inderes analyysi
22.6.
2020

Olemme nostaneet tärkeimmän omistuksen Indoor Groupin arvoa, sillä huonekalukauppa on markkina-analyysimme perusteella toipunut alun koronashokin jälkeen nopeasti. Myös arviomme KH-Koneiden omistuksen arvosta on noussut sen hyötyessä elvytyshankkeista sekä defensiivisen Nordic Rescue Groupin arvon noustua verrokkien arvostustasojen vanavedessä. Muutosten myötä tavoitehinnan määräävä osien summamme nousi ja nykyinen nousuvara tarjoaa mielestämme jo hyvän tuotto-odotuksen.

Inderes analyysi
29.4.
2020

Nostimme Q1-katsauksen perusteella lievästi Indoor Groupin omistuksen arvoa, sillä pahimmat huolemme koronan sille aiheuttaman tuloskuopan koosta ovat laskeneet. Muiden yhtiöiden arvot ovat pysyneet ennallaan suhteessa tuoreeseen päivitykseemme. Muutosten myötä tavoitehinnan määräävä osien summamme nousi hieman ja arvioimamme nousuvara suhteessa nykykurssiin riittää varovaiseen positiiviseen suositukseen.

Inderes analyysi
27.4.
2020

Sievi Capitalin Q1-liiketoimintakatsaus julkaistaan keskiviikkona klo 09.00. Huomiomme kiinnittyy Koronasta etulinjassa kärsivän Indoor Groupin myynnin laskun mittakaavaan. Muiden yhtiöiden osalta emme odota Koronan vielä merkittävästi vaikuttaneen toteutuneeseen kehitykseen, mutta arvioimme myös niiden näkymien heikentyneen. Olemme päivittäneet arviotamme tavoitehinnan määräävästä osien summasta ennen tulosta.

Inderes analyysi
4.3.
2020

Tärkeät KH-Koneet sekä Indoor Group etenivät vuonna 2019 odotustemme mukaisesti, mutta Suvanto Trucksin vuosi oli synkkä ja se jäi selvästi odotuksistamme. Nordic Rescue Groupin uuden johdon esiintyminen vahvisti käsitystämme sen tuloskasvunäkymistä.  Kokonaisuutena osakkeen hinnoittelu on lähellä neutraalia.

Inderes analyysi
30.1.
2020

Sievi Capitalin eilen järjestetty ylimääräinen yhtiökokous hyväksyi odotetusti hallituksen ehdottaman ylimääräisen 0,15 euron lisäosingon. Olemme vähentäneet osinkorahat osien summastamme, ja tämän myötä laskelma on laskenut 1,21 euroon (aik. 1,36 euroa). 

Inderes analyysi
8.1.
2020

Sievi Capital kertoi eilen uudesta enemmistösijoituksesta pelastusajoneuvojen valmistajista muodostettavaan konserniin. Yritysoston myötä osien summa -laskelmamme on noussut 1,36 euroon/ osake (aik. 1,30 euroa/osake) johtuen edullisesta kauppahinnasta verrattuna yritykselle tekemäämme arvonmääritykseen. Yhtiö kertoi myös 0,15 euron lisäosingosta, mutta sillä ei ole vaikutusta yhtiölle hyväksymäämme arvostukseen. 

Sievi Capital

Sievi Capital

Sievi Capital on pörssilistattu (Nasdaq Helsinki) pääomasijoitusyhtiö, joka tekee sijoituksia pieniin ja keskisuuriin suomalaisiin yrityksiin. Sievi Capital on kohdeyritysten johdon ja kanssaomistajien kumppani, joka aktiivisena omistajana tukee kohdeyritysten kasvua, tuloksellisuutta ja arvon rakentamista.