Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.

Skarta Group

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes analyysi
30.4.
2020

Inderesin seuranta Privanetista loppuu yhtiöseurantasopimuksen päättyessä. Emme anna enää yhtiölle suositusta (aik. myy) tai tavoitehintaa (aik. 0,30 €). Aloitimme Privanetin seurannan kesällä 2016 pian yhtiön First North -listautumisen jälkeen ja yhtiö ylsi kohtuullisen hyviin tuloksiin 2016 ja 2017. Vuoden 2018 aikana yhtiön liiketoiminnassa nähtiin raju käänne heikompaan ja ongelmien kierre on jatkunut viime aikoihin asti. Sijoittajien kannalta kehitys on ollut tuhoisaa osakkeen romahdettua yli 90 %. Näkemyksemme osakkeesta on ollut negatiivinen helmikuusta 2018 asti.

Inderes analyysi
2.3.
2020

Privanetin H2-tulos oli odotetun surkea ja näkymät ovat edelleen epävarmat. Yhtiö arvioi aiemmin 2020 liiketuloksen olevan positiivinen, mutta päätti nyt olla antamatta tulosohjeistusta vedoten uuden liiketoiminnan käynnistämisestä mahdollisesti syntyviin kertaluonteisiin kustannuksiin. Yhtiö kertoi kuitenkin myös uusista rahoitusratkaisuista, jotka oletettavasti antavat yhtiölle työrauhan toistaiseksi. Mielestämme osakkeen riski/tuotto-suhde on edelleen heikko. 

Inderes analyysi
20.12.
2019

Privanet antoi ruman negatiivisen tulosvaroituksen, jossa yhtiö kertoi 2019 liiketuloksen painuvan noin 11 MEUR tappiolle taseessa olevien arvopapereiden alaskirjausten ja uusien kuluvarausten takia. Privanet on ollut negatiivisessa kierteessä aiemmin Mashiin ja Realinvestiin liittyvien ongelmien kanssa, ja nyt pohjaa etsitään jälleen alempaa. 

Inderes analyysi
27.11.
2019

Osakekurssin yli 30 %:n romahduksen jälkeen Privanetista yli 20 % omistavan Mashin ajautuminen maksuvaikeuksiin on mielestämme huomioitu osakekurssissa jo varsin voimakkaasti, ja tuntuvan kurssilaskun jälkeen Privanetin markkina-arvo on poljettu todella alas. Emme näe silti vieläkään selkeitä tukitasoja tai positiivisia ajureita osakkeelle, minkä takia suosituksemme pysyy negatiivisella puolella odottaessamme tilanteen selkeytymistä.

Inderes analyysi
20.11.
2019

Privanetista yli 20 % omistava Mash Group on ajautunut maksuvaikeuksiin ja yhtiön maksuviive voi johtaa pian yli 190 MEUR:n velvoitteiden erääntymiseen. Tämä asettaa synkän varjon Mashin Privanet-omistuksen päälle, ja lisäksi Privanet on välittänyt Mashin velkakirjoja ja osakkeita asiakkailleen. Vaikka vaikutuksia Privanetiin on vaikea arvioida, Mashin ongelmat todennäköisesti heikentävät edelleen sijoittajien luottamusta ja odotamme painetta osakekurssiin. 

Inderes analyysi
27.8.
2019

Käsityksemme mukaan Privanet on saanut maksettua erääntyneen joukkovelkakirjansa, joten välitön likviditeettiuhka on ilmeisesti ohi. Tämä oli odotettua, mutta kalkkiviivoille venynyt ratkaisu ei kasvattanut luottamusta yhtiöön. Näkymät ovat edelleen epävarmat, mutta toisaalta osakkeen arvostus on maltillinen, jos tuloskäänne onnistuu. 

Inderes analyysi
22.8.
2019

Privanet julkaisi H1-katsauksensa yllättäen eilen illalla, vaikka tulosjulkistuksen piti tapahtua 29.8.2019. Yhtiön likviditeettitilanne oli vastoin odotuksiamme edelleen äärimmäisen tiukka ja ratkaisua haetaan kalkkiviivoilla, sillä yhtiöllä erääntyy laina maksettavaksi ensi viikolla. Tilanne onkin tukala, mutta hätätapauksessa yhtiöstä noin 30 % omistava Kim Wiio todennäköisesti rahoittaa yhtiötä. Silti osakkeen riski/tuotto-suhde on mielestämme tällä hetkellä heikko. 

Inderes analyysi
27.6.
2019

Privanetin sijoitustarina muuttui viime vuonna kärsimysnäytelmäksi Lapis-kriisin kärjistyttyä ja ongelmien syvennettyä jo rahoituskriisiksi tänä vuonna. Nyt rahoitustilanne on saatu käytännössä ratkaistua, mutta voimakkaan diluution ja kurssinousun johdosta yhtiön markkina-arvo on kohonnut jo noin 18 MEUR:oon. Näin ollen arvostus ei mielestämme ole houkutteleva edelleen erittäin korkeisiin riskeihin suhteutettuna. 

Inderes analyysi
27.5.
2019

Olemme nostaneet Privanetin tavoitehintaa selvästi, koska yhtiö vaikuttaisi löytäneen ratkaisun kireään rahoitustilanteeseensa. Rahoitusjärjestelyn toteutuessa oletuksiemme mukaisesti, se ratkaisee yhtiön likviditeettikriisin mutta tuo mukanaan myös voimakkaan diluution. Markkina-arvon oletettu voimakas kasvu huomioiden osakkeen riski/tuotto-suhde on mielestämme tällä hetkellä suhteellisen neutraali.

Inderes analyysi
23.4.
2019

Privanetilla on edelleen edessään vakavia haasteita ratkaistavana, mutta toisaalta osakekurssiin on hinnoiteltu jo paljon pahaa. Erittäin korkeiden riskien vastapuolelle osake tarjoaakin nykytasolla myös nousuvaraa mahdollisessa positiivisessa skenaariossa. Osakkeen riski/tuotto-suhde kääntyy mielestämme edelleen hieman negatiiviselle puolelle, mutta osakekurssin laskettua voimakkaasti tasapaino on tällä tasolla paljon aiempaa parempi. 

Skarta Group