Copyright © 2021. Inderes Oyj. All rights reserved.
Käyttäjätili

Hei anonyymi!

Luomalla maksuttoman Inderes-tilin, pääset käsiksi Inderesin analyysiin, voit tilata suositun aamukatsauksen ja seurata sinua kiinnostavia yhtiöitä sekä keskusteluita.

Luo tili

Onko sinulla jo Inderes-tili?

Stora Enso

Viimeisimmät raportit

Analyytikko

Antti Viljakainen

Antti Viljakainen

Pääanalyytikko

Lisätiedot

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Inderes Q&A
9.9.
2020

Hei, Osaisitteko ehdottaa kirjallisuuslähdettä tai avata aihetta metsäyhtiöiden sykli ja metsäkonesykli jopa parilta eri kannalta? Materiaalienne mukaan vuosina 2017-2018 metsäyhtiöiden sykli oli huipussaan ja sen jälkeen ollut laskussa mm. sellun hinnan mukana. Vuoden 2019 lopussa analyytikko Vesola mainitsi metsäkonesyklin kääntyneen alaspäin. Yhteenvetoa metsäyhtiöiden ja Ponssen markkinan elpymisen funda-ajureihin ja syklidynaamiikkaan kaivataan. Kiitos

Inderes Q&A
23.6.
2020

Olisi kiva kuulla analyytikön näkemys, minkälaisesti potentiaalista julkisuudessa mainitun Sunilan sellutehtaan yhteyteen rakennettavan koelaitoksen tuottaman ligniinin käyttäminen akkutuotannossa voisi olla kyse? Onko tämä toimiessaan skaalattavissa muille tuotantolaitoksille? Muillakin metsäyhtiöillä on ilmeisesti ligniinin kanssa erilaisia tutkimuksia menossa, mutta onko SE:lla akkuteknologiaan suunnatussa tuotannossa kilpailuetua muihin verrattuna?

Inderes Q&A
20.2.
2020

Hei Molempien liikevaihto n. 10 miljardia e . Upm henkilöstön määrä 19 000 ja Stora 25 000. Tätä ei voi selittää esim. että kartonkibisness on työvoimavaltaisempaa. Vai voiko ? -esa

Inderes Q&A
14.10.
2019

Hei, Olette maininneet podissanne, että Helsingin pörssin metsäyhtiöt ovat hyvin samanlaisia ja vertailukelpoisia. Kuitenkin, yhtiöiden tuoteportfoliot etenkin kartongin osalta eroavat. Metsä Boardilla suuri paino kartongissa, Storalla kasvava paino ja UPM:llä ei ollenkaan kartonkia. Miten attraktiivisena näette juuri tämän kartonkimarkkinan, sillä se erottaa yllä mainittuja yhtiöitä toisistaa. Kuinka suuri markkina on ja onko se kasvava? Onko kartonki-portfoliossa esim. Storalla merkittäviä synergioita muihin tuotteisiin, esim. selluun? Kiitos paljon!

Inderes Q&A
29.8.
2019

Millä tavalla tulisi suhtautua näihin toimitusjohtaja vaihdoksiin? Onko usein kyse yhtiön kannalta oikeanlaisen johtajan saamisesta viemään uutta strategiaa eteenpäin vai voiko kyseessä olla ongelmia tms?

Inderes Q&A
16.7.
2019

Haluaisin oppia ymmärtämään sellun hinnan muodostumista ja sellun hinnan vaikutusta Helsingin pörssin metsäyhtiöiden tuloksiin.
1) 28.6 julkaisemassanne artikkelissa oli maininta että kustannuskäyrän häntäpää tekee jo negatiivista kassavirtaa. Minkä tyyppiset toimijat lukeutuvat tuonne häntäpäähän?
2) Eräässä Heikkilä ja Vilen videossa mainittiin Metsä Boardin kantavan selluriskiä. Eli sellun hinnan nousu olisi Boardille huono asia vaikka saman konsernin toinen yhtiö valmistaa sellua?

Inderes Q&A
29.5.
2019

Hei! Olen ihmetellyt muutaman päivä, miksi metsäyhtiöiden osakkeet, etenkin Stora Enso R ja Metsä Board B, sukeltavat juuri nyt päivästä toiseen? Vaikuttavatko molemmilta yhtiöiltä tulleet investointisuunnitelmat vai onko taustalta löydettävissä muita syitä, ja jos on niin mitä?

Inderes Q&A
6.5.
2019

Hei, Storan 2019E bruttoinvestointeihin on tehty melkoinen korotus viimeisimmässä DCF-laskelmassa. Kysyisinkin, että mitkä tässä ovat suurimmat tekijät taustalla (Oulu PK7, Hylten tehdas jne?) ja onko Bergvik Skog -järjestelyllä joku rooli tässä korotuksessa? Kiitos!

Inderes Q&A
18.3.
2019

Kiinnostaisi näkemys Stora Ensosta nyt kun tilinpäätös on esitetty?

(otsikkoa muokattu)

Inderes Q&A
8.2.
2019

Hei, Haluaisitteko selventää mitenkä sellun hinnan vaihtelu vaikuttaa konkreettisesti eri yhtiöihin. Esim.: UPM / STORA vs. AHLSTRÖM-MUNKSJÖ / HUHTAMÄKI(?) Onko hinnan vaihtelun vaikutuksella eroavaisuutta yhtiöittäin? Vaikuttaako lyhyt- tai pitkäkuituisen sellun hinta eritavoin eri yhtiöihin? Kuinka / mistä sellun hinnanvaihteluita voisi parhaiten seurata (indeksi tms.)? Onko joitakin muita merkittäviä (raaka-aine) tekijöitä, joita tulisi seurata? Kiitos.

Stora Enso