Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Etsi
Käyttäjätili

Hei!

Luo ilmainen tili jotta voit seurata yrityksiä, osallistua foorumin keskusteluun sekä kommentoida meidän sisältöä. Valitse sinulle sopivin tili.

Oliko sinulla jo tili?

Kirjaudu sisään
Tikkurila
3182 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 15.20 ALIN 14.70 VAIHTO (KPL) 18 842
MYYNTI 15.24 YLIN 15.26 VAIHTO (VAL) 0,285 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani
+358 50 527 8680

Tulevat tapahtumat

12
Hel
Tilinpäätöstiedotteet

Yhtiön vuosikertomukset

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Tyyppi: company_report
17.12.
2019

Tikkurila on parin vaikean vuoden jälkeen saanut tehostettua toimintaansa ja tehtyä vakuuttavan paluun tuloskasvu-uralle. Viime vuosina merkittävästi toimintaa haitanneet korkeat raaka-ainehinnat ja saatavuusongelmat ovat alkaneet myös vihdoin hellittää. Markkinajohtajan asema Pohjois- ja Itä-Euroopassa sekä tunnetuimmat brändit tarjoavat hyvät lähtökohdat kannattavalle liiketoiminnalle ja näemme nykyisessä tuloskunnossa vielä paljon parantamispotentiaalia.

Tyyppi: company_report
30.10.
2019

Tikkurilan Q3 sujui hieman odotuksiamme paremmin sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiön luvuissa alkaa näkyä pitkän heikon jakson jälkeen nyt positiivisen käänteen merkkejä, mikä tukee osakkeen arvostusta.

Tyyppi: company_report
8.8.
2019

Tikkurilan Q2 oli odotuksiamme heikompi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Kannattavuus liikkuu parempaan suuntaan hinnankorotusten, kustannussäästöjen ja paremman myyntimixin avulla, mutta laskevat myyntivolyymit, haastavammaksi muuttuva kilpailuympäristö ja korkeat raaka-ainekustannukset pistävät kapuloita rattaisiin.

Tyyppi: company_report
26.4.
2019

Tikkurilan Q1 oli odotuksiamme parempi. Yhtiö päivitti samalla taloudelliset tavoitteet ja päätti laittaa Venäjälle suunnitellun tehdasinvestoinnin jäihin. Raportti jätti positiivisen kuvan kannattavuuden kehittymisestä, minkä takia nostimme tulosennusteitamme. Tuloskasvuodotukset ovat mielestämme jo täysimääräisesti hinnoiteltu osakekurssiin.

Tyyppi: company_report
12.2.
2019

Tikkurilan Q4-raportti ei sisältänyt toteutuneiden lukujen tai 2019-ohjeistuksen osalta suuria yllätyksiä. Osingon tiputtaminen alle puoleen edellisvuodesta oli yllättävä ratkaisu ja yhtiö perusteli tätä tulevaisuudessa näkyvillä investoinneilla. Emme tehneet raportin jälkeen suuria muutoksia ennusteisiimme, eikä raportti muuttanut näkemystämme yhtiöstä.

Tyyppi: company_report
29.10.
2018

Tikkurilan Q3-liiketoimintakatsaus jäi liikevaihdon ja tuloksen osalta sekä vertailukauden että ennusteidemme alapuolelle. Yhtiö joutuu tällä hetkellä painimaan hitaasti kasvavassa markkinassa nousevien raaka-aineiden hintojen kanssa ja viemään samaan aikaan läpi konserninlaajuista uudelleenjärjestelyohjelmaa. Pidämme osakkeen arvostusta nykyisellä tuloskunnolla haastavana ja tehostamisohjelman hyötyihin liittyy vielä epävarmuutta.

Tyyppi: company_report
5.8.
2018

Tikkurilan Q2 jäi odotuksistamme sekä liikevaihdon että kannattavuuden osalta. Laskimme ennakoitua heikomman raportin jälkeen kuluvan vuoden ennusteitamme, mutta pidimme vuodesta 2019 eteenpäin ennusteemme lähes ennallaan. Toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta, sillä nykyiseen tuloskuntoon peilattuna arvostus on korkea ja tehostamisohjelmalla tavoiteltuun kannattavuusparannukseen liittyy vielä merkittävää epävarmuutta. 

Tyyppi: company_report
26.4.
2018

Tikkurilan Q1-liiketoimintakatsaus jäi sekä vertailukauden että markkinaodotusten alle. Negatiivisia ennustemuutoksia heijastaen tarkistamme tavoitehintaamme alaspäin ja suhteellisen korkeasta arvostuksesta johtuen säilytämme negatiivisen näkemyksemme osakkeessa.

Tyyppi: company_report
13.2.
2018

Tikkurilan Q4-raportti ei sisältänyt yllätyksiä, sillä yhtiö julkaisi ennakkotiedot vuoden 2017 luvuista jo tammikuussa. Vuosi 2017 oli yhtiön pörssitaipaleen heikoin ja odotamme kannattavuushaasteiden jatkuvan myös vuonna 2018. Vaikka ohjeistuksen
mukaan oikaistu liikevoitto kasvaa vuonna 2018, heikkojen kasvunäkymien ja korkean arvostuksen takia toistamme negatiivisen näkemyksemme osakkeesta.

Tyyppi: company_report
16.1.
2018

Tikkurila julkaisi ennakkotietoja vuoden 2017 tuloksesta. Vuoden viimeinen neljännes oli mennyt selvästi markkinaodotuksia heikommin ja osake päätyi 10 %:n laskuun. Yhtiö mainitsi heikon kannattavuuden syiksi mm. toiminnanohjausjärjestelmään liittyvät ongelmat sekä loppuvuotta kohti kiihtyneiden raaka-aine- ja pakkausmateriaalikustannusten nousun. Yhtiö tulee arviomme mukaan painimaan myös kuluvana vuonna kannattavuushaasteiden kanssa, eikä osake saa tukea korkeasta arvostuksesta

Tikkurila

Tikkurila lyhyesti

Tikkurila on vahva alueellinen toimija, joka keskittyy Pohjoismaihin ja itäiseen Eurooppaan. Tärkeimmät markkinat ovat Venäjä, Ruotsi, Suomi ja Puola, jotka muodostavat noin 80 prosenttia konsernin liikevaihdosta. Tikkurila on markkinajohtaja kauppa- ja rakennusmaaleissa Venäjällä, Ruotsissa, Suomessa ja Baltian maissa. Tikkurila luottaa toiminnassaan vahvoihin brändeihin ja elinkaariajattelua tukeviin kestäviin tuotteisiin. Vahva laatumielikuva ja markkinajohtajuus ovat yhtiön tärkeimpiä kilpailuetuja.

Tikkurila keskittyy korkeamman laatu- ja hintaluokan maaleihin, joita tuotetaan kahdeksassa maassa 11 tuotantoyksikössä. Eniten tuotantokapasiteettia on Venäjällä, missä yhtiö on toiminut 1970-luvulta lähtien.

Tikkurilan asiakkaita ovat kuluttajat ja ammattilaiset. Merkittävä osa konsernin liikevaihdosta muodostuu kauppa- ja rakennusmaalien myynnistä. Lisäksi Tikkurila palvelee puutuote- ja metalliteollisuuden toimijoita. Tikkurilan toiminta pohjautuu pitkälti kuluttajaliiketoimintaan sekä korjausrakentamiseen ja remontointiin, mikä vähentää selvästi yhtiön suhdanneherkkyyttä.

Tikkurila on perustettu vuonna 1862 ja sen osake on ollut listattuna NASDAQ OMX Helsingissä vuodesta 2010 lähtien.

 

Tikkurilan sijoittajasivut