Copyright © 2019. Inderes Oy. All rights reserved.
Tikkurila
4002 sijoittajaa seuraa tätä yhtiötä
OSTO 13.84 ALIN 13.80 VAIHTO (KPL) 14 894
MYYNTI 13.88 YLIN 14.00 VAIHTO (VAL) 0,207 Milj. EUR

Haluaisitko nähdä Inderesin yhtiölle antamat suositukset ja tavoitehinnat?

Onko sinulla jo Inderes -tili? Kirjaudu sisään tästä.

Viimeisimmät raportit

Laaja raportti

Analyytikko

Petri Kajaani

Petri Kajaani

Analyytikko

Lisätiedot

Viimeisin video

Sisäpiirin kaupat

Nettovaikuttavuus

Yhtiöraportti
27.7.
2020

Tikkurilan alkuvuosi sujui olosuhteisiin nähden erittäin hyvin. Q2-tulos oli annettujen ennakkotietojen mukaisesti odotetun vahva ja teimme lähivuosien tulosennusteisiimme pieniä positiivisia muutoksia sen jälkeen. Nostamme hyvän Q2-raportin johdosta tavoitehintaamme ja toistamme positiivisen suosituksemme.

Yhtiöraportti
10.7.
2020

Tikkurila antoi torstaina ennakkotietoja Q2-luvuistaan, jotka ylittivät selvästi odotuksemme. Yhtiön mukaan maalin kuluttajamyynnin kehitys oli keväällä poikkeuksellisen vahvaa kaikilla päämarkkina-alueilla ja toiminnan tehostaminen sekä säästötoimenpiteet siivittivät tuloksen selvästi vertailukauden yläpuolelle. Nostimme tiedotteen jälkeen kuluvan vuoden ennusteitamme selvästi. Positiiviset merkit kannattavuuskäänteen jatkumisesta ja osakkeen matala arvostus saavat meidät pysymään näkemyksessämme positiivisella puolella.

Yhtiöraportti
30.4.
2020

Tikkurilan Q1 osui lähelle odotuksia ja sekä liikevaihto että liikevoitto paranivat. Yhtiön mukaan alkuvuosi on sujunut Covid-19 –pandemiasta huolimatta melko normaalisti. Vaikka yhtiö odottaa sekä kauppa- ja rakennusmaalien että teollisuusmaalien kysynnässä näkyvän negatiivista kehitystä lähikuukausina, olivat kommentit markkinatilanteesta hieman odotuksiamme positiivisempia, minkä takia teimme maaliskuussa rajusti laskeneisiin ennusteisiimme pieniä korjauksia ylöspäin.

Yhtiöraportti
29.3.
2020

Tikkurila perui vuoden 2020 ohjeistuksensa vedoten heikkoon näkyvyyteen Covid-19 -pandemian vaikutuksista. Laskimme liikevaihto- ja tulosennusteitamme selvästi, minkä takia laskemme tavoitehintaamme. Osakkeen arvostus on kurssilaskun jäljiltä houkutteleva, joten nostamme suosituksemme positiiviselle puolelle.

Yhtiöraportti
13.2.
2020

Tikkurilan Q4 oli liikevaihdon osalta odotusten mukainen, mutta tulos ja osinko jäivät odotusten alle. Yhtiöllä on jo pitkään ollut isoja haasteita saada liikevaihtoa kasvamaan. Viime vuosien tehostusohjelmien ja uudelleenjärjestelyjen jälkeen matalat kannattavuusparannuksen hedelmät on poimittu ja tuloskasvunäkymät ovat mielestämme vaisut ilman liikevaihdon kasvua. Osakkeen arvostus ei ole vallitseviin kasvunäkymiin peilattuna erityisen houkutteleva.

Yhtiöraportti
17.12.
2019

Tikkurila on parin vaikean vuoden jälkeen saanut tehostettua toimintaansa ja tehtyä vakuuttavan paluun tuloskasvu-uralle. Viime vuosina merkittävästi toimintaa haitanneet korkeat raaka-ainehinnat ja saatavuusongelmat ovat alkaneet myös vihdoin hellittää. Markkinajohtajan asema Pohjois- ja Itä-Euroopassa sekä tunnetuimmat brändit tarjoavat hyvät lähtökohdat kannattavalle liiketoiminnalle ja näemme nykyisessä tuloskunnossa vielä paljon parantamispotentiaalia.

Yhtiöraportti
30.10.
2019

Tikkurilan Q3 sujui hieman odotuksiamme paremmin sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Yhtiön luvuissa alkaa näkyä pitkän heikon jakson jälkeen nyt positiivisen käänteen merkkejä, mikä tukee osakkeen arvostusta.

Yhtiöraportti
8.8.
2019

Tikkurilan Q2 oli odotuksiamme heikompi sekä liikevaihdon että tuloksen osalta. Kannattavuus liikkuu parempaan suuntaan hinnankorotusten, kustannussäästöjen ja paremman myyntimixin avulla, mutta laskevat myyntivolyymit, haastavammaksi muuttuva kilpailuympäristö ja korkeat raaka-ainekustannukset pistävät kapuloita rattaisiin.

Yhtiöraportti
26.4.
2019

Tikkurilan Q1 oli odotuksiamme parempi. Yhtiö päivitti samalla taloudelliset tavoitteet ja päätti laittaa Venäjälle suunnitellun tehdasinvestoinnin jäihin. Raportti jätti positiivisen kuvan kannattavuuden kehittymisestä, minkä takia nostimme tulosennusteitamme. Tuloskasvuodotukset ovat mielestämme jo täysimääräisesti hinnoiteltu osakekurssiin.

Yhtiöraportti
12.2.
2019

Tikkurilan Q4-raportti ei sisältänyt toteutuneiden lukujen tai 2019-ohjeistuksen osalta suuria yllätyksiä. Osingon tiputtaminen alle puoleen edellisvuodesta oli yllättävä ratkaisu ja yhtiö perusteli tätä tulevaisuudessa näkyvillä investoinneilla. Emme tehneet raportin jälkeen suuria muutoksia ennusteisiimme, eikä raportti muuttanut näkemystämme yhtiöstä.

Tikkurila

Yhtiöllä seuraavat leimat

Inderes Yhtiöasiakas

Tikkurila lyhyesti

Tikkurila on johtava pohjoismainen maalialan yritys. Kehitämme vuosikymmenten kokemuksella korkealuokkaisia tuotteita ja palveluita, jotka tarjoavat asiakkaillemme ajan ja sään kestävää laatua. Noin kymmenessä maassa toimivat 2 700 työntekijäämme haluavat luoda kestävää tulevaisuutta merkityksellisten pintojen avulla. Liikevaihtomme oli 562 miljoonaa euroa vuonna 2018. Yhtiö on listattu Nasdaq Helsingissä. Pohjoismaista laatua alusta loppuun vuodesta 1862.  www.tikkurilagroup.fi